Sari la conținut

Magneziu (neurologie)

  Rolul magneziului în organism
  Conținutul total de magneziu din corpul uman este de aproximativ 25 de grame. Acesta joacă un rol important în formarea a mai mult de trei sute de enzime. Magneziul participă la metabolismul energetic și electrolitic, acționează ca regulator al creșterii celulare, este necesar în toate etapele sintezei moleculelor de proteine.

  Magneziul promovează relaxarea fibrelor musculare (mușchii vaselor de sânge și organele interne).

  Magneziul servește ca un factor antistres natural, inhibă procesele de excitație în sistemul nervos central și reduce sensibilitatea organismului la influențele externe.

  25-30% de magneziu nu vine suficient cu alimentele. Acest lucru se datoreaza tehnologiilor moderne de prelucrare și utilizării îngrășămintelor minerale în cultivarea legumelor care duc la o deficiență de magneziu în sol.

  Deficitul cronic de magneziu este adesea observat la pacienții cu diabet zaharat, hipertensiune arterială, ateroscleroză, epilepsie, osteoporoză etc.

  Este cunoscut pentru o serie de stări fiziologice însoțite de nevoia de magneziu: sarcina, alăptarea, munca fizică grea și exercițiile fizice la sportivi, tensiune emoțională, frecventă lungă durată (mai mult de 30-40 de min pe sesiune) de ședere în saună, somn insuficient, aeriene, zboruri și intersecția de fus orar. Lipsa de magneziu apare atunci când luați cafeină, alcool, droguri și anumite medicamente, cum ar fi diuretice, care contribuie la eliminarea magneziului în urină.

  Sistemul nostru nervos reacționează sensibil la nivelul de magneziu din organism. Conținutul său redus poate provoca anxietate, nervozitate, frică, precum insomnie și oboseală, atenție redusă și memorie, în unele cazuri – convulsii, tremor și alte simptome. Adesea, oamenii se plâng de dureri de cap .

  Magneziul (în special în combinație cu vitamina B6) are un efect normalizat asupra stării părților superioare ale sistemului nervos în timpul stresului emoțional, depresiei, nevrozei. Stresul (fizic, mental) crește nevoia de magneziu, care provoacă insuficiență de magneziu intracelular.

  Deficitul de magneziu se agravează odată cu vârsta, atingând un maxim la persoanele de peste 70 de ani. Potrivit studiului epidemiologic European al bolilor cardiovasculare, nivelul de magneziu din plasmă sub 0,76 mmol/l este considerat un factor de risc suplimentar (de exemplu, hipertensiunea arterială) pentru accident vascular cerebral și atac de cord. Dezechilibrul ionilor SA2 + și MD2 este una dintre cauzele grave ale formării cheagurilor de sânge în vase. Utilizarea medicamentelor de magneziu ajută la reducerea tendinței de formare a cheagurilor de sânge. Magneziul îmbunătățește efectul antitrombotic al aspirinei.

  În mod normal, conținutul de magneziu din serul de sânge la copii variază de la 0,66 la 1,03 mmol/ l, la adulți de la 0,7 la 1,05 mmol / l.

  La persoanele sănătoase necesarul zilnic de magneziu este de 350-800 mg. În caz de deficit de magneziu rata este de 10-30 mg pe kilogram de greutate corporală pe zi. În plus față de corectarea dietei, se aplică și medicamente. Timpul de saturație a depozitelor de țesuturi în terapia cu magneziu este de 2 luni sau mai mult.

  Prima generație de medicamente care conțin magneziu a inclus săruri anorganice. Cu toate acestea, în această formă magneziul este absorbit nu mai mult de 5%, stimulează peristaltismul intestinal, ceea ce duce adesea la diaree. Absorbția magneziului în tractul gastrointestinal crește acidul lactic, vitamina B6( piridoxina), unii aminoacizi.
  A doua generație de medicamente care conțin magneziu este mult mai bine absorbită și nu provoacă indigestie și diaree. Preparatele moderne combinate includ Magniu-B6.

  Terapia cu magneziu este o direcție destul de promițătoare în tratamentul tulburărilor de somn , în special la pacienții cu afecțiuni astenice și anxioase. Efectul vasodilatator al ionilor de magneziu permite utilizarea Magne-B6 în asociere cu agenți antihipertensivi. Cu toate acestea, scăderea tensiunii arteriale ca răspuns la administrarea de magneziu se realizează numai la pacienții cu deficit de magneziu.

  Normalizarea nivelului de magneziu în corpul uman, în combinație cu alte medicamente vă permite să obțineți succes în multe boli ale sistemului nervos, este considerat în prezent ca o terapie metabolică clasică.

  Lasă un răspuns