Sari la conținut

CUM SĂ SCAPI DE CIUPERCA O DATĂ PENTRU TOTDEAUNA

  ÎNDEPĂRTAȚI CIUPERCA O DATĂ PENTRU TOTDEAUNA

  • Băi de scoarță de stejar

  Băi de scoarță de stejar – una dintre cele mai eficiente mijloace pentru tratamentul ciupercilor.

  200-250 gr. coaja de stejar zdrobită turnați într-o cratiță mică, cu 1 litru de apă. Apoi, timp de 10-15 minute fierbeți la un foc slab. După ce fierbe, lăsați să se răcească puțin. Apoi, lichidul este turnat în pelvis, în care o sa coborâți picioarele. Țineți picioarele în această baie atâta timp cât apa nu se răcește. După baie, ștergeti si uscați bine picioarele.

  • Acid acetic

  Acidul acetic ajută foarte bine. Pentru tratamentul ciupercii, se recomandă să luați un băț de bumbac și să-l umeziți cu acid acetic nediluat. După aceea, trebuie să lubrifiați foarte ușor locurile afectate. Va arde un pic, dar acest lucru indică doar că funcționează. Rețineți că este necesar să lubrifiați locurile afectate cu acid acetic până când arderea dispare. Nu se recomandă efectuarea acestei proceduri peste noapte pentru a nu obține arsuri grave.

  • Iod

  Iodul pentru tratamentul ciupercilor este considerat cel mai simplu, comun și eficient mod. De două ori pe zi, picurați o picătură de iod pe fiecare unghie afectată de ciuperci. Cursul de tratament al ciupercii cu iod este de aproximativ două săptămâni. De obicei, în timpul tratamentului, pacienții simt durere, dar de obicei sugerează că boala este pe cale să se retragă. Cu toate acestea, dacă durerea și disconfortul nu dispare, crescând în fiecare zi, cel mai bine este să renunțați la iod și să încercați alte modalități de tratare a ciupercilor.

  • Ulei de arbore de ceai

  Uleiul de arbore de ceai este un remediu eficient și dovedit, care se descurcă perfect chiar și cu cele mai complexe boli și este folosit mai ales pentru tratamentul ciupercilor. Uleiul de arbore de ceai poate fi aplicat pur și simplu pe zona afectată, dar cel mai bine este să pre-fierbeți piciorul. Uleiul de arbore de ceai are un efect antibacterian, ameliorează mâncărimea și vindecă fisurile.

  • Soluție de propolis

  Cu cât aplicați mai des soluția de alcool propolis în zonele afectate, cu atât va fi mai bine. Veți fi plăcut surprinși cât de repede își va face efectul propolisul. Dar rețineți că, chiar și cu dispariția manifestărilor externe ale bolii, tratamentul trebuie continuat pentru o vreme. Acest lucru va elimina complet posibilitatea reapariției ciupercii.

  • Suc de usturoi și ceapă

  Este vorba despre un anti-inflamator care conține o întreagă „armată” de fitoncide, care învinge rapid și eficient ciuperca. Merită să ne amintim că, deși această metoda este eficientă, dar mirosul de la el nu poate fi numit plăcut. Mulți oameni numai din cauza unui miros refuză să trateze ciuperca cu usturoi și ceapă.

  Lasă un răspuns