Sari la conținut

Cum să scapi de herpesul de pe buze într-o singura zi: 7 remedii

  Remedii eficiente pentru herpes

  • Lapte
   Umeziți un tampon de bumbac în lapte de 1,5% grăsime și aplicați pe locul herpesului afectat(dacă nu găsiți lapte de grăsime dorită, puteți folosi oricare). Nu spălați și nu mâncați până când laptele se usucă. Repetați această procedură la fiecare 2-3 ore.
  • Lemn dulce
   Rădăcina de lemn dulce, este un remediu excelent împotriva herpesului. Făceți-l pulbere, adăugați apă fiartă pentru a obține o masă în formă de terci și aplicați direct pe erupție. Cel mai bine este să faceți această procedură înainte de culcare și numai dimineața să spălați.
  • Peroxid de hidrogen
   Dacă pe buze au reușit deja să iasă blistere, cel mai bine este să le arzi cu peroxid de hidrogen. Fă-o la fiecare 2-3 ore, iar seara fața ta va fi din nou curată.
  • Usturoi
   Usturoiul ajută și la herpes. Stoarceți un cățel cu o presă pentru usturoi și aplicați terciul rezultat pe locul bolnav. Această metodă este extrem de eficientă!

  • Ulei esențial de mentă
   Spre deosebire de usturoi, uleiul esențial de mentă nu numai că vindecă perfect erupția herpetică, ci și miroase bine. Deci, îl puteți folosi în siguranță chiar și în locuri aglomerate, de trei ori pe zi, aplicând pe zona inflamată a pielii. Este cel mai bun remediu pentru herpes pe buze.
  • Aloe
   De asemenea, din manifestările herpesului ajută perfect sucul de aloe. Lubrifiați locul bolnav la fiecare 2 ore sau pur și simplu aplicați o frunză proaspăt despicată.
  • Gheață
   Crezi că e prea simplu ca să fie adevărat? Dar, de fapt, gheața ajută perfect la primele simptome ale herpesului. Doar simțindu-ți buzele umflate, pune o bucată de gheață pe ele. Acesta va elimina umflarea și va încetini dezvoltarea bolii, ajutând astfel organismul să facă față mai repede infecției.

  Postat : retetenaturiste.net

  Lasă un răspuns