Sari la conținut

Cum să extrageți maxim vitamine din alimente

  Principala sursă de vitamine și alte substanțe utile sunt fructele si legumele. Dar depozitarea pe termen lung și tratamentul termic reduc semnificativ cantitatea de substanțe valoroase sau le privează complet și fac alimentele un furnizor de calorii goale.

  Instrucțiuni
  1
  Principala sursă de vitamine și minerale sunt legumele și fructele. Cu toate acestea, un număr mare de substanțe utile sunt conținute în ele numai în timpul perioadei de recoltare și încă 1-2 luni după recoltare. Prin urmare, pentru a crea o rezervă de vitamine și minerale în organism, utilizați cât mai multe salate proaspete de legume, deserturi de fructe și sucuri proaspăt preparate la sfârșitul verii – începutul toamnei.


  2
  Cu toate acestea, consumul suficient de legume și fructe nu garantează umplerea corpului cu toate substanțele utile. Cel mai bine este să consumați fructe si legume locale. Acestea nu necesită prelucrare pentru conservare și transport.


  3
  Pentru a extrage vitaminele din alimente, respectați regulile de păstrare și preparare a acestora. Înainte de înghețarea pe termen scurt în frigider, spălați fructele și uscați-le. Cartofii, morcovii și sfecla se depozitează într-un loc întunecat, cu umiditate relativă și la o temperatură de +3 ° C.


  4
  În timpul gătitului sau înainte de a mânca, curățați legumele și fructele într-un strat subțire. În coajă și sub coajă se află cei mai mulți compuși minerali, vitamine și proteine. De exemplu, în stratul superior al morcovilor există mai mult caroten (provitamina A) decât în miez, care este bogat în fibre. Utilizați un cuțit din oțel inoxidabil pentru feliere.


  5
  Pentru a obține vitamine din alimente, mâncați acest aliment ori de câte ori este posibil în diferite mese. Nu combinați produsele care conțin calciu cu cele care conțin fier. Dar pentru asimilarea normală a acestor elemente, adăugați vitamina C .


  7
  Pentru a benficia la maximum din alimente si orice mâncare, nu bea apă. Permiteți sucurilor digestive să o descompună complet în componente gata pentru absorbție. Respectarea acestor reguli simple va ajuta să obțineți vitamine din alimente și, de asemenea, va avertiza multe boli ale tractului gastro-intestinal.