Sari la conținut

Urină. Terapie cu urină / Pro și Contra Urinoterapie

  Urinoterapie / Pro și Contra trament cu urina
  Atitudinea față de terapia cu urină (urină) la om este ambiguă. Unii susțin urinoterapia și că fluidul produs de rinichi capătă proprietăți de vindecare.
  Cu toate acestea, adversarii utilizării urinoterapiei în scopuri medicinale (și majoritatea dintre aceștia) sunt convinși că conține toxine și impurități otrăvitoare, și poate fi dăunătoare sănătății.

  Urina este un lichid complex. Compoziția sa este bogată și depinde de starea sănătății umane, stil de viață, nutriție, sex, greutate, vârstă și climă (temperatura ambiantă).

  Conținutul articolului:

  Compoziție și proprietăți utile
  Precauții
  Tratament cu urină
  Compoziție și proprietăți utile


  Urina umană conține două sute de componente și se bazează pe apă. Conține uree, urină, acizi hipurici și nucleici, creatină, baze purinice și amoniac.
  În cantități mai mici, conține: histidină, acizi periculosi și sulfurici, tiocianați și sulf.

  Test de aciditate
  Conține și reziduuri de proteine, aminoacizi, acizi lactici și biliari, precum și xantină, colesterol, hormoni, vitamine și enzime. Conține întreaga listă de minerale care sunt prezente în corpul uman.

  Urina unei persoane bolnave are multe impurități dăunătoare, poate conține proteine ​​și produsele sale de degradare, precum și toxine, metale grele, ftalați, dioxine, erbicide și alcool.

  Urinoterapia a venit la noi din India Antică. Tratamentul cu urină era foarte popular și răspândit în acele zile. Oamenii credeau în vindecarea urinei.
  Urina se beea pentru a îmbunătăți vederea și auzul, pentru a elimina otrăvurile din mușcăturile de șarpe, pentru a elimina viermii din corp, pentru a crește pofta de mâncare, pentru a trata bolile de piele, rănile, hemoroizii, icterul și răcelile.

  Cu toate acestea, datorită conținutului de hormoni steroizi din urina, prezintă proprietăți pronunțate antibacteriene, antiinflamatorii, antitoxice și antiseptice.

  Terapia cu urină normalizează metabolismul apei – sării, proteinelor și glucidelor.
  Tratamentul poate fi efectuat pentru afecțiuni alergice, boli imunopatologice, reumatism, eczeme, dermatite și alte afecțiuni în care sunt necesari glucocorticoizi.

  Totuși, trebuie să știți că în caz de hipertensiune arterială, diabet zaharat, sindromul Itsenko-Cushing, tulburări circulatorii și sarcină, terapia cu urină este contraindicată.

  Știința modernă și medicii încă nu pot oferi un răspuns complet și clar despre beneficiile sau daunele terapiei cu urină.
  Se știe că, odată cu modificările patologice din organism, conținutul de impurități dăunătoare din urină crește, iar ingestia acesteia provoacă efecte secundare.

  Uneori, urina administrată pe cale orală duce la, ex: hidropiză, tensune crescută, zahăr, osteoporoză, perforarea stomacului sau ulcer duodenal.
  Apare scădere a proceselor de vindecare și regenerare, dezvoltarea pancreatitei, formarea cheagurilor de sânge și scăderea imunității.
  Pot apărea disfuncționalități hormonale ale ovarelor, nereguli menstruale, insomnie și psihoză.

  Tratamente cu urină / remedii cu urină

  Medicina tradițională are multe rețete care indică modul de tratare a diferitelor boli folosind terapia cu urină.

  1. Rănile, arsurile și vânătăile care nu se vindecă sunt tratate în mod popular cu comprese.
   Tifon umezit în urină caldă se aplică pe locul dureros și se lasă până dimineața.
  2. Medicina tradițională recomandă tratarea bolilor de piele cu frecare și loțiuni. Pentru a face acest lucru, se recomandă să luați urină veche de două zile ținută într-un loc rece.
  3. În caz de boală tiroidiană, trebuie aplicate comprese. Curs de tratament: o lună.
  4. În caz de mastopatie, aplicați comprese pe piept. Inflamarea și întărirea vor dispărea.
  5. Durerile articulațiilor pe timp de noapte înfășurați cu tifon înmuiat în urină și izolați. Procedurile se fac în termen de două săptămâni.
  6. Boli ale ochilor. Vindecătorii sfătuiesc să clătiți ochii: cu urină proaspătă de copii de două până la patru ori pe zi.

  9. În tratamentul afecțiunilor cronice severe, urina se ia pe cale orală într-un pahar de două ori pe zi timp de 1-3 luni.

  1. În caz de boală renală, urina se bea 150 ml dimineața și se fac comprese cu aceasta pe regiunea lombară.
   Înfășurați cu o pătură caldă deasupra. Păstrați compresa cel mult 6 ore. Apoi șterge cu un șervețel igienic umed și îmbracă haine calde.
  2. În caz de disbioză intestinală, luați 100 ml de urină de bebeluși în fiecare dimineață.
  3. Inflamarea anexelor este tratată prin dușarea vaginului cu urină caldă evaporată. Curs: trei săptămâni.

  Având în vedere principiile, metodele și riscurile asociate cu terapia cu urină, fiecare are dreptul să decidă singur dacă o astfel de metodă specifică de tratament este potrivită pentru el sau nu.