Sari la conținut

Scăderea sau pierderea de memorie – Remedii și Rețete naturiste

  Scăderea sau pierderea memoriei la vârstnici este o adevărată problemă. În prezent, chiar și persoanele în vârstă de 40-50 de ani pot suferi de această problemă.

  Pentru alimentarea normală a creierului, organismul are nevoie următoarele substanțe :
  Fier
  – furnizarea de oxigen la creier (se găsește în legume, fructe, carne)
  Glucoza – furnizează energie celulelor creierului (se gaseste in cartofi, paste făinoase produse, pâine, banane)
  Cupru și zinc – activează procesul de gândire (conține în conopidă, secară, ovăz, cartofi)
  Magneziu și calciu — intareste nervii (se găseste în lapte, iaurt, brânză, pui)
  Pentru persoanele care suferă de memorie slabă sau de pierderi de memorie, este recomandat să mănânce usturoi, ceapă, ardei roșu, nuci de pădure, leguminoase, sparanghel, semințe (dovleac, susan, floarea-soarelui).

  Pentru o memorie bună, sunt foarte importanți aminoacizii precum lecitina și colina.
  Lecitina este necesară pentru reînnoirea membranelor celulare. Se găsește în unt, ouă, nuci. Colină se găsește în drojdie, creier, ficat, boabe de grâu încolțite, gălbenușuri de ou, rinichi.
  Lecitina și colina din capsule și tablete ajută la ameliorarea depresiei. În lapte, produsele lactice conțin aminoacizi implicați în transmiterea impulsurilor nervoase.

  Foarte bine hrănește creierul acidul aminoacetic, care este vândut în farmacii sub formă de tablete de glicină.
  Reglează metabolismul, crește performanța mentală, normalizează procesele de inhibare și excitație în sistemul nervos central, normalizează somnul.
  Pentru a menține memoria la o vârstă înaintată, se recomandă utilizarea constantă a condimentelor, care îmbunătățesc semnificativ starea în ateroscleroză. În acest scop, puteți folosi piper negru, cuișoare, ghimbir. Aceste condimente stimulează circulația capilară și împiedică dezvoltarea sclerozei.
  Scorțișoară și Badian, de asemenea, împiedică dezvoltarea sclerozei și îmbunătățește memoria.

  În cazul în care memoria a devenit mai rea, ar trebui să beți în mod regulat o infuzie de salvie (2 lingurițe frunze de salvie pentru 500 ml de apă clocotită, insistați 30 de minute , strecurați și luați 3-4 ori pe zi câte 100 ml cald). Uleiurile esențiale conținute în frunzele salvie sunt implicate în asimilarea informațiilor care intră în creier, și activitatea creierului se normalizează fără efecte secundare.ț

  Pentru tratamentul sclerozei vaselor cerebrale, este bine să folosiți tinctura rădăcinii de iarba mare ( Inula helenium ) (30 g de rădăcină pentru 0,5 litri de vodcă, 40 de zile pentru a insista, strecurați și luați 10 picături de 3 ori pe zi înainte de mese) și un decoct de scoarță de munte (200 g de coajă pentru 0,5 litri de apă clocotită, fierbeți 2 ore

  P. S. Dacă vă place acest articol, distribuiți-l cu cei dragi și cu prietenii.

  Proiectul ” Rețete Naturiste ” a creat recent un canal YouTube : vă rugăm să susțineți canalul, ajută-ne să ajungem la 1000 de abonați. Tot ce trebuie să faci, doar să te abonezi la canalul nostru.
  E foarte simplu 🙂 Treceți la canal, apăsați click aici -> https://www.youtube.com/channel/UCQOmjMSyED8e9LRkLlKeLzg
  Vă mulțumim.