Sari la conținut

8 Pași Pentru îmbunătățirea și restabilirea vederii. Funcționează chiar dacă purtați ochelari!

  Dacă petreceți mult timp la monitor, ar trebui să aveți grijă de sănătatea ochilor acum, astfel încât să nu pierdeți acuitatea vizuală cu vârsta.

  Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă îmbunătățiți vederea, chiar dacă purtați ochelari sau lentile de contact. Acordați atenție la un sfat important: clipiți de multe ori, fiind la calculator pentru a umezi sclera. Este uscarea sclerei este cauza principală a diferitelor boli oculare!

  Va oferim sfaturi eficiente, cum de a menține și de a restabili sănătatea ochilor. Folosind-le veți observa imediat rezultatele: ochii vor înceta să se obosească, vor scade durerile de cap, nu va mai scade vederea.

  Cum să îmbunătățim vederea

  Odihnă pentru ochi

  Ia obiceiul de a închide ochii pe tot parcursul zilei. Două minute vor fi suficiente pentru a vă odihni mușchii oculari și pentru a vă regenera vederea! Închide ochii timp de 2 minute în fiecare oră în timpul zilei de lucru — și vei face un miracol nu numai cu vederea, ci și cu sistemul nervos.

  Dacă purtați ochelari

  Chiar dacă aveți o vedere slabă, nu este un motiv pentru a purta lentile sau ochelari fără a scoate. Renunță la ochelari cel puțin o jumătate de oră pe zi și vei observa că te simți mai bine. Oamenii de știință încă nu au ajuns la o singură concluzie — ochelarii sunt utili sau nu, deoarece adesea viziunea cade atunci când o persoană începe să îi folosească în mod regulat.

  Masaj ochi
  Masați ochii cel puțin o dată pe zi. Datorită masajului ochilor, circulația sângelui se îmbunătățește, ochii se odihnesc pe deplin, ca urmare a vederii devine mai ascuțită.

  Pauze regulate
  Nu lăsa ochii să fie în mod constant în tensiune: la fiecare 20 de minute distragete de la locul de muncă și du privirea în depărtare. Această recomandare este deosebit de importantă pentru persoanele care suferă de miopie.

  Exerciții pentru vedere


  Efectuați aceste exerciții simple cel puțin o dată la 2 zile, iar rezultatul va fi! Mutați privirea pe săgeata de pe imagini. Acesta este un antrenament excelent pentru întărirea mușchilor oculari! Exercițiile se pot face atât cu ochii deschiși, cât și cu ochii închiși.

  Comprese calde pentru ochi
  Dacă ochii sunt obosiți, faceți o compresă caldă din tampoane de bumbac. Acest instrument ajută nu numai la oboseală și ochi uscați, este eficient chiar și pentru dureri de cap.

  Dieta
  Morcovi, unt, ulei de pește, ierburi, nuci: asigurați-vă că dieta ta este bogată în aceste produse. Ele vor ajuta să vezi bine în întuneric, vitamina A este foarte importantă pentru o viziune bună.

  Timp în natură
  Lumina naturală și aerul proaspăt sunt utile nu numai pentru ochi, ci și pentru întregul organism. Mai multe plimbări sunt o metodă excelentă de promovare a sănătății!

  Ochii și vederea au nevoie de atenția și grija ta. Dacă știi prieteni care au probleme cu vederea, arată-le articolul nostru! Acești pași consecvenți vor ajuta la corectarea situației și vor menține sănătatea ochilor cu grijă.

  Lasă un răspuns