Sari la conținut

REFLUX DE ACID GASTRIC – 7 ALIMENTE CARE TREBUIE EXCLUSE SI 7 ALIMENTE CARE TREBUIE CONSUMATE

  Cu ajutorul unei modificări dietetice, puteți reduce simptomele neplăcute. De exemplu, există nenumărate alimente sănătoase pe care le puteți include în dietă.

  Manânca aceste 7 alimente

  Kefir
  Chefirul ameliorarează simptomele refluxului de acid. Kefirul promovează digestia sănătoasă și calmează tractul digestiv. Alegeți kefirul care are culturi vii și active care sunt fermentate timp de 24 de ore.

  Legume fermentate
  Lactobacilul găsit în alimentele fermentate poate preveni în mod eficient refluxul. Încercați varza!

  Migdale
  Migdalele sunt cunoscute pentru a calma stomacul, pentru a îmbunătăți sănătatea intestinală și pentru a ușura stomacul deranjat.

  Oțet de cidru de mere
  Oțetul de cidru de mere poate ajuta la controlul cantității de acid. Se amestecă o lingură de oțet de cidru de mere cu o ceașcă de apă și se bea.

  Apă de nucă de cocos
  Apa de nucă de cocos bogată în electroliți și potasiu. Bea pe tot parcursul zilei pentru a menține simptomele sub control.

  Ghimbir
  Când este administrat în doze mici, ghimbirul poate ameliora simptomele refluxului acid. Dar, cantitățile mari complica starea. Moderarea este cheia!

  Legume cu frunze verzi
  Pe lângă faptul că sunt bogate în nutrienți, legumele cu frunze verzi sunt foarte ușor de digerat, făcându-le un excelent preventiv împotriva arsurilor la stomac.

  Evitați aceste 7 alimente

  Alcool
  Dacă nu puteți elimina complet alcoolul, cel puțin reduceți cantitatea.

  Cofeina
  Cofeina și băuturile energizante pot agrava inflamația esofagului.

  Zahăr și îndulcitori artificiali
  Zahărul și îndulcitorii artificiali pot provoca inflamații

  Produse procesate
  Alimentele procesate preparate cu cartofi sare și porumb, cum ar fi chipsurile și cerealele, ar trebui eliminate din dietă cu orice preț. Potrivit unui studiu suedez, persoanele care au mâncat alimente bogate în sodiu au rate semnificativ mai mari de reflux de acid.

  Roșii și ceapă
  În general, aceste alimente sunt utile, dar provoacă simptome de reflux acid. Acest lucru este valabil mai ales atunci când este utilizat în cantități mari.

  Ciocolată
  Mulți oameni spun că renunțarea la ciocolată poate îmbunătăți simptomele, deoarece majoritatea produselor din ciocolată conțin ingrediente problematice, cum ar fi zahărul, cofeina și grăsimile.

  Menta
  În timp ce mulți oameni sunt siguri că efectul de răcire al mentei poate ajuta la indigestie, se recomandă evitarea acestuia atunci când vine vorba de reflux de acid.

  Lasă un răspuns