Sari la conținut

Alimente împotriva cancerului: 3 produse care ucid celulele canceroase


  Sfaturi nutriționale utile de la un medic care a învins cancerul. Ce alimente trebuie utilizate pentru prevenirea și tratamentul oncologiei-citiți mai departe…

  Produsele care conțin substanțe ce pot modula diferite funcții în organism și care permit menținerea sănătății în mod normal sunt numite produse funcționale și nutraceutice. Produsele funcționale au un efect benefic asupra uneia sau mai multor funcții ale corpului, îmbunătățesc sănătatea și bunăstarea și reduc riscul bolii. Care dintre produsele funcționale au proprietăți anti-cancer?

  Alimente care au proprietăți anti-cancer

  Ceapa

  Ceapa este bogată în vitaminele B și C, precum și mineralele necesare funcționării antioxidanților și retragerii radicalilor liberi. Ele activează secreția de suc gastric, susțin flora intestinală, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din organism.

  Ceapa este o sursă naturală plină de bioflavonoide, inclusiv quercetin. Flavonoidele sunt substanțe active care lucrează împotriva tumorilor colonului, creierului, leucemiei, cancerului gastric, prostatei, ovarelor, colului uterin, sânului etc. Ceapa roșie este cea mai bogată în aceste substanțe. Alte surse de quercetin: mere, struguri negri, afine, dud, cireșe, ceai verde, patrunjel și capere.

  Contează! Ceapa conține un număr mare de enzime și glucochinină – un compus care similar cu insulina, reduce excesul de zahăr din sânge, în acest sens, consumul de ceapă este extrem de util pentru diabetici și pacienți cu cancer. Odată cu reglarea nivelului de glicemie, secreția de insulină din pancreas este normalizată și creșterea celulelor tumorale este împiedicată.

  Proprietățile quercetinei din ceapă:

  Are efectul chimioterapiei: sub acțiunea tratamentului, rezistența tumorilor scade și astfel, supraviețuirea pacienților cu cancer crește.
  Întârzie creșterea și răspândirea celulelor tumorale.
  Induce apoptoza, ucide celulele canceroase.
  Are un efect antiinflamator, creând un mediu ostil pentru tumori.
  Împiedică apariția metastazelor.
  Este un antioxidant, promovează excreția radicalilor liberi.
  Stimulează sistemul imunitar pentru distrugerea celulelor tumorale.
  Experimentele la șobolani au arătat că quercetinul promovează supraviețuire și previne cajexia cauzată de cancer.
  Ajută la eliminarea toxinei benzopirene din organism. Când sunteți invitat la un grătar și nu puteți refuza, nu uitați să mâncați mai mult ceapă, cum ar fi supa de ceapă.

  Alte proprietăți

  În plus față de proprietățile antitumorale care decurg din conținutul mare de quercetin, ceapa are proprietatea de a regla nivelul colesterolului, de a preveni bolile cardiovasculare, osteoporoza și îmbătrânirea celulelor.

  Personalul Universității Heidelberg au injectat șobolani celulele canceroase tumorale ale pancreasului uman și apoi a efectuat tratamentul cu extract de ceapă și broccoli, rezultatele au fost uimitoare. În acest tratament s-au format două substanțe puternice: quercetin și sulforafan. Quercetinul din ceapă este capabil să inducă sinuciderea celulelor canceroase, să suprime metastazele și să le răspândească. Cu sulforafanul prezent în broccoli și alte crucifere efectul quercetinului este sporit.

  Consum: va fi bine să consumați zilnic pentru a profita de proprietățile excelente anti-tumorale. Ceapa brută poate provoca probleme digestive la unii oameni, deci este mai bine să o consumați în formă fiartă, deși conținutul de quercitină din ea scade.

  O altă modalitate de a elimina substanța care ne face să lacrimeze ochii și provoacă o senzație neplăcută în stomac: tăiați ceapa în felii, puneți-o în apă caldă și lăsați-o timp de câteva ore.

  Usturoi – un remediu pentru toate bolile

  În Egipt, acum cinci mii de ani a fost folosit în scopuri medicinale. Claudius Galen, un medic al Imperiului Roman, a considerat usturoiul un panaceu și la recomandat gladiatorilor pentru consum zilnic ca agent de restaurare.

  Usturoiul aparține aceleiași familii de plante ca ceapa verde și praz. La fel conține quercetin, dar are o substanță cu proprietăți antitumorale – alliin, un ulei esențial responsabil pentru mirosul specific de usturoi. Allinul se transformă în allicină atunci când măcinăm capul de usturoi, iar allicinul are un efect anticancer. Dar nu numai că, în usturoi există douăzeci de substanțe, derivați de alliină, cu proprietăți anti-cancer: sulfură de dialil, cisteină s-alil, cisteină s-metil etc.

  În plus, usturoiul conține oligoelemente: fier, seleniu, zinc, magneziu, sulf și calciu. De asemenea, are o mulțime de fructosani (până la 75%) și arginină.

  Creșterea consumului de usturoi se leagă de reducerea riscului de îmbolnăvire a diferitelor tipuri de cancer: esofag, stomac, colon, pancreas, piele, plămâni și sân.

  Femeile care au întotdeauna usturoi, au cancer cu 50% mai puțin decât cei care aproape că nu mănâncă usturoi.

  Consumul de 10 g de usturoi pe zi, aceasta este una sau două cuișoare, reduce posibilitatea de a dezvolta cancer de orice fel.

