Sari la conținut

De ce trebuie sa bem Kefir ? 10 Beneficii

  Kefirul este o băutură din lapte acru care conține bacterii utile, ajutând nu numai la scăderea în greutate, ci și la normalizarea microflorei intestinale.

  Kefirul are un efect benefic, relaxează și ameliorează tensiunea, în timp ce are simultan proprietăți antiseptice datorită conținutului de acid lactic. Această substanță apare în momentul fermentării laptelui. Mediul acid, care se obține în stomac după consumul de kefir, accelerează absorbția vitaminei D, calciu, fier și alte substanțe, și ajută la îmbunătățirea digestiei.

  Kefirul este prescris copiilor cu dysbiosis, intoxicații alimentare, alergii, anemie, pneumonie, rahitism și după tratamente lungi cu antibiotice. De aceea, pediatrii recomandă copiilor de orice vârstă să bea în fiecare zi două pahare de kefir. Datorită acestui spectru de acțiune, kefirul este capabil să elimine o varietate de toxine și alte elemente dăunătoare din corpul nostru, acest lucru garantează începutul tratamentului cu succes al bolilor.

  Proprietățile vindecătoare ale kefirului, cele mai importante proprietăți:

  Kefirul ajută la reglarea funcționării intestinului nostru. Este deosebit de util pentru copiii care au suferit infecții intestinale. Kefirul restabilește microflora intestinală normală în disbacterioze și disbioze, contribuind la normalizarea reacțiilor biochimice și a funcțiilor fiziologice ale corpului.

  Kefirul este un”produs viu”. Acesta conține acid lactic și bifidobacterii, suprimând creșterea și dezvoltarea agenților patogeni și a microorganismelor putrefactive. Deci, după una sau două săptămâni de utilizare regulată a chefirului din urină, compușii fenolici și indolici dispar.

  Atunci când luați antibiotice, kefirul minimizează efectele lor dăunătoare asupra bacteriilor intestinale benefice.

  Kefirul oferă corpului nostru nutrienții necesari și elementele biologic active (vitamine, aminoacizi, peptide și altele).

  Kefirul servește ca o prevenire a constipației și colitei.

  Kefirul scade colesterolul din sânge.

  Kefirul previne tumorile canceroase ale intestinului gros și rectului.

  Prin stimularea imunității, kefirul ajută la reducerea reacțiilor alergice.

  Kefirul este o sursă de proteine și calciu care ajută la întărirea oaselor și la creșterea copiilor. În plus, calciul din kefir este absorbit mult mai bine decât din lapte. Prin urmare, kefirul poate servi drept o excelentă prevenire a osteoporozei, care adesea provoacă leziuni grave la vârstnici.