Sari la conținut

7 motive bune să nu renunți la un pahar de bere! Principalul lucru este să cunoașteți măsura!

  Proprietățile uimitoare ale berii care merită atenția.

  1. Crește densitatea osoasă

  Studiile au arătat că berea conține siliciu, care ajută la conectarea țesutului muscular și osos prin creșterea densității acestuia din urmă. Și utilizarea berii întunecate, care conține cel mai mult siliciu, va ajuta la prevenirea osteoporozei.

  2. Reduce colesterolul
  Consumul de bere contribuie la creșterea numărului de lipoproteine cu densitate mare (HDL), care sunt numite și „colesterol bun”. O concentrație ridicată de HDL reduce semnificativ riscul de ateroscleroză.

  3. Reduce riscul bolilor cardiovasculare
  Studiile au descoperit o legătură între bolile cardiovasculare și consumul de bere: la iubitorii de a bea un pahar de băutură alcoolică, riscul unor astfel de boli este redus cu mai mult de 30 %!

  4. Reduce riscul de diabet
  Oamenii de știință au descoperit că cei care au băut 0,3 litri de bere pe zi sunt mai puțin susceptibili la diabet zaharat de tip 2. Un alt motiv bun pentru a bea bere rece.

  5. Previne formarea de pietre la rinichi
  Consumând o sticlă de bere pe zi, reduci riscul de a forma pietre la rinichi cu 40 %.

  6. Berea poate ajuta la combaterea cancerului
  Oamenii de știință germani au descoperit un conținut ridicat de xantogumol în hamei. Această substanță previne activarea substanțelor cancerigene chimice care cresc riscul de cancer.

  7. Protejează împotriva demenței
  Xantogumolul este, de asemenea, un antioxidant puternic care previne demența. Astfel, berea cu moderatie ne ajuta creierul sa se mentina in forma buna.

  Rețineți că numai berea naturală vie este benefică.

  Lasă un răspuns