Sari la conținut

BENEFICIILE BICORBONATULUI DE SODIU ȘI UTILIZĂRILE SALE DE TOP IN GOSPODĂRIE

  Bicarbonatul de sodiu, cunoscut sub numele de soda de copt, este cu adevărat un produs uimitor! Este ieftin, ușor de utilizat. Puteți să-l utilizați pentru nenumărate lucruri, decât să coaceți. Poate fi folosit ca agent de curățare și produs de îngrijire personală; și având în vedere că este natural, este complet sigur.

   
  De la împrospătarea covoarelor și îndepărtarea petelor și mirosurilor de cafea și ceainice pentru a ușura erupția scutecului și pentru a trata pielea mâncantă, iată primele utilizări ale acestui ingredient miraculos!

  CURĂȚARE

  Curățați perii și piepteni: Îndepărtați periile și pieptenii într-o linguriță de bicarbonat de sodiu și apă caldă pentru a îndepărta uleiurile și murdăria care se acumulează pe ele.

  Curățați cuptorul cu microunde: adăugați bicarbonat de sodiu la un burete pentru a curăța și deodoriza cuptorul cu microunde.

  Împrospătați-vă bureții: înmuiați bureții în apă caldă cu patru linguri de drojdie de drojdie pentru a le împrospăta.

  Îndepărtați petele și mirosurile din cafea și ceainice: amestecați 1 cană de apă caldă și ¼ ceașcă de bicarbonat de sodiu și utilizați soluția ca detergent pentru a elimina petele și mirosurile.

  Asigurați-vă strălucirea podelelor: Adăugați o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-o găleată de apă caldă pentru a elimina murdăria acumulată de pe podea.

  Adăugați la detergentul de rufe pentru a da un efect de curățare: adăugați o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu la rufe, pentru a crește puterea de curățare a detergentului.

  Găurile de pe perete: Un amestec de bicarbonat de sodiu și pastă de dinți funcționează ca un tencuibil eficient pentru a umple găurile în perete.

  Îndepărtează petele de grăsime și ulei greu de curățat: Se presară bicarbonat de sodiu pe pată și se freacă cu apă.

  ALIMENTE ȘI PLANTE

  Utilizați-l ca pe un scrub pentru fructele și legumele proaspete: Sprângeți bicarbonatul de sodiu pe fructele și legumele dvs., curățați și clătiți. Acest lucru vă va ajuta să eliminați orice murdărie, bacterii și pesticide.

  Extinde durata de viață a florilor: adăugarea unei lingurițe de bicarbonat de sodiu la o vază de apă va menține florile pentru mai mult timp.

  Reduceți bloatul din fasole: adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu la fasole în timp ce înmuiați pentru a le face mai puțin grele.

   
  Odorizant de aer mai sigur: Se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu apă distilată și câteva picături de ulei esențial de alegere pentru a face un odorizant de aer mai sigur.

  Deodorați pantofii: se agită bicarbonat de sodiu în pantofi pentru a menține mirosurile departe.


  Împrospătați covoarele: stropiți cu bicarbonat de sodiu pe covoare și lăsați să stea o noapte înainte de aspirare.

  Dulapuri pentru dulciuri și cămară: Puneți o cutie de bicarbonat de sodiu în cămară și dulapuri pentru a le menține în stare proaspătă.

  Deodorați cutiile de prânz și pungi: păstrați un recipient mic de bicarbonat de sodiu în cutii de prânz și pungi pentru a absorbi mirosuri rele.


  Corpul și pielea

  Folosiți-l ca o pastă de dinți: scufundarea periuței de dinți într-un bicarbonat de sodiu îți permite să obții beneficiile sale de împrospătare și albire fără toate acele chimicale.

  Utilizați-l ca o apă de gură: Soda de copt poate fi utilizată în condiții de siguranță pentru a neutraliza respirația urât mirositoare. Adăugați o linguriță de linguriță într-un pahar cu apă, lăsați-o în jurul gurii, scuipați și clătiți.

  Utilizați-l pentru a vă păstra sănătatea părului: Combinația de bicarbonat de sodiu cu oțetul de cidru de mere creează o alternativă excelentă la șamponul și balsamul cumpărat de magazin.

  Utilizați-l ca un deodorant: Soda reacționează la compuși care provoacă miros și le face mai puțin puternici. Puteți beneficia de această abilitate, folosind bicarbonat de sodiu ca deodorant pentru picioare și subraț.

  Utilizați-l ca un exfoliant : amestecați 3 părți de bicarbonat de sodiu cu 1 parte apă pentru a face frecare facială și de corp care elimină efectiv celulele moarte ale pielii. Se freacă cu o mișcare circulară și se clătește.

  Utilizați-l ca un antiacid: Se amestecă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de cești de apă pentru a reduce arsurile în stomac și acumularea de acid în stomac.

  Trateaza-ti picioarele la o baie relaxanta: adauga 3 linguri de bicarbonat de sodiu la un tun cu apa calda pentru a-ti face picioare linistitoare.

  Utilizați ca o curățare delicată a mâinilor: amestecați 3 părți bicarbonat de sodiu cu 1 parte apă și utilizați-l pentru a curăța și deodoriza mâinile.

  Tratați pielea mușcăturile de insecte: Așezați niște sifon pete în locurile de mâncărime pentru a ușura senzația de mâncărime.

  Se tratează mâncărimea pielii și mușcăturile insectelor: se freacă niște bicarbonat de sodiu în locurile cu mâncărimi pentru a ameliora senzația de mâncărime.

  Lasă un răspuns