Sari la conținut

10 Produse eficiente pentru a creste concentrarea și atenția

  Ceapă

  Îți va reîmprospăta perfect creierul (dar nu și respirația, din păcate). Compușii activi de sulf, care sunt în compoziția cepei, neutralizează toxinele care limitează funcțiile cognitive ale creierului (adică capacitatea sa de a gândi).

  Trebuie să mănânci: jumătate de ceapă. De exemplu, la o salată.

  Sardine

  Acesti pești sunt o sursă excelentă de vitamina D, 80 g sardine conține jumătate din doza zilnică recomandată. Universitatea din Manchester a descoperit că vitamina D menține elasticitatea vaselor și capilarelor creierului.

  Trebuie să mănânci 80g pe zi, poti face un sandwich.

  Fistic

  Punga de 300 de grame conține 151 mg de aminoacid numit „valină”. Creierul tau are nevoie de acest acid pentru a restabili rapid functia cognitiva dupa suprasarcina si leziuni.

  Ardei gras

  Un cuplu de ardei conține 14% din valoarea zilnică recomandată de piridoxină implicată în sinteza neurotransmițătorilor din creier. Fără neurotransmițători – nu am avea o dispoziție bună.

  Trebuie să mănânci: 50 g, adăgați în salată.

  Afine

  Cercetătorii francezi raportează că alimentele bogate în flavonoide sporesc eficacitatea funcțiilor cognitive ale creierului. Afinele – sunt deosebit de bogate în ele.

  Trebuie să mănânci: 120 g, adăugați în iaurt.

  Migdale

  300 g de migdale reprezintă 20% din valoarea zilnică recomandată de magneziu. Acest microelement reglează numărul de neurotransmițători din creier, iar ei vor avea grijă ca funcțiile cognitive să funcționeze pentru toate cele 100%.

  Trebuie să mănânci: 30 g, ca o gustare.

  Varză roșie
  100 g de astfel de varză va crește semnificativ numărul de antociani din organism, care, potrivit unui studiu recent, accelerează performanța creierului.

  Trebuie să mănânci 100 g

  Fasole

  Iată cea mai bună combinație de inozitol și colină — vitamine B, eforturi comune care susțin sănătatea celulelor creierului.

  Trebuie să mănânci: 180 g, în supă.

  Dovleac

  O sursă bogată de luteolină. Un studiu publicat în revista Nutricion arată că luteolina previne deteriorarea celulelor hipocampale responsabile de memoria ta.

  Trebuie să mănânci: 25 g, vom tăia în salată.

  Cofeina

  Cofeina poate ajuta la atenție și concentrare. Dar nu abuzați, pentru a nu deveni prea nervos. Cofeina se găsește în cafea, ciocolată, băuturi energizante, precum și în unele medicamente.

  Trebuie să beți: nu mai mult de o ceașcă de cafea pe zi sau trei bucăți de ciocolată neagră