Sari la conținut

5 MOTIVE PENTRU CARE CORPUL TĂU REȚINE APA (ȘI CUM SĂ EVITĂM ASTA)

  5 MOTIVE PENTRU CARE CORPUL TĂU REȚINE APA (ȘI CUM SĂ EVITĂM ASTA)
  Atenție!

  Corpurile noastre constau în principal din apă. Apa este în sângele, oasele, mușchii și organele noastre. Dar, uneori, apa se poate acumula în organism. Această acumulare de apă în corpul nostru este cauzată de reținerea apei.

  Retenția apei poate fi de la câteva lucruri. Iată cinci motive și sugestii despre ce să facem.

  1. Dieta
   Sodiul (adică sarea de masă) este un nutrient important care îndeplinește o serie de funcții importante, dar avem nevoie de o cantitate mică. Alimentele pe care le consumăm conțin cantități excesive de sare, provocând retenție de lichide și creștere în greutate.

  Recomandare:
  În primul rând, cantitatea recomandată de aport de sodiu: 2300 miligrame pe zi sau mai puțin.

  În al doilea rând, limitați aportul de sare folosind alternative cum ar fi ierburile și condimentele. Chimen, mărar, usturoi, ghimbir, oregano, ceapă, salvie și piper sunt toate opțiuni utile.

  1. Stilul de viață
   Un stil de viață sedentar și inactiv poate duce la retenție de apă. Să stai așezat sau în picioare, orice scenariu provoacă simptome precum glezne și picioare umflate.

  Recomandări:
  Este important ca sângele să circule pe tot corpul. Dacă munca dvs. vă cere să stați pe scaun toată ziua, utilizați pauze pentru a ieși afară pentru a merge puțin. Bucurați-vă de o plimbare răcoritoare dimineața înainte de o zi lungă de lucru. În loc de lift, urcați pe scări. Nu vă fie frică să fiți creativi!

  1. Utilizarea medicamentelor
   Multe medicamente enumeră retenția de apă ca efect secundar. Medicamentele pe bază de prescripție medicală care măresc retenția de lichide sunt antidepresivele, beta-blocante, medicamente pentru tensiune, medicamente pentru chimioterapie.

  Recomandare:
  Reducerea medicamentelor pe bază de prescripție medicală necesită consultarea unui medic. O vizită la medic poate fi rezonabilă dacă observați umflături excesive de la AINS sau alte medicamente pentru durere.

  1. Hormoni
   Hormonii estrogen și progesteron joacă un rol important în retenția de lichide. Retenția de apă poate apărea atunci când nivelurile de estrogen sunt prea mari sau când nivelurile de progesteron sunt prea scăzute.

  Recomandare:
  În primul rând, examinați cu atenție dieta și eliminați sau reduceți alimentele care par să provoace balonare și gaze (faceți unele cercetări). Dacă acest lucru nu rezolvă problema, este posibil să trebuiască să contactați un dietetician care va testa probabil alergia și intoleranța alimentară.

  1. Boala cardiacă
   Retenția de lichide din cauza bolilor de inimă se poate manifesta în umflarea picioarelor și a abdomenului. Unele simptome comune ale insuficienței cardiace includ amețeli, oboseală, palpitații ale inimii, slăbiciune și dificultăți de respirație.

  Recomandare:
  Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Medicul curant poate efectua unul sau mai multe teste, inclusiv un test de sânge, o radiografie toracică, o electrocardiogramă (ECG), o tomografie computerizată a inimii (CT) și/sau o imagistică prin rezonanță magnetică a inimii (RMN).