Sari la conținut

ATENTIE: Nu mâncați aceste alimente – Cauzează cancer!

  Mulți profesioniști cred că cancerul este un set complex de boli cauzate de diverși factori, cum ar fi:

  Stil de viață: dietă săracă, lipsa activității fizice, fumatul

  Genetica

  Infecții

  Expunerea externă la substanțe chimice și radiații

  În același timp, pentru a reduce riscul de cancer, este important să mâncați bine și să mâncați mai multe fructe și legume, să renunțați la fumat, să vă exercitați și să mențineți o greutate sănătoasă.

  Există, de asemenea, produse care sunt cel mai adesea asociate cu apariția cancerului.

  Produse care cauzează cancer

  • Alimente cu mult zahăr

   Consumul de cantități mari de zahăr rafinat și fructoză poate duce la o varietate de probleme de sănătate. Aceste alimente măresc nivelul de insulină din sânge și determină creșterea celulelor canceroase.
  • Produse din carne roșie finită

  Produsele din carne prelucrate, cum ar fi slănina, șunca și cârnații, conțin mulți aditivi nocivi.

  Studiul, publicat in revista Nutrition and Cancer, a constatat ca consumul de cantitati mari de carne rosie procesata poate creste riscul de cancer rectal si colon si cancer de prostata.

  • Produse afumate și murate

  Dacă includeți în mod constant acest tip de alimente în dieta dvs., acest obicei este greu de numit sănătos. În timpul procesului de afumare substanțele toxice rămân pe carne, ceea ce dăunează grav sănătății.

  Produsele murate, la rândul lor, conțin adesea nitrați, care se transformă în compuși nitrozoici în timpul digestiei, ceea ce duce la apariția tumorilor. În plus se adaugă conservanți ce crește durata de depozitare a acestora. Consumul excesiv de conservanți poate duce, de asemenea, la cancer.

  • Produse din făină albă

  Făina albă este folosită pentru a face o varietate de alimente pe care le consumăm zilnic. Cu toate acestea, cantități mari de făină sunt dăunătoare pentru sănătate datorită excesului de carbohidrați.

  Potrivit unor studii la femeile care au consumat o mulțime de carbohidrați, riscul de cancer mamar a crescut. De asemenea, făina albă crește foarte repede nivelul zahărului din sânge.

  Încercați să înlocuiți mai des făina cu produse din cereale integrale

  • Grăsimi hidrogenate

  Acest tip de grăsime devin otrăvitoare în timpul procesării. Deși astfel de grăsimi sunt de origine vegetală, ele sunt bogate în grăsimi trans și acizi grași omega-6.

  O cantitate mică de acizi grași omega-6 nu dăunează, dar consumul excesiv al acestora amenință deja deteriorarea celulelor, ceea ce duce la cancer de piele.

  Grasimile trans cresc riscul de cancer mamar, rectal și colon și cancer de prostată. Cel mai bine este să le înlocuiți cu nucă de cocos și ulei de măsline.

  • Popcorn la microunde

   Popcorn de microunde conține acid perfluorooctanic, care este o toxină foarte dăunătoare. Numeroase studii au demonstrat impactul negativ al acestei toxine și îl leagă de apariția cancerului renal și a vezicii urinare.

  Alte studii au identificat o legătură între acest cancerigen și infertilitatea feminină.

  • Somon crescut în ferme

  Există o diferență între somonul sălbatic și somonul care este crescut în ferme. Somonul sălbatic are multe proprietăți utile, spre deosebire de cel agricol, care crește riscul de cancer.

  Somonul cultivat în ferme conține substanțe chimice cum ar fi mercurul, dioxina, toxafenul, antipirenii și bifenili policlorurați, care sunt considerați cancerigeni. Acordați întotdeauna atenție etichetelor produselor, somonul agricol este întotdeauna mai ieftin.

  Chipsuri de cartofi

  Procesul de fabricare a chipsurilor de cartofi necesită expunere la temperaturi ridicate, ceea ce duce la formarea de acrilamidă – substanță cancerigenă. Acesta crește riscul de apariție a cancerului de prostată, a sistemului digestiv, a ovarelor și a sânilor, potrivit datelor publicate în „Jurnalul Internațional al cancerului”.

  În plus, chipsurile de cartofi sunt foarte calorice, au o mulțime de grăsimi și sare, ceea ce duce la obezitate, colesterol ridicat și hipertensiune arterială.

  Este mai bine să faceți chipsuri de casă din cartofi și ulei de măsline sau mere și banane.

  Dacă vă place acest articol, distribuiți-l cu cei dragi și cu prietenii.

  Lasă un răspuns