  Proprietățile anticanceroase ale alliinei

  Ajută la eliminarea substanțelor potențial cancerigene din organism, prevenind astfel pericolul dezvoltării cancerului.
  Ajută la compensarea daunelor provocate de ADN-ul celulelor și la evitarea mutației celulelor canceroase.
  Inhibă proliferarea celulelor.


  Are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, adică luptă împotriva tuturor infecțiilor. Anticoagulant.

  Pentru prevenirea cancerului, trebuie să mâncăm două până la patru cuișoare de usturoi pe zi.

  Pentru a asigura eliberarea allinului și transformarea acestuia în allicină, trebuie să tăiați cuișoarele de usturoi cu cuțitului și să lăsați până la gătit timp de zece minute. Apoi, substanțele anti-cancer de usturoi devin active și sunt gata să intre în lupta împotriva cancerului.

  Pentru a distruge mirosul, puteți amesteca usturoiul cu țelina și patrunjel, astfel încât să creștem și calitățile sale anti-cancer.

  Usturoiul este mai bine absorbit în formă gătită. O modalitate ușoară de a găti usturoiul, păstrând toate proprietățile sale – adăugați-l la toate supele de legume-piure.

  Legume Crucifere
  Vorbind de legume crucifere, ne referim la varză: Bruxelles, frunze, chineză, conopidă, broccoli, varză, precum și ridichi.

  Cruciferele conțin glucozinolați, având proprietăți anticanceroase. Cele mai studiate glucozinolate anti-cancer: indol-3-carbinol (cel mai mult în broccoli) și sulforafan (în conopidă). Glucozinolații dau un miros caracteristic cruciferous și gust. Atunci când pereții celulei acestor plante sunt zdrobiți de pistil sau zdrobiți cu un cuțit, enzima mirozinază intră în acțiune, care transformă glucozinolații în izotiocinați, agenți anti-cancer reali.

  Proprietăți anti-cancer

  Substanțele menționate, conținute exclusiv în crucifere, sunt capabile să prevină și să trateze cancerul, deoarece interferează cu celulele precanceroase să devină maligne, induc apoptoza unor celule tumorale și împiedică apariția unor vase noi, datorită cărora tumora poate progresa.
  De asemenea, stimulează sistemul imunitar pentru a elimina celulele tumorale, crescând cu 50% activitatea ucigașilor naturali.
  În plus, ele reglează nivelul de estrogen care circulă în sânge, ceea ce este deosebit de util pentru prevenirea cancerului de sân. Dacă mâncați în mod regulat crucifere, riscul de cancer mamar scade.
  Contează! Cruciferele sunt antioxidanți, deoarece sunt bogați în beta-caroten, vitamina C, seleniu și vitamina E. Ele blochează potențialul cancerigen al unui număr mare de substanțe deosebit de periculoase care pot provoca cancer.

  Aceste plante sunt detoxifiante, activează cu succes sistemele noastre antioxidante.

  Există oameni care sunt foarte sensibili la cancer, deoarece în corpul lor nu funcționează detoxifiere. Unii sunt deosebit de sensibili la fumul de tutun și, din moment ce au un sistem antioxidant slab, sunt în pericol de a dezvolta cancer pulmonar, dar această problemă este rezolvată dacă consumă în mod regulat aceste plante miraculoase.

  Cruciferele sunt capabile să inhibe manifestarea a două gene asociate cu cancerul de origine genetică: BRCA1 și BRCA2, care sunt responsabile pentru cancerul de sân și de prostată.

  Contează! Cruciferele nu numai că împiedică cancerul, ci chiar pot prelungi viața pacienților cu cancer și pot preveni recidiva.

  Consumul regulat al acestor produse pe bază de plante reduce semnificativ riscul de a dezvolta cancer de localizare diferită: cavitatea bucală, esofag, plămâni, rinichi, vezică, colon, sân, ovare, prostată.

  Consumul. Pentru a obține un efect anticancer, este de dorit să folosiți varză și alte produse din familia cruciferă de trei ori pe săptămână.

  În 2000, a fost publicată o lucrare interesantă care a arătat că includerea în dieta cruciferelor de trei sau mai multe ori pe săptămână reduce jumătate riscul de cancer de prostată și reduce riscul de metastaze.

  Cercetătorii chinezi au demonstrat că femeile care consumă zilnic o porție de crucifere au redus cu 50% riscul de cancer mamar. Studiile europene arată că femeile care mănâncă crucifere cel puțin o dată pe săptămână au avut un risc cu 17% mai mic de a dezvolta cancer de sân.

  Dintre toate cruciferele, cel mai eficient produs anti-cancer este cel mai Verde dintre ele – broccoli. Deci toată lumea are broccoli.

  Sfaturi culinare
  Nu se recomandă fierberea cruciferelor, deoarece sulforafanul și indolul-3-carbinolul la temperaturi ridicate se descompun.

  Este ideal să le mănânci crude sau aburite. Și dacă fierbem, nu mai mult de zece minute. Când gătiți varza, trei sferturi din glucozinați trec în apă, dar este mai bine să mâncați în formă brută sau să gătiți aburit.

  O cină minunată este obținută din broccoli, condimentată cu o lingură de ulei vegetal, suc de lămâie și piper negru proaspăt măcinat sau salată de varză cu condimente din ulei vegetal, oțet, turmeric și piper.

  Postat : retetenaturiste.net
  Pentru susținerea proiectului nostru dați share la acest articol, abonați-vă la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/ Share

  Lasă un răspuns