Sari la conținut

15 Beneficii Uimitoare ale Sfeclei

  Sfecla este o legumă rădăcinoasă utilizată în numeroase bucătării la nivel global. Sfecla este bogată în minerale esențiale, compuși ai plantelor și vitamine cu proprietăți medicinale.

  Prin urmare, legumele pot oferi multe beneficii pentru sănătate. Acestea includ combaterea cancerului, combaterea îmbătrânirii, pierderea în greutate, și mai mult.

  AICI SUNT 15 BENEFICII ALE SFECLEI.

  • POATE AJUTA LA PIERDEREA ÎN GREUTATE
   Multe beneficii le face potrivite pentru a pierde în greutate. Un astfel de beneficiu este că sunt umplute cu apă și au calorii scăzute. Creșterea consumului de alimente cu calorii scăzute, cum ar fi legumele și alimentele, duce la pierderea în greutate.

  În plus, acestea au cantități moderate de fibre și proteine, în ciuda conținutului scăzut de calorii. Proteinele și fibrele sunt elemente nutritive esențiale pentru a consuma dacă sunteți în căutarea de a obține și de a menține o greutate normală. Fibra din sfeclă poate ajuta, de asemenea, la pierdere în greutate prin scăderea apetitului și satietitate.

  • COMBATEREA CANCERULUI
   Cancerul este o afecțiune severă și fatală care prezintă o creștere necontrolată a celulelor. Cu toate acestea, sfecla are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care pot combate cancerul. Conform cercetărilor, extractul de sfeclă a fost descoperit pentru a minimiza creșterea și diviziunea celulelor tumorale la animale.

  Un studiu al tubului de testare care a inclus celule umane a descoperit că extractul de sfeclă care are o mulțime de pigmenți de betalain a scăzut creșterea celulelor canceroase ale sânilor și prostatei. Este crucial să se țină cont de faptul că aceste studii au fost efectuate la șobolani și celule umane izolate. Prin urmare, este nevoie de mai multe cercetări pentru a evalua dacă aceleași impacturi ar fi realizate la oamenii vii.

  • SPRIJINIREA SĂNĂTĂȚII CREIERULUI
   Pe măsură ce îmbătrânim, funcțiile cognitive și mentale scad în mod natural. Pentru anumite persoane, acest declin este semnificativ și poate duce la condiții precum demența. O scădere a oxigenului și a fluxului sanguin în creier poate duce la această scădere.

  Din fericire, nitrații prezenți în sfeclă pot stimula funcția cognitivă și mentală, permițând dilatarea vaselor de sânge și îmbunătățind fluxul sanguin către creier.

  • O DIGESTIE MAI BUNĂ
   Fibra dietetică este o componentă critică a unei mese sănătoase. Acesta a fost asociat cu numeroase beneficii de sfeclă, cum ar fi digestia îmbunătățită. O ceașcă de sfeclă are 3,4 grame de fibre, ceea ce o face o sursă excelentă de fibre.

  În plus, fibra a fost asociată cu probabilitatea redusă a afecțiunilor cronice care includ diabet de tip 2, boli de inima, și cancer de colon.

  • COMBATEREA INFLAMAȚIEI
   Inflamația cronică este legată de unele afecțiuni, inclusiv cancer, boli hepatice, obezitate și boli cardiace. Sfecla are pigmenți denumiți betalains care pot reduce inflamația. Dar majoritatea studiilor pe acest subiect au fost făcute pe șobolani.

  S-a constatat că extractul și sucul din sfeclă reduc inflamația rinichilor la șobolanii cărora li s-au administrat injecții cu substanțe toxice care cauzează leziuni grave. Cercetările care au implicat oameni cu osteoartrită au arătat că capsulele de betalain fabricate cu extract de sfeclă au scăzut disconfortul și durerea legate de boală.

  • ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚELOR ATLETICE
   Numeroase studii au arătat că consumul de nitrați poate spori performanța atletică. Prin urmare, sfecla este consumată frecvent de sportivi. Nitrații par să aibă un impact asupra performanței fizice prin creșterea eficienței mitocondriei care lucrează pentru a produce energie în celulele corpului.

  Un studiu al participanților care au consumat 17 uncii de suc de la sfeclă în fiecare zi timp de o săptămână a arătat că au extins de mare intensitate antrenament cu 15 până la 25 la sută, care a indicat o îmbunătățire de unu până la doi la sută în performanța generală. Consumul de sfeclă stimulează, de asemenea, performanța ciclismului, crescând în același timp consumul de oxigen cu până la 20%.

  Prin urmare, pentru a crește potențialul maxim, este cel mai bine să se mănânce sfecle cu două până la trei ore înainte de formare sau de a concura.

  • EVIDENȚA TENSIUNII ARTERIALE
   Una dintre cele mai importante cauze ale morții din lume include boli de inimă, atacuri de cord, accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă. Un factor de risc principal al acestor afecțiuni este tensiunea arterială crescută. Conform studiilor, sfecla poate reduce în mod vital tensiunea arterială cu un maxim de patru până la zece mmHg în patru ore.

  Impactul pare să fie mai semnificativ pentru tensiunea arterială sistolică, care este presiunea în timpul contracției inimii, spre deosebire de tensiunea arterială diastolică, care este presiunea atunci când inima se relaxează. Impactul poate fi mai puternic pentru sfecla crudă decât sfecla gătită.

