Sari la conținut

5 BENEFICII MINUNATE ALE SEMINȚELOR DE CHIA PENTRU SĂNĂTATE

  Având o compoziție nutritivă cu acizi grași omega-3, carbohidrați, proteine, fibre, antioxidanți și calciu. Semintele chia conțin și cantități bune de zinc, vitamina B3 (niacin), potasiu, vitamina B1 (tiamina) și vitamina B2.

  Profesioniștii din domeniul sănătății recomandă consumarea a 20 de grame sau aproximativ 1½ linguri de semințe de chia de două ori pe zi pentru a-și maximiza beneficiile. Acest lucru nu ar trebui să fie dificil, deoarece aroma ușoară de nuci a acestor semințe le face un aditiv excelent la o varietate de alimente.

  Iată primele 5 beneficii ale semințelor de chia

  1. Îmbunătățirea digestiei
   O cantitate bună de fibre (atât solubilă, cât și insolubilă) în semințele de chia ajută la ușurarea reglării funcțiilor intestinale și, prin urmare, la menținerea sarcinii asupra sistemului digestiv. Fibrele nerezolvate ajută alimentele să avanseze prin tranzitorii intestinale și previne constipația.

  Adăugați 1 lingură de semințe de chia într-un pahar cu apă și beți de 1-2 ori pe zi pentru a menține un sistem digestiv sănătos.

  1. Tratați anemia
   Anemia poate fi cauzată de o varietate de cauze, dintre care cea mai frecventă este deficitul de fier. Puteți trata anemia cu semințe de chia, care sunt pline cu fier.
  2. Dă energie
   Semințele de chia sunt una dintre cele mai bune surse de proteine din plante. Stronțiul din aceste semințe ajută la absorbția proteinelor și la producerea de energie ridicată. În plus, diferite vitamine și minerale lucrează împreună pentru a vă stimula metabolismul.
  3. Stabilizează nivelul zahărului din sânge
   Potrivit unui studiu publicat în 2009 în British Journal of Nutrition, semințele de chia pot ajuta la normalizarea rezistenței la insulină.

  În plus, semințele de chia pot chiar ajuta la reducerea grăsimii și a colesterolului din sânge, reducând riscul de probleme cardiovasculare.

  1. Suprima pofta de mancare
   Datorită compoziției fibroase, semințele de chia pot fi absorbite în apă de aproximativ 1-12 ori mai mult decât greutatea lor și pot obține o consistență asemănătoare gelului, crescând în dimensiune și greutate.

  În plus, proteina din semințele de chia ajută la reducerea apetitului și a consumului de alimente. Senzația de plenitudine cauzată de consumul de semințe de chia va ajuta să vă mențineți de la gustări până la următoarea masă, ține foamea sub control.