Sari la conținut

Semne de lipsă a vitaminei A

  Absolut toate vitaminele sunt necesare organismului pentru a efectua un număr incredibil de funcții zilnice.

  Vitamina A este prezentă într-o varietate de produse, dar există un risc de deficit, în special la gravide, copii și sugari în primele stadii de creștere.

  Vrem să vă informăm despre unele semne fizice care pot indica prezența deficienței vitaminei A în organism.

  1. Piele uscată. Vitamina A este unul dintre principalele elemente necesare organismului pentru a repara țesuturile pielii și, la rândul său, pentru a-și menține hidratarea. Un simptom foarte comun al deficienței vitaminei A este apariția eczemelor, care apare atunci când pielea devine atât de uscată încât are o culoare roșiatică ca și cum ați fi rănit.

  2. Acnee. După cum sa menționat mai sus, vitamina A este unul dintre cei mai buni agenți de reducere a țesutului pielii. În absența acestui fapt, fața poate deveni uscată și din acest motiv, produce o cantitate excesivă de grăsime care poate provoca apariția acneei. De aceea, vitamina A poate fi utilizată pentru a trata problemele legate de acnee.

  3. Următorul semnal este unul dintre cele mai frecvente. De asemenea, cunoscut sub numele de nictalopie, este o problemă oculară care face greu de văzut în întuneric. În condiții slab luminate, acuitatea vizuală pe care sistemul ocular trebuie să o aibă este slăbită și devine imposibilă procesarea imaginilor întunecate.

  4. Vindecare slabă a rănilor. Corpul vindecă rănile într-un timp scurt datorită producției de colagen. Această proteină se găsește în organisme sănătoase, astfel încât pielea și sângele să poată rămâne sănătoși. Vitamina A ajută la producerea acesteia. Deci, dacă observați că pielea dvs. are probleme cu vindecarea rănilor, ar trebui să verificați dacă consumați suficiente alimente cu vitamina A, cum ar fi morcovii, portocalele, laptele și carnea roșie.

  5. Creștere lentă. Acesta este unul dintre semnele pe care ar trebui să le acordăm cea mai mare atenție, în special la sugari și copii. Este important să se consume vitamina A din a treia lună de sarcină și să se dea copilului în primii ani de viață. Vitamina A este responsabilă pentru dezvoltarea vederii și a sistemului imunitar al copilului, precum și pentru creșterea corpului copilului și schimbările fizice la mamă.

  6. Ochii uscați. Unul dintre cele mai importante semne ale acestui dezavantaj este incapacitatea de a provoca lacrimi și de a hidrata globul ocular. Dacă acest disconfort persistă, poate duce la slăbirea completă a corneei și la pierderea vederii.