Sari la conținut

Suc de aloe – Remediu miraculos pentru nasul înfundat / Beneficii

  Aloe sau centenar este o plantă unică cunoscută pentru proprietățile sale medicinale de peste trei mii de ani.

  În lume există mai mult de 500 de specii din această plantă. Toate acestea sunt similare cu prezența frunzelor groase, cărnoase, care sunt pline de umiditate.

  Este folosit pentru a trata multe boli atât la adulți, cât și la copii. Această plantă este utilizată pe scară largă în medicina populară pentru a trata răceala.

  Cât de utilă este această plantă?
  În frunzele cărnoase acestei plante minunate, există o mulțime de suc. Intră în sânge, îl curăță, elimină toxinele. Proprietățile medicinale ale plantei afectează diversitatea și eficiența lor.

  Concentrația de vitamina C în sucul de aloe este ridicată, iar această componentă este foarte importantă pentru menținerea imunității.

  Catechinele (antioxidanții puternici) întăresc pereții vasculari, elimină manifestările alergice.

  Taninurile astringente ajută la vindecarea rănilor mai repede.

  Datorită conținutului de săruri utile, enzime, carbohidrați, aloe luptă eficient împotriva bolilor inflamatorii și raceli.

  Aloina este o componentă care dă aloei un gust amar. Această substanță are o proprietate laxativă. De asemenea, se adaugă la crema de față pentru a proteja pielea de expunerea la radiații
  ultraviolete.

  Sucul transparent are un efect antimicrobian, de exemplu, este capabil să aibă un efect copleșitor asupra reproducerii stafilococilor, streptococilor. Datorită activității bactericide, această substanță distruge bacteriile dăunătoare. În medicină și cosmetologie, a fost utilizată pe scară largă aloe vera.

  Acțiune cu răceală
  Aloea este utilizată în mod activ pentru a trata răceala la copii și adulți. Aplicarea sucului acestei plante aduce o ușurare a respirației, ameliorează inflamația, vindecă rapid.

  Sucul de aloe nu este capabil să provoace dependență și reacții alergice. Prin urmare, poate fi utilizat în condiții de siguranță pentru tratament și ca o prevenire pentru prevenirea răcelilor și a bolilor virale.

  Sucul de aloe reduce procesele inflamatorii ale mucoasei, ajută la accelerarea proceselor metabolice și la restabilirea funcționării epiteliului ciliar în nas. Tratamentul răcelii cu acest remediu este foarte eficient.

  În unele cazuri, sucul de aloe poate irita mucoasa căilor respiratorii. Remediul pentru răceală poate provoca strănut și lacrimare multiple.

  Tratamentul copiilor
  Aloe de la răceala pentru copii până la un an nu este recomandată, deoarece produsul poate arde mucoasa delicată a nasului.

  Dacă totuși părinții vor folosi aloe pentru a vindeca rinita la sugari, atunci este necesar să se consulte mai întâi medicul pediatru, deoarece sunt posibile contraindicații.

  Pentru a trata nasul înfundat, aloea trebuie picurată de 3 ori pe zi pentru 6-7 picături. Înainte de a utiliza sucul de aloe pentru răceală la copiii care nu au atins vârsta de 10 ani, trebuie diluat cu apă fiartă în proporție de 1:3.

  Cea mai simplă rețetă
  Nu este deloc dificil să faceți o compoziție terapeutică la domiciliu, principalul lucru este să respectați instrucțiunile de execuție.

  Pregătirea se face în conformitate cu următoarea schemă:

  Este permisă utilizarea aloei celor care a atins vârsta de 3 ani.
  Este important ca planta să fie o plantă sănătoasă, puternică, verde, care crește cu succes atât în timpul verii, cât și în timpul iernii.
  Pentru a pregăti compoziția medicamentului, frunzele trebuie să fie luate cărnoase, în creștere de jos. Spălate bine și uscate pe un prosop.
  După aceea, frunzele trebuie înfășurate în hârtie și plasate timp de 12 ore în frigider.
  Apoi, se stoarce sucul, care ar trebui să fie utilizat în timpul zilei.
  Un adult poate picura sucul pur de aloe, de mai multe ori pe zi.
  Sucul de aloe pentru nas înfundat la copii trebuie să diluați cu apă.
  Aloe împotriva răcelii, preparată conform acestei rețete, nu poate fi păstrată pentru o lungă perioadă de timp, deoarece calitățile sale medicinale sunt pierdute.

  Contraindicații privind utilizarea
  Centenarul le are, ca orice produs farmaceutic.

  Este interzisă administrarea de aloe în timpul perioadei de gestație a copilului, deoarece componentele sucului acestei plante atunci când sunt ingerate în sângele unei femei gravide pot provoca contracția mușchilor uterini, care este plină de nașteri premature.
  Rețetele pentru răceala pe bază de aloe nu sunt potrivite pentru persoanele care suferă de tulburări de tensiune și insuficiență cardiacă. Sucul unei plante unice este capabil să disperseze sânge, ceea ce poate duce la o agravare și mai mare a stării umane.
  Aloe de la răceala, a cărei rețetă este descrisă mai sus, poate provoca reacții alergice. Nu utilizați produse pe bază de aloe, dacă o persoană are intoleranță la componentele individuale.
  Este strict interzisă utilizarea sucului de aloe pentru tratamentul rinitei alergice.

  Dacă utilizați compoziția pe bază de aloe în cantități mari, atunci nu sunt excluse complicațiile asupra rinichilor și inimii. Pot apărea sângerări, hemoroizi exacerbați.

  Aloe este unic prin faptul că nu poate provoca dependență. De exemplu, picături obișnuite de răceală la copii, medicii recomandă utilizarea a nu mai mult de 5 zile.

  Respectarea recomandărilor simple va ajuta cu ușurință să facă față fenomenului neplăcut de răceală-nas înfundat. Dar amintiți-vă că trebuie să consultați un medic înainte de tratament.