Sari la conținut

Amestec pentru întărirea imunității / Nuc, miere, lamaie si caise uscate

  O modalitate excelentă de a promova sănătatea sunt amestecurile de vitamine. Ele sunt deosebit de utile când vine sezonul de răceli. Amestecul pentru imunitate poate fi ușor și rapid preparat din produse naturale delicioase.

  Componentele amestecului
  Această rețetă pentru imunitate a fost cunoscută chiar și în timpul Hippocrates numit „elixirul tinereții”. Fiecare dintre componentele incluse în compoziția sa are un set de proprietăți uimitoare, datorită cărora acestea au fost mult timp incluse în rețetele populare în tratamentul diferitelor tipuri de boli.

  Miere
  Toată lumea știe despre proprietățile vindecătoare ale mierei, unicalitatea cărora este determinată, în primul rând, de materia primă din care este obținută. Întreaga masă de substanțe utile, inclusiv vitaminele conținute în plante, sunt transferate în miere.

  Nu e de mirare că mierea intră în aproape toate rețetele de sănătate. De asemenea, este important ca aceste elemente sunt în ea sub forma unor astfel de compuși care sunt ușor absorbite de corpul uman. Dar, chiar mai surprinzător, în miere, ele rămân neschimbate, în timp ce în stare normală se dezintegrează rapid.

  Fructe uscate
  Atunci când se usucă fructele proaspete, iși păstrează toate vitaminele și oligoelementele, dar într-o formă mai concentrată. În timpul iernii, fructele uscate sunt mai utile decât fructele proaspete, în care cantitatea de vitamine scade odată cu creșterea duratei lor de depozitare.

  Caise uscate
  Cu compoziția sa chimică, caisele uscate sunt aproape de caisele proaspete, își păstrează toate proprietățile utile aproape neschimbate. Datorită conținutului ridicat de potasiu, caisele uscate sunt utilizat pe scară largă în tratamentul complex al bolilor de inimă.

  Studiile științifice au demonstrat eficacitatea sa în lupta împotriva bolilor sistemului endocrin. Caisele uscate sunt la fel de utile atât pentru copii, cât și pentru femeile însărcinate. Acțiunea laxativă ușoară vă permite să le utilizați cu probleme intestinale.

  Prune uscate
  Datorită conținutului ridicat de fibre dietetice, este indispensabil pentru bolile sistemului digestiv. Prunele normalizează funcția intestinală, contribuind la eliminarea în timp util a produselor metabolice.

  Conținutul ridicat de fier îl face un remediu eficient pentru anemie, iar vitamina A ajută la tratarea ochilor. Având capacitatea de a lega radicalii liberi, este utilizat în prevenirea cancerului. Atunci când alegeți prune, trebuie acordată o atenție deosebită aspectului produsului. Culoarea neagră a fructului, cu strălucire moale, cărnoasă și fermitate, indică uscarea corectă.

  Stafide
  Se obține prin uscarea strugurilor în cuptoare speciale sau la soare. Stafidele sunt o sursă bogată de glucoză, care, prin descompunere, eliberează energia necesară pentru viață. Prin urmare, utilizarea sa este adesea inclusă în recomandările dietetice pentru persoanele slăbite după boală sau în vârstă.

  Smochine

  Multe proprietăți utile ale smochinelor sunt determinate de conținutul enzimei ficină, care are un rol activ în procesele de scădere a coagulării sângelui.

  Datorită acestui fapt, cheagurile de sânge din vase se dizolvă, care se relaxează și se extind, menținând un curent constant de sânge. Suficient pentru a mânca un fruct pe zi. Smochinele uscate au, de asemenea, un efect laxativ ușor, iar sucul său cu admitere regulată este capabil să spele nisipul și pietrele din rinichi.

  Nuc
  Una dintre cele mai vechi culturi care au proprietăți medicinale valoroase este nucul, care a fost cunoscut de mult timp de renumiții vindecători ai trecutului. Chiar și marele Avicenna la recomandat pacienților care au suferit boli grave sau o pierdere mare de sânge.

  Toate părțile plantei au proprietăți de vindecare, iar nucleul conține întregul set de aminoacizi esențiali. Mierea cu nuci este componenta principală a rețetei pentru creșterea imunității. Efectul reciproc al vitaminei E și al acidului linoleic explică efectul său anti-cancer.

  Alune
  Alunele sunt comune în zonele subtropicale din Marea Mediterană și sunt utilizate pe scară largă ca produs alimentar , în tratamentul bolilor cardiace și vasculare, varicelor și ulcerului trofic și al altor.

  Conținutul scăzut de carbohidrați vă permite să îl consumați chiar și cu diete stricte, precum și cu diabet zaharat. Un amestec de gliceride de acizi organici inhibă creșterea colesterolului din sânge. Alunele ajută la curățarea ficatului de toxine și la întărirea imunității.

  Lămâie
  Popularitatea lămâii ca remediu devine din ce în ce mai mare în fiecare zi. Cu câteva secole în urmă, a fost cunoscută ca un antidot perfect pentru mușcăturile de șarpe, în Egipt a fost folosită împotriva mușcăturilor de scorpion.

  În China antică, rețetele cu lămâie au fost utilizate pe scară largă în tratamentul bolilor pulmonare, iar sucul a ajutat la afecțiuni febrile.

  Tehnologia de gătit a remediului
  Pregătirea remedierii nu durează mult timp, puteți lua o lingură în fiecare dimineață înainte de mese sau o linguriță – de trei până la patru ori pe parcursul zilei înainte de mese.

  Luați fructele uscate în cantități egale, clătiți și opăriți cu apă clocotită și apoi împrăștiați ușor pe un prosop și lăsați-l să se usuce. Dacă sunt prea ferme, ele pot fi ținute pentru o vreme în apă caldă pentru înmuiere.
  Nuci sau alune ușor uscate.
  Lămâia se clătește cu apă caldă, se taie în mai multe părți și se curăță de semințe.
  Treceți toate componentele printr-o mașină de tocat carne.
  Masa omogenă rezultată trebuie amestecată cu miere într-o cantitate care asigură o vâscozitate suficientă a compoziției și transferată într-un borcan de sticlă cu capac.
  Amestecul de vitamine este gata, acesta poate fi depozitat într-un loc întunecat rece, pentru o lungă perioadă de timp.

  Contraindicațiile pentru utilizarea sa pot servi ca reacții alergice la una dintre componente și unele boli, deci este mai bine să faceți o consultare prealabilă cu un specialist.

  Utilizarea regulată a amestecului pentru a crește imunitatea (nuc, miere, lămâie, caise uscate și alte fructe uscate) va ajuta la combaterea răcelilor și a alergiilor la începutul primăverii, umplând corpul slăbit cu energie vitală.