Sari la conținut

14 lucruri interzise de făcut în duș

  Aceste obiceiuri fac mai mult rău decât bine.

  Cum să faci un duș corect

  • Cum spălați fața

  Este cu siguranță mult mai ușor să vă spălați fața atunci când vă aflați în duș. Cu toate acestea, în ciuda confortului, un astfel de obicei nu este foarte util pentru fata ta.

  Apa din duș este mult mai caldă decât atunci când vă spălați deasupra chiuvetei, iar căldura ridicată usucă foarte repede si distruge pielea feței.

  • Uitați să vă spălați picioarele

  S-ar putea să vă simțiți ca și cum picioarele dvs. sunt în apă tot timpul în timp ce vă spălați în duș, deci nu este nevoie să le acordați o atenție deosebită. Cu toate acestea, te înșeli.

  În timpul zilei, picioarele eliberează o mulțime de transpirație. Mai mult decât atât, dacă sunteți obișnuiți să mergeți în jurul casei sau pe stradă desculț fără șosete sau pantofi, atunci colectați o mulțime de gunoi.

  Nu este nevoie să te gândesti că săpunul ce se scurge pe picioare va face față cu sarcina. Gândiți-vă la cât de multe vă aduceți în pat dacă nu sunteți obișnuiți să vă spălați picioarele.

  • Spală-te cu același prosop.


  Să fim sinceri, cât timp este prosopul tău agățat în duș? Luni sau ani? După cum se dovedește, este extrem de dăunător pentru sănătate. Bureții și bureții sunt un teren de reproducere excelent pentru ciuperci, mucegai și bacterii.

  Schimbați buretele la fiecare 3-4 săptămâni dacă este fabricat din materiale naturale și o dată la câteva luni dacă este fabricat din materiale artificiale. Dacă observați semne de mucegai pe prosop, trebuie să-l aruncați imediat și să cumpărați unul nou.

  • Utilizați caseta de săpun

  Majoritatea oamenilor practic nu folosesc săpun, dar dacă încă va mai spălați cu săpun, nu-l lăsați tot timpul într-un singur loc, deoarece poate deveni un răsad de bacterii care se vor afla pe corpul dvs. la următoarea spălare.

  Dacă nu vă place săpunul lichid, utilizați o cutie de săpun cu găuri, astfel încât apa să se scurgă și să nu se acumuleze în interior.

  • Frică de apă rece

  Mulți oameni se tem chiar și pentru o secundă să se afle în apă rece, să nu mai vorbim de duș.

  Un duș rece este de fapt benefic pentru piele și păr și trebuie să petreceți doar 30 de secunde sub apă rece pentru a vedea diferența.

  Turnarea rapidă cu apă rece îmbunătățește imunitatea, accelerează metabolismul și mărește rezistența la stres.

  Mai mult, un studiu din 2009 a constatat că un duș rece regulat poate contribui chiar la scăderea în greutate.

  • Folosiți o mașină de ras veche

   Majoritatea oamenilor nu sunt obișnuiți să schimbe în mod regulat aparatul de ras. Cu toate acestea, la fel ca în cazul săpunului, aparatul de ras poate deveni un teren de reproducere pentru bacterii. Suprafața curbată a aparatului de ras este ideală pentru reproducerea bacteriilor, la fel ca și mediul umed al băii.

  Dacă observați că pielea a început să se înroșească sau devine iritată după bărbierit, atunci lamele s-au blocat și este timpul să schimbați aparatul de ras.

  Cât de des se spală capul

  1. În fiecare zi, spală-ți capul

  Dacă observați că părul dvs. a devenit uscat și deteriorat, orice ați face, este posibil ca apa din duș să fie prea caldă și să vă spălați capul prea des.

  Dacă nu faceți exerciții fizice în fiecare zi, atunci trebuie să vă spălați capul de mai multe ori pe săptămână, iar persoanele cu păr ondulat sau foarte rigid și deloc o dată pe săptămână.

