Sari la conținut

7 Alimente pe care le consumăm la momentul nepotrivit și ne distrugem sănătatea

  Dacă mâncați aceste produse la un moment nepotrivit, acestea vor face mai mult rău decât bine.

  Chiar dacă încercați să alegeți alimente sănătoase, acest lucru nu garantează cele mai bune rezultate.

  Doriți să obțineți cele mai multe beneficii de la alimente? Alegeți corect timpul de masă și veți simți diferența.

  Iată, 7 alimente pe care le consumăm la momentul nepotrivit și când sunt cel mai bine consumate.

  Când este mai bine să beți dimineața sau seara

  • Lapte

  Cel mai bine este să beți: seara / noaptea

  Experții susțin că cel mai bun moment pentru a lua lapte este înainte de culcare, nu în timpul zilei, deoarece se digerează o lungă perioadă de timp și poate duce la somnolență.

  Când beți lapte peste seara, corpul se relaxează și celulele absorb mai bine substanțele nutritive în timp ce vă odihniți.

  Cel mai rău este să bei dimineața

  Datorită faptului că suntem mai activi dimineața, laptele este greu de digerat și face o diferență în regimul nostru alimentar.

  • Orez

  Cel mai bine este: după-amiaza

  Timpul ideal pentru orez este masa de prânz, deoarece metabolismul în timpul zilei este mult mai mare decât seara, plus vă oferă o oportunitate suplimentară de a consuma carbohidrați.

  Cel mai rău lucru este: seara / noaptea

  Cel mai bine este să nu mănânci orez seara, deoarece conținutul ridicat de amidon va duce la un sentiment de balonare în abdomen pe tot parcursul nopții. În plusduce la kilograme în plus, deoarece este digerat mult timp, iar corpul nostru este în repaus.

  • Iaurt și brânză de vaci

  Cel mai bine este: după-amiaza

  Când mâncăm produse lactate în timpul zilei, ele promovează digestia alimentelor și calmează sistemul digestiv. Aceste alimente sunt probiotice care ajută digestia sănătoasă.

  Cel mai rău lucru este: seara / noaptea

  Brânza de vaci și iaurtul consumat seara au un efect negativ asupra sistemului respirator, provocând formarea excesivă de spută care duce la tuse.

  • Dulciuri

  Cel mai bine este: dimineața

  Înghețată, ciocolată și alte produse care conțin zahăr, trebuie să mănânci dimineața. Acest lucru se datorează faptului că insulina se luptă cel mai bine cu zahărul în acest moment al zilei. În plus, în timpul zilei suntem mai activi și corpul nostru poate arde mai mult zahăr într-o zi.

  Cel mai rău lucru este: seara / noaptea

  Alimentele dulci pe timp de noapte duc la acumularea de exces de grăsime în organism, deoarece în timpul nopții activitatea noastră fizică este scăzută.

  • Leguminoase

  Cel mai bine este: seara / noaptea

  Leguminoasele sunt bogate în fibre și, dacă le mâncați seara, ele ajută digestia și scad colesterolul. În plus, ele contribuie la un somn puternic.

  Evitați alimente cum ar fi lămâia, fasolea și alte leguminoase dimineața sau după-amiaza, deoarece acestea măresc apetitul și fac să mâncați mai mult în timpul zilei.

  • Banane

  Cel mai bine este: după-amiaza

  Bananele sunt bogate în fibre, care promovează procesul digestiv. De asemenea, bananele ajută la neutralizarea acidului și la reducerea arsurilor la stomac. Bananele sunt indispensabile pentru menținerea nivelului de energie pe tot parcursul zilei și sunt excelente ca o gustare înainte de antrenament.

  Cel mai rău lucru este: seara / noaptea

  Banana, mâncată noaptea, crește formarea sputei, ceea ce poate duce la tusa. Nu este recomandat în special să mănânci banane pe stomacul gol, deoarece este bogat în magneziu, din cauza căruia pot apărea probleme cu stomacul.

  • Mere

  Cel mai bine este: dimineața

  Merele conțin fibre-pectină, care este deosebit de bogată în coaja de mere. Pectina îmbunătățește peristaltismul intestinal, previne constipația și îndepărtează substanțele cancerigene din organism.

  Cel mai rău lucru este: seara / noaptea

  Merele sunt sursa unei cantități mari de acid. Când le mâncați peste noapte, poate provoca o erupție acidă datorită creșterii nivelului de acid.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/ 

  Lasă un răspuns