Sari la conținut

Totul despre Beneficiile Fructelor si Legumelor Uscate


  Legumele și fructele uscate în mod corespunzător își păstrează valoarea nutritivă și gustul. În alimentele uscate întregi, vitamina C și carotenul sunt conservate complet. Și conținutul caloric al acestor produse este mai mare în comparație cu cele proaspete, deoarece atunci când se evaporă umezeala, concentrația de zahăr din ele crește, adică devin mai dulci. Aflați ce alimente sunt utile pentru utilizare în formă uscată.

  Totul despre beneficiile alimentelor uscate

  Este demn de remarcat faptul că fructele și legumele uscate sunt foarte convenabil de depozitat. De exemplu, într-un borcan de 0,5 litri putem plasa aproximativ 50 de ardei uscați și 40 de roșii. Păstrarea acestor produse necesită mai puțin spațiu decât cele proaspăte.

  Ce alimente pot fi uscate

  Ananas – conține magneziu, potasiu, zinc, fier, fibre, vitamine din grupa B. Utilizarea ananaselor îmbunătățește starea de spirit și reduce umflarea.

  Caise – afectează în mod favorabil vasele de sânge și inima datorită antioxidanților și potasiului. Caisul uscat ajută organismul să scapați de colesterolul „rău”, normalizează activitatea tiroidei și previne dezvoltarea diabetului zaharat.

  Banana – este deosebit de utilă pentru inimă, creier, mușchi și oase. Acesta conține o mulțime de potasiu, zahăr natural, proteine triptofan (convertit în serotonină, îmbunătățirea stării de spirit).

  Totul despre beneficiile alimentelor uscate

  Vinete – conține mangan, cupru, fier, potasiu și cobalt. Reduce nivelul colesterolului „rău” în sânge, previne formarea plăcilor de colesterol pe pereții vaselor de sânge, îmbunătățește splina, previne dezvoltarea anemiei.

  Visina -conține o substanță care slăbește dependența de nicotină, astfel încât utilizarea cireșelor uscate este utilă fumătorilor. De asemenea, cireșul îmbunătățește concentrarea atenției.

  Struguri – conține fosfor și potasiu, îmbunătățește activitatea creierului și prevenine dezvoltarea parodontozei.

  Pere – conține uleiuri esențiale care întăresc sistemul imunitar și substanțe biologice care minimizează riscul de boli de rinichi, ficat, vase și inimă.

  Ciupercile – au o proteină valoroasă în compoziție, care vă permite să scăpați de kilogramele în plus. De asemenea, ciupercile uscate stimulează activitatea mentală, vă permit să scăpați de migrene și să rezistați mai bine stresului. Gălbiorii uscați îmbunătățesc activitatea intestinelor.

  Totul despre beneficiile alimentelor uscate

  Pepene galben – are un efect tonic, normalizează procesele metabolice, îmbunătățește activitatea tractului gastro-intestinal și a sistemului urinar. Este deosebit de util să folosiți pepene galben uscat pentru cei care suferă de ateroscleroză, anemie, constipație și au probleme hepatice.

  Dovlecel – în compoziția sa există multe oligoelemente utile (sodiu, magneziu, fosfor, cupru, fier și altele). Dovlecelul uscat are un efect benefic asupra tractului digestiv și a sistemului imunitar.

  Kiwi – bogat în vitamina C, de asemenea, în compoziția sa conține actidină (o substanță care promovează o mai bună absorbție a cărnii). Datorită prezenței magneziului și a potasiului în compoziție, kiwi-ul uscat normalizează tensiunea, întărește pereții vasculari și previne formarea trombilor.

  Căpșunile -este un antioxidant excelent, conține acizi pectinici, care ajută la curățarea corpului de toxine.

  Tomatele – au în compoziție licopenul (antioxidant), care împiedică dezvoltarea tumorilor.

  Dovleac – conține carotenoide, fibre, acid ascorbic, fier, calciu, potasiu, magneziu și multe vitamine care îmbunătățesc memoria, normalizează activitatea stomacului, împiedică dezvoltarea colitei, gastritei și enteritei.

  Curmale – conține vitamine și compuși care, în structură, sunt asemănători cu acidul acetilsalicilic. Curmalele uscate întărește unghiile, părul și, în general, vindecă corpul.

  Afine – în compoziția sa include o mulțime de vitamina A, îmbunătățirea vederii. De asemenea, afinele ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, deci este util pentru diabetici.

  Prune – conține o mulțime de fibre, previne dezvoltarea bolilor gastro-intestinale, anemie, beriberi.

  Mere – o mulțime de minerale și vitamine, care afectează în mod favorabil sistemul digestiv. Merele uscate sunt fructele uscate cu conținut scăzut de calorii.

  Pentru a nu dăuna sănătății, alegeți alimente uscate organice fără adaos de zahăr. Când cumpărați, alegeți fructe uscate mat, fără fisuri, precum și fără miros de fum.

  Dacă vă place acest articol, distribuiți-l cu cei dragi și cu prietenii.