  Dacă credeți că capul este prea gras fără spălarea zilnică, cauza excesului de grăsime poate fi doar spălarea zilnică a capului. Spălarea frecventă usucă scalpul, ceea ce face ca mai mult sebum să iasă în evidență ca o compensație.

  Dacă este dificil să renunți la acest obicei, încercați să utilizați periodic un șampon uscat.

  • Uitați să faceți un duș după antrenament


  Dacă vă exercitați în mod regulat, puteți uneori să vă simțiți prea obosiți sau să vă grăbiți, uitând să faceți un duș. Cu toate acestea, atunci când transpirați, pe piele rămân bacterii care încep să se înmulțească dacă nu vă spălați.

  Acest lucru poate duce la infecții ale pielii sau iritații minore și roșeață. Și amintiți-vă că, chiar dacă nu simțiți miros, nu înseamnă că ceilalți nu o simt.

  Dacă nu aveți ocazia să utilizați un duș, ștergeți transpirația cu o cârpă curată sau cu șervețele umede sau cel puțin schimbați-vă.

  • Utilizați din nou prosoape murdare

  Mulți oameni cred că prosoapele nu pot fi murdare dacă le ștergeți numai atunci când corpul este curat.

  Puteți folosi cu siguranță prosoapele de mai multe ori, dar numai dacă le uscați bine după fiecare spălare. De asemenea, ca și în cazul unui prosop, celulele moarte ale pielii rămân pe prosop și devin un factor de risc pentru creșterea bacteriilor.

  Schimbarea prosoapelor în baie, în medie, este după fiecare a treia utilizare.

  • Ștergeți pielea și părul cu un prosop

  Când ștergeți cu un prosop uscat, iritați pielea, mai ales dacă prosopul nu este curat. În plus, vă îndepărtați pielea de umiditate, lăsându-l uscat și deshidratat. Este preferabil să faceți mișcări ușoare de pat cu un prosop, fără a apăsa prea mult. Acest lucru va lua excesul de umiditate, fără a-l priva de apa de care are nevoie.

  • Utilizați săpun dur
   Pe pielea noastră trăiesc atât bacterii benefice, cât și dăunătoare, iar bacteriile benefice, de fapt, protejează pielea, împiedicând bacteriile dăunătoare să se înmulțească.

  Ingredientele agresive din săpun vă pot lipsi pielea de bacteriile potrivite care susțin sănătatea pielii. Acordați întotdeauna preferință produselor moi și naturale atunci când alegeți săpun.

  • Mult timp să ia un duș

  Adevărul este că o ședere foarte lungă în apă, chiar dacă nu este foarte caldă, poate deteriora pielea. Deși este plăcut să vă bucurați de mult timp în duș, încercați să nu transformați acest lucru într-un obicei zilnic.

  Limitați dușul la câteva minute pe parcursul săptămânii, lăsând sesiuni lungi pentru weekend.

  Este recomandat să luați un duș de contrast la sfârșit: mai întâi schimbați rapid dușul în apă rece, apoi fierbinte și din nou rece timp de 30 de secunde. Căldura extinde capilarele și crește fluxul sanguin, iar turnarea cu apă rece duce la o mai bună rezistență la stres, la scăderea în greutate și are un efect antidepresiv.

  • Uitați să aplicați un hidratant

  După ce ați ieșit din duș, nu așteptați să vă uscați înainte de a aplica cremă sau loțiune de corp.

  S-ar putea să vă simțiți că acest lucru contrazice bunul simț, dar pielea imediat după duș este cea mai pregătită pentru hidratare. Căldura și umiditatea din baie deschid porii, astfel încât hidratanții să fie mai bine absorbiți.

  Nu încercați cu curățarea pielii și folosiți produse cu ingrediente hidratante suplimentare. Astfel de sfaturi simple vor îmbunătăți foarte mult starea pielii și a părului.

  Lasă un răspuns