Sari la conținut

Cum să accelerăm metabolismul: 10 moduri ușoare confirmate de știință


  Metabolismul corect este sănătatea și lipsa excesului de greutate. Iată 10 reguli care vă vor ajuta să ” rulați ” metabolismul în organism și vă vor permite să vă simțiți minunat.

  Metabolismul este un termen care denotă toate reacțiile chimice din organism. Aceste reacții susțin vitalitatea și funcționarea întregului corp. Cu cât metabolismul este mai mare, cu atât mai multe calorii ardeți și cu atât este mai ușor să pierdeți în greutate. Metabolismul accelerat, vă oferă energie și vă ajută să vă simțiți mai bine. Iată 10 modalități ușoare de a vă accelera metabolismul.

  Cum accelerăm metabolismul

  • Mănâncă mai multe proteine la fiecare masă.
   Alimentele accelerează metabolismul pentru câteva ore.

  Acest fenomen este cunoscut sub numele de efectul termic al alimentelor și se datorează faptului că avem nevoie de calorii suplimentare pentru a digera substanțele nutritive din alimente.

  Includerea proteinelor în nutriție reduce, declinul metabolic în timpul pierderii în greutate. Acest lucru vă ajută să nu pierdeți masa musculară, ceea ce se întâmplă adesea cu dietele.

  • Bea apă.
   Oamenii care beau apă în loc de băuturi dulci, slăbesc mai bine și nu câștigă în greutate.

  Acest lucru se datorează faptului că băuturile zaharoase conțin calorii, iar înlocuirea lor cu apă reduce automat consumul de calorii.

  Cu toate acestea, apa accelerează metabolismul temporar.

  Apa ajută, de asemenea la saturație. Studiile au arătat că apa consumată cu o jumătate de oră înainte de mese vă poate ajuta să mâncați mai puțin.

  Studiile efectuate asupra persoanelor care suferă de obezitate au arătat că cei care au băut o jumătate de litru de apă înainte de mese au pierdut o medie de 44% mai multă greutate decât cei care nu au făcut-o.

  • Faceți exerciții de intensitate ridicată.
   Antrenamentele cu interval de intensitate constau în explozii rapide și intense de activitate.

  Astfel de antrenamente ard mai multe grăsimi prin creșterea ratei metabolice chiar și după terminarea antrenamentului.

  Un studiu al tinerilor supraponderali a constatat că exercițiile fizice intense timp de 12 săptămâni au redus masa de grăsime cu 2 kg, iar grăsimea abdominală cu 17%.

  • Ridicați greutăți.
   Mușchii sunt mai activi metabolic decât grăsimea, iar exercițiile de forță ajută la accelerarea metabolismului.

  Aceasta înseamnă că veți arde mai multe calorii în fiecare zi, chiar și în repaus.

  Exercițiile de forță ajută la menținerea mușchilor și la combaterea scăderii metabolismului care apare atunci când pierdeți în greutate.

  • Nu sta pe loc.
   Ședința lungă este dăunătoare pentru sănătate. Acest lucru se datorează faptului că duce la exces de greutate.

  Dacă petreceți o zi în picioare la locul de muncă, veți putea arde cu 174 de calorii mai mult decât atunci când stați.

  Dacă aveți un loc de muncă sedentar, ridicați-vă pentru perioade scurte de timp pentru a lua pauze în perioada lungă pe care o faceți în timp ce stați.

  • Bea ceai verde.
   Ceaiul verde sau ceaiul oolong crește metabolismul cu 4-5%.

  Acest tip de ceai transformă grăsimea pe care o depozitați în corpul dumneavoastră în acizi grași liberi, stimulând procesul de ardere a grăsimilor cu 10-17%.

  Proprietățile ceaiului verde de a accelera metabolismul ajută la evitarea încetinirii pierderii în greutate, care rezultă din declinul metabolismului.

  • Condimente picante.
   Piperul conține capsaicină – o substanță care accelerează metabolismul.

  Capsaicina în doze acceptabile poate arde încă 10 calorii pe masă. Timp de 6,5 ani, aceasta va duce la o pierdere în greutate de 1 kg pentru un bărbat cu o greutate medie.

  Condimentele picante în sine nu au un efect atât de mare, dar pot fi folosite împreună cu alte metode.

  Dormi
  Lipsa de somn duce la un risc crescut de obezitate.

  Faptul este că lipsa de somn are un efect negativ asupra metabolismului.

  Lipsa de somn crește nivelul de zahăr din sânge și rezistența organismului la insulină, care sunt asociate cu un risc crescut de diabet de tip 2.

  În plus, crește efectul hormonului de foame – Groenlanda și reduce producția hormonului de sațietate – leptină.

  Acest lucru ar putea explica de ce atât de mulți oameni care nu dorm suficient nu pot pierde în greutate.

  • Bea cafea.
   După cum au arătat studiile, cofeina din cafea crește metabolismul cu 3-11%. Ca și ceaiul verde, promovează arderea grăsimilor.

  Cu toate acestea, se pare că efectul se simte mai bine la oamenii slabi. Într-un studiu, cafeaua a întărit arderea grăsimilor cu 29% la femeile slabe și cu 10% la femeile obeze.

  • Utilizați ulei de nucă de cocos.
   Spre deosebire de grăsimile saturate, uleiul de nucă de cocos conține grăsimi medii.

  Acizii grași cu lanț mediu cresc mai mult metabolismul decât grăsimile cu lanț lung, cum ar fi untul.

  Într-un studiu, oamenii de știință au descoperit că grăsimile cu lanț mediu măresc metabolismul cu 12%, comparativ cu grăsimile cu lanț lung, care îl măresc cu doar 4%.

  Datorită structurii unice a grăsimilor, uleiul de nucă de cocos poate fi folosit în locul altor tipuri de ulei pentru gătit.

  Postat : retetenaturiste.net
  Pentru susținerea proiectului nostru dați share la acest articol, și abonați-vă la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/ 

  Lasă un răspuns