Sari la conținut

Ulei de migdale pentru perfecțiunea pielii


  Migdalele sunt bogate în antioxidanți, vitamina E, grăsimi, proteine și mulți nutrienti importanți. Utilizarea zilnică a uleiului de migdale va ajuta la îmbunătățirea semnificativă a pielii, îmbunătățirea acesteia la un nivel profund.

  Acest ulei este fabricat din migdale prin presare la rece. Disponibil în două versiuni: dulce și amar. Versiunea dulce a uleiului este mai populară și este utilizată în fabricarea la mai multe produse cosmetice.

  Beneficiile uleiului de migdale

  Acest tip de ulei este utilizat pe scară largă în cosmetologie, este perfect pentru toate tipurile de piele. Poate fi folosit chiar și pentru îngrijirea pielii delicate a bebelușilor. Iată câteva motive pentru care uleiul de migdale este aplicat în scopuri cosmetice.

  1. Vindecă pielea

  Uleiul de migdale este bogat în vitamina A, care este necesară pentru normalizarea proceselor metabolice, astfel încât această vitamină este adăugată la toate produsele de îngrijire a pielii. Uleiul ajută la menținerea gradului necesar de hidratare, absorbită prin piele și, în același timp, fără a bloca porii.

  Iată câteva beneficii ale uleiului de migdale:

  Îmbunătățește starea și culoarea pielii.
  Hidratează calitativ pielea.
  Elimină iritarea și inflamația.
  Se luptă cu uscăciunea.

  Hrănește pielea, face mai moale și netedă. Reface rapid buzele crăpate. Luptă împotriva erupției cutanate.

  1. Elimină cercurile sub ochi

  Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a scăpa de cercurile sub ochi, atunci nu este nimic mai bun decât uleiul de migdale. Trebuie doar să-l puneți în zona problematică înainte de culcare. Pentru a obține efectul optim, faceți acest lucru zilnic timp de două săptămâni.

  1. Previne îmbătrânirea pielii

  Uleiul de migdale se descurcă perfect cu problemele îmbătrânirii pielii. Datorită alimentației sporite, umidificării și restaurării, acest ulei va ajuta la recâștigarea aspectului înflorit.

  1. Exfoliază și netezește ridurile

  Pielea poate părea plictisitoare și nesănătoasă dacă nu aveți grijă de ea, nu îndepărtați celulele moarte vechi, nu curățați de praf, transpirație, reziduurile de produse cosmetice decorative.

  Pentru a curăța calitativ pielea și a face să strălucească din nou, este suficient să macini 4-5 nuci de migdale, să le amesteci cu o linguriță de lapte, câteva picături de suc de lămâie și făină obișnuită (un vârf de cuțit). Amestecul rezultat trebuie aplicat pe față, timp de 30 de minute, apoi clătit cu apă.

  Rețetă cu unt de migdale: se amestecă 1 linguriță de ulei cu 1 linguriță de zahăr. Cu mișcări circulare ușoare de masaj, aplicați frecarea rezultată pe piele și apoi clătiți-o.

  1. Ajută la combaterea psoriazisului și a eczemelor

  Uleiul de migdale ameliorează bine inflamația, mâncărimea și înroșirea pielii. Pregătiți acest amestec terapeutic din 2 lingurițe de ulei de migdale, 5 picături de musetel, 5 picături de ulei de lavanda si 3 picături de vitamina E. se Aplică soluția rezultată pe zona afectată de mai multe ori pe zi pentru ameliorarea simptomelor și de recuperare a pielii.

  1. Îmbunătățește elasticitatea pielii

  Datorită influenței razelor solare, toate zonele expuse ale pielii devin mai întunecate în timp și își pierd elasticitatea anterioară. Pentru a scăpa de stratul superior întunecat al pielii, faceți o pastă de ulei de migdale, suc de lămâie, miere și lapte praf în proporții egale.

  Aplicați pasta rezultată în zonele cu probleme ale pielii, așteptați 20 de minute și apoi clătiți cu apă caldă. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți aspectul, ci și va hidrata pielea.

  1. Elimină toate defectele corpului

  Uleiul de migdale este foarte ușor și, prin urmare, este absorbit rapid în piele. Mai mult decât atât, după aplicarea acestui ulei pe piele rămâne o aromă delicată plăcută. Datorită conținutului ridicat de zinc și vitaminele A și E, acest tip de ulei ajută la restabilirea rapidă a tuturor defectelor pielii.

  1. Perfect pentru demachiant

  Uleiul de migdale dezvăluie porii și îndepărtează complet întregul machiaj. În plus, datorită acestei acțiuni, uleiul previne apariția acneei.

  1. Hidratează buzele

  Asigurați-vă propriul balsam de buze cu ulei de migdale și o cantitate mică de miere. Se amestecă într-un mic recipient curat și se depozitează într-un loc răcoros și uscat.

  1. Îndepărtează ridurile faciale

  Au apărut deja primele riduri, care nu vă plac deloc? Atunci scapă de ele! Pregătește-te pentru o rutină simplă de acasă, în timpul căreia pielea ta va deveni netedă și radiantă. Trebuie doar să încălziți 2 lingurițe. de ulei de migdale și adăugați 2 picături de vitamina E.

  Odată ce amestecul rezultat este suficient de fierbinte (aveți grijă să nu ardeți!), cu vârful degetelor, începeți să o aplicați cu mișcări ușoare de masaj pe riduri. Pentru întreaga procedură, va dura 10-15 minute, apoi ștergeți excesul de ulei cu un șervețel de hârtie.

  Așteptați încă câteva minute și apoi spălați cu apă caldă. Masajul îmbunătățește circulația de sânge, iar amestecul de ulei de migdale și vitamina E hidratează și hrănește pielea.