  Acest impact al scăderii tensiunii arteriale este cauzat de nivelurile de nitrați din sfeclă. În corpul tău, nitrații dietetici sunt transformați în oxid nitric, care este o moleculă care cauzează dilatarea vaselor de sânge pentru a scădea tensiunea arterială.

  • ATENUAREA OBOSELII
   Corpul uman are nevoie de o cantitate consistentă de oxigen pentru a funcționa. Acest lucru menține corpul energizat. Deoarece nitratul găsit în sfecla ajută la dilatarea vaselor de sânge, oxigenul este transportat în tot corpul pentru a crește nivelurile de energie.

  Fierul este un alt mineral găsit în sfecla care ajută la combaterea oboselii și îmbunătățirea rezistenței. Prin urmare, începe încorporarea acestei legume în dieta ta pentru a evita nivelurile scăzute de energie și oboseală.

  • PREVENIREA COLESTEROLULUI RĂU
   Sfecla este bogată în flavonoide, care sunt fibre alimentare, precum și betacianină. Betacianina este un antioxidant puternic care reduce oxidarea colesterolului LDL, împiedicând astfel acumularea sa în artere.

  Acest proces protejează inima de la un atac de cord și accident vascular cerebral. Prin urmare, consumul regulat de sfeclă poate evita acumularea de colesterol rău în artere.

  • PREVENIREA OSTEOPOROZEI
   Nitrații din sfeclă sunt transformați în oxid nitric de către organism pentru a evita anumite condiții legate de stilul de viață, cum ar fi osteoporoza. Leguma este, de asemenea, ideală pentru tratarea osteoporozei, deoarece este bogată în silice, care este necesar organismului pentru a utiliza calciu în mod eficient. Prin urmare, consumarea zilnică a unui pahar de suc din sfeclă de zahăr vă poate împiedica să obțineți osteoporoză și alte afecțiuni, cum ar fi boala oaselor sfărâmicioase.

  Cercetările arată că suplimentele de betaină ajută la scăderea nivelelor de homocisteină din corpul tău. Excesul de homocisteină poate crește riscul de osteoporoză.

  • REDUCE ÎMBĂTRÂNIREA
   Sfecla verde are vitamina A, precum și carotenoide care pot fi benefice pentru sănătatea ta. Are o cantitate decentă de luteină, un alt antioxidant puternic. Aceste minerale vor combate radicalii liberi și ridurile, de asemenea.

  Un studiu chinez a descoperit că melasa de sfeclă are proprietăți antioxidante excepționale. În plus, nivelurile fenolice prezente în aceste melase au evidențiat proprietăți anti-îmbătrânire.

  • SĂNĂTATE SEXUALĂ MAI BUNĂ
   Sfecla a fost folosită ca afrodisiace pentru mult timp. Au cantități semnificative de bor, care este un mineral direct legat de producția de hormoni sexuali. Sfecla are, de asemenea, un efect de relaxare.

  Betaina Găsită în gândaci ajută la relaxarea minții în timp ce triptofanul promovează fericirea. Cei doi compuși te pot ajuta să-ți intri în dispoziție. Conform cercetărilor Arabiei Saudite, sucul din sfeclă poate ajuta și la tratarea slăbiciunii sexuale.

  • TRATAREA ANEMIEI
   Anemia este cauzată de un nivel scăzut de fier în organism. S-a descoperit că sfecla are un nivel ridicat de fier, iar mineralul este mai bine absorbit de sfeclă decât de alte legume.

  Cercetările de la Centrul Medical al Universității din Maryland au arătat că Verzii din sfeclă au un nivel ridicat de fier și pot ajuta la combaterea anemiei. Sfecla are, de asemenea, folat care poate ajuta la tratarea anemiei.

  • SARCINA SĂNĂTOASĂ
   Conform cercetărilor privind avantajele sfeclei, în special datorită concentrației lor de nitrați, s-a descoperit că nutrientul este benefică pentru femeile gravide.

  Sfecla are un nivel ridicat de acid folic, care sunt benefice pentru femeile gravide. Acidul Folic ajută la prevenirea defectelor tubului neural la sugari.

  • O SĂNĂTATE MAI BUNĂ A FICATULUI
   Sfecla are calciu, antioxidanți, fier, betaină și vitamine B vitale pentru un ficat sănătos. Sfecla subțiază, de asemenea, fierea din ficat, ceea ce îi permite să curgă prin intestinul subțire și ficat cu ușurință. Acest lucru îmbunătățește în continuare sănătatea ficatului.

  Betaina din sfeclă ajută ficatul să elimine toxinele. Fibra prezentă în sfeclă ajută la eliminarea toxinelor care au fost eradicate din ficat, asigurându-se că nu se întorc la corp.

  Ficatul are, de asemenea, cupru și zinc, care poate ajuta la protejarea celulelor hepatice de stres oxidativ.

  Concluzie:
  Dacă sunteți în căutarea de a consuma o legumă care va veni cu aceste numeroase beneficii, sfecla este perfect pentru tine.

  Numeroasele vitamine și minerale vă vor asigura sănătatea sexuală, sănătatea creierului, sănătatea sângelui, sănătatea digestiei și alte zone ale corpului sunt în condiții optime. Nu există legumă mai bună care să te ajute să te simți relaxat și să slăbești în același timp decât sfecla.

  Lasă un răspuns