Sari la conținut

13 Alimente Pentru a Stimula Creierul, Îmbunătățirea vederii, și Regenerarea Oaselor

  Suntem cu toții conștienți de faptul că malnutriția și deciziile proaste de viață pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră. Pentru a menține corpul sănătos și pentru a preveni orice boală, trebuie o dietă sănătoasă și să facem exerciții fizice regulate.

  În plus, există anumite alimente care vă pot menține sănătatea la un nivel ridicat și ne pot ajuta să creștem funcțiile vitale ale corpului. Vă prezentăm câteva alimente care vă pot stimula sănătatea creierului, vă protejează vederea și întărește oasele. Aceste super-mâncăruri ar trebui adăugate în dieta zilnică. Iată de ce:

  Rozmarin
  Această plantă este bogată în gust și plină de numeroase beneficii de sănătate. Este extrem de benefic pentru sănătatea creierului deoarece acționează ca un stimulent cognitiv. În plus, va activa și va crește concentrarea.

  Avocado
  Pe lângă alte beneficii de sănătate, avocado este considerat a fi o bombă nutritivă pentru sănătatea creierului. Mai mult decât atât, poate preveni accident vascular cerebral prin curățarea vaselor de sânge și creșterea fluxului de sânge la creier.

  CITESTE : CUM USTUROIUL ZDROBIT VĂ VA AJUTA SĂ VĂ ÎMBUNATĂȚIȚI VEDEREA FĂRĂ INTERVENȚII CHIRURGICALE

  Ceai Verde
  Cofeina din ceai verde va îmbunătăți sănătatea creierului și ascuți memoria și concentrarea. De aceea, consumați zilnic între 2 și 3 cești de ceai verde.

  Ciocolată Neagră
  Este ambalată cu proprietăți antioxidante și cafeină. Ciocolata neagra va imbunatati starea de spirit, va creste memoria. Mănâncă nu mai mult de o jumătate de uncie de ciocolată neagră pe zi.

  Boabe Întregi
  În acest grup aparțin fulgi de ovăz, pâine cu cereale întregi, și orez brun. Toate sunt contribuitori la sanatatea creierului. În plus, fibra, carbohidrații complecși și conținutul de acizi grași omega-3 vă vor proteja vederea.

  Sfeclă
  Sfecla conține fibre, potasiu, vitamina B și C, care promovează fluxul sanguin și menține nervii sănătoși. Mai mult, țin oasele sănătoase și le regenerează.

  Afine
  Ambalate cu antioxidanți, afinele pot proteja sănătatea creierului și de a spori capacitatea de învățare. În plus, îmbunătățesc vederea și pierderea vederii inversate.

  Ceapă
  Cepele sunt bogate în proprietăți antioxidante. Prin urmare, acestea sunt benefice pentru sănătatea creierului și de a îmbunătăți memoria. Mai mult decât atât, protejează oasele, deoarece ceapa este bogată în polifenoli sănătoși.

  Pește
  Somonul și sardinele sunt ambalate cu acizi grași omega-3, care sunt cruciali pentru sănătatea creierului. Acești acizi grași sunt, de asemenea, benefici pentru vedere. Consumă unul din acești pești cel puțin o dată pe săptămână.

  CITEȘTE : 14 MODALITĂȚI DOVEDITE DE A VĂ ÎMBUNĂTĂȚI SĂNĂTATEA CU OȚET DE CIDRU DE MERE (SALVEAZĂ SĂ NU LE PIERZI)

  Nuci
  Nucile sunt o gustare perfectă. Ele sunt o mare sursă de acizi grași omega-3, grăsimi nesaturate, și vitamina E care îmbunătățesc fluxul de oxigen la creier. Adăugați nuci în dieta de zi cu zi, creierul va fi recunoscător.

  Roșii
  Tomatele conțin antioxidant cunoscut sub numele de licopen care protejează sănătatea creierului. Protejează creierul de radicalii liberi, care îl pot distruge.

  Curcumă
  Cel mai proeminent compus de curcumină este curcumina. Acest compus este benefic pentru sănătatea creierului. Prin urmare, poate ascuți memoria, regenera celulele creierului și preveni inflamația.

  Mere
  Merele sunt bogate în quercetin, care protejează creierul și stimulează memoria. Consumul de un măr pe zi nu numai că va ține un medic departe, dar și va îmbunătăți vederea și va ajuta în procesul de slăbit.

  Lasă un răspuns