Sari la conținut

5 Alimente pentru tensiunea arterială ridicată!

  Tensiunea arterială cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială, apare atunci când tensiunea arterială determină dilatarea pereților arterelor.

  Această presiune poate duce la deteriorarea vaselor de sânge. Acest lucru duce adesea la boli de inimă. De exemplu, accident vascular cerebral, atac de cord și alte probleme care pun viața în pericol.

  Dar, există o veste bună sub formă de alimente sănătoase. Care poate preveni, reduce și chiar inversa probleme cardiace cauzate de hipertensiune arterială.

  Deci, aici sunt 5 dintre aceste produse:

  • Fulgi de ovăz.
   Fulgi de ovăz este renumit pentru proprietăți utile pentru inimă.
   A fost prima afirmație privind sănătatea pe bază de alimente.

  Proprietățile utile pentru inimă se datorează capacității fulgi de ovăz sunt asociate cu fibre mari, cu conținut scăzut de grăsimi și cu conținut scăzut de sodiu.

  • Banane.
   Bananele conțin multe vitamine utile pentru sănătate. De exemplu, vitaminele C și B-6. În plus, ele conțin carbohidrați, proteine, fibre și magneziu. Dar cel mai important în banane este potasiul.

  Potasiul ajută la scăderea tensiunii arteriale prin echilibrarea efectelor negative ale sării. Sarea reține apa, ceea ce poate fi problematic dacă rinichii nu pot scăpa de ea. Cu cât mai mult lichid este în corpul dvs., cu atât tensiunea arterială va fi mai mare.

  • Cartofi.
   În afară de banane, există mai multe opțiuni pentru a obține potasiu. Și cel care ocupă primul loc pe listă sunt cartofii. Un cartof conține aproximativ 897 mg de potasiu. Cartofii prajiti sunt o excepție din cauza conținutului ridicat de sare.

  • Ciocolată neagră.
   În ciocolată neagră, există multe substanțe utile pentru inimă. De exemplu, un bar de 100 de grame cu 70-85% cacao conține fibre, fier, magneziu, cupru, mangan, precum și o mulțime de potasiu, fosfor, zinc și seleniu.

  Ciocolata neagra poate imbunatati fluxul de sange si poate scadea tensiunea arteriala. În plus, studiul a constatat că consumul de ciocolată neagră a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare.

  Dar, ciocolata conține o cantitate considerabilă de calorii. Prin urmare, nu este recomandat persoanelor supraponderale.

  • Fructe de padure.
   Fructe de padure, cum ar fi afine, capsuni, zmeura, mure, sunt o sursa buna de polifenoli, in special antociani, oligoelemente si fibre.

  Timp de aproape 40 de ani, fibrele au fost asociate cu scăderea tensiunii arteriale.

  Deci, niște fulgi de ovăz, adăugați niște fructe de padure, banane și considerați că v-ați pregătit cea mai sănătoasă masă a zilei.

  Postat : retetenaturiste.net Pentru susținerea proiectului nostru dați share la acest articol, abonați-vă la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns