Sari la conținut

Deficit de zinc : 5 simptome principale


  Principalele simptome ale deficienței de zinc în organism. Dacă doriți să obțineți mai mult zinc din alimente pentru a compensa simptomele deficienței, ar trebui să mâncați mai multe alimente care conțin zinc. Cea mai mare cantitate de zinc se găsește în alimente bogate în proteine, în special proteine animale.


  5 Simptome de deficit de zinc

  Sistemul imunitar slăbit
  1 – Aveți un sistem imunitar slăbit. Dacă aveți tendința de a vă îmbolnăvi frecvent, aveți probleme cu sistemul imunitar, orice alergii cronice, acesta este un semn serios de avertizare că aveți o deficiență de zinc. Zincul este foarte important pentru sistemul imunitar.

  Este implicat în:

  Creșterea celulelor T și diferențierea celulelor albe din sânge, care sunt pentru prevenirea bolilor;
  Apoptoza pentru a distruge bacteriile periculoase, virușii și celulele canceroase;
  Transcrierea genei;
  Funcția de protecție a membranei celulare.

  Sindromul intestinului iritabil
  2 – Aveți sindromul intestinului iritabil. Intestinul iritat este o afecțiune care provoacă inflamație sistematică și este asociată cu alergii alimentare, probleme tiroidiene și oboseală suprarenală. Zincul poate rezolva problema permeabilității intestinale crescute și poate reduce simptomele intestinului. Dacă aveți intestin iritat sau malabsorbție (o încălcare a absorbției nutrienților – proteine, carbohidrați și grăsimi în tractul gastro-intestinal), este posibil să aveți o deficiență de zinc.

  Diaree
  3 – Dacă vă luptați în mod regulat cu diareea, acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome ale deficienței de zinc. De asemenea, dacă aveți sindromul intestinului iritabat, formarea de gaze și balonarea sunt semne de avertizare a deficienței de zinc. Se dovedește că zincul sub formă de supliment alimentar tratează diareea la copii, confirmând astfel că poate fi un remediu puternic.

  Subțierea și căderea părului
  4 – Părul devine mai subțire sau cade. Zincul este o substanță importantă care contribuie la creșterea grosimii părului. În căutarea cauzelor de subțiere a părului deficitul de zinc este adesea uitat. Zincul ca supliment alimentar este un medicament natural împotriva căderii părului.

  Boli inflamatorii ale pielii
  5 – Boli inflamatorii ale pielii, în special acnee, eczeme, dermatită sau psoriazis. Totul este un semnal de deficit de zinc. Acesta este motivul pentru care zincul este unul dintre remediile acasă împotriva acneei pe care toată lumea o poate încerca.

  Există și alte semnale de avertizare și simptome ale deficienței de zinc. Acum vom examina cele mai frecvente cauze ale deficienței de zinc.

  Stresul
  Una dintre cele mai importante motive este nivelul ridicat de stres emoțional. Știm cu toții că stresul cronic poate ucide calitatea vieții. Dacă sunteți des în stres emoțional, în timp corpul dumneavoastră trebuie să utilizeze zinc pentru a repara și ” vindeca ” corpul, creierul, pielea și organele. Zincul este o substanță minerală regenerabilă, care este de fapt esențială pentru sinteza și utilizarea proteinelor în corpul dumneavoastră.

  Malabsorbție
  De regulă, femeile mai în vârstă au malabsorbție atunci când organismul nu este capabil să absoarbă bine substanțele nutritive și vitaminele din alimente, inclusiv zincul ceea ce poate duce la simptome de deficiență de zinc.


  Dacă doriți să obțineți mai mult zinc din alimente pentru simptomele deficienței, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.

  Ar trebui să mâncați mai multe alimente care conțin zinc. Cea mai mare cantitate de zinc se găsește în alimente bogate în proteine, în special proteine animale. O cantitate foarte mare de zinc conține stridii. Zincul poate fi obținut din carne bovine și miei. Prin consumul acestor alimente puteți crește nivelul de zinc din organism. Mai jos sunt principalele produse în dimensiunea porțiunilor lor standard, ținând cont de recomandările privind rata zilnică de zinc (CH) Pentru adulți-15 mg:

  Stridii 6 buc. (42 gr) crude: 32 mg (220% din Ch), crab 100 gr (43%);

  Miel / carne de vită 100 gr: 4.5 mg (30% din Ch);

  Semințe de dovleac 30 gr: 2,9 mg (19% din Ch), susan (19%), semințe de floarea-soarelui( 10%), semințe de chia (9%), semințe de in (8%);

  Mazăre 150 gr, fiert: 2,5 mg (17% DV), fasole azuki (27%), fasole roșii (12%);
  Carne de pui: 2,25 mg (15% Ch);

  Nuc indian 30 g: 1,6 mg( 10% Ch), nuci de pin (12%), nuci pecan (9%), migdale, nuc (6%);

  Spanac fiert 180 g: 1,4 mg (9% Ch), salată proaspătă (2%);

  Iaurt sau kefir – 170 ml: 1 mg (6% Ch);

  Ouă, 1 mare: 0,6 mg (4% Ch);

  Ciuperci prăjite 100 gr: 0,9 mg (6% Ch);

  Somon 100 gr: 0,5 mg (3% Ch);

  Pudră de cacao : 1 linguriță: 0,3 mg (2% Ch), ciocolată neagră 30 g (19%).

  Este necesar să se includeți probiotice în dietă. Consumați probiotice de calitate sub formă de suplimente alimentare și alimente care conțin probiotice, cum ar fi kefirul și alimentele fermentate, precum și legumele, cum ar fi varza, deoarece acestea îmbunătățesc absorbția zincului.
  Este important nu numai să consumați aceste alimente, ci și să vă asigurați că organismul poate asimila bine mâncarea obținută.

  Cât de mult zinc este necesar pe zi?
  Bebelușii:

  0-6 luni: 2 mg pe zi
  7-12 luni: 3 mg pe zi

  Copii:

  1-3 ani: 3 mg pe zi
  4-8 ani: 5 mg pe zi
  9 -13 ani: 8 mg pe zi

  Adolescenți și adulți:

  Bărbați de la vârsta 14 ani: 11 mg pe zi
  Femeile cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani: 9 mg pe zi
  Femeile cu vârsta de la de 19 ani: 8 mg pe zi

  Sunt posibile efecte secundare atunci când se utilizează zinc ca supliment alimentar?
  Administrarea pe termen lung a zincului în doze mari poate încetini absorbția altor minerale importante din organism, inclusiv cupru și fier, și astfel poate crea efectul opus – suprimarea sistemului imunitar și reducerea formării celulelor sanguine. Dacă apar efecte secundare atunci când se utilizează zinc în doze moderate, acestea sunt pe termen scurt. Atunci când se utilizează zinc ca spray nazal sau gel, unii oameni simt modificări ale mirosului și gustului, ceea ce poate afecta apetitul. Zincul poate provoca greață și tulburări digestive, diaree, crampe abdominale sau vărsături. Aceste reacții adverse apar în decurs de 3-10 ore de la administrarea suplimentelor alimentare, dar simptomele dispar rapid atunci când întrerupeți utilizarea suplimentelor.

  Postat : retetenaturiste.net
  Pentru susținerea proiectului nostru dați share la acest articol, abonați-vă la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/ 

  Lasă un răspuns