Sari la conținut

Fapte terifiante despre băuturile carbogazoase. Citește să afli ce-ți face!

  Toată lumea știe că băuturile carbogazoase dulci sunt foarte dăunătoare. De ce? Poate că răul nu este la fel de mare cum ne convinge? Citiți acest articol și trageți concluzii personale.

  Sucul este periculos
  În primele 10 minute, după ce bei o sticlă de suc: corpul va primi 10 lingurițe de zahăr (doza zilnică maximă recomandată). În acest moment, nu vei vomita din excesul de zahăr, deoarece acidul fosforic, care se găsește în apă dulce, distruge dulceața excesivă, permițând zahărului să fie digerat.

  După 20 de minute: conținutul de zahăr din sânge va crește, ducând la eliberarea de insulină. Ficatul reacționează la acest lucru prin transformarea zahărului în grăsimi.

  După 40 de minute: absorbția cofeinei se va încheia. Tensiunea arterială va crește, ficatul va începe să arunce mai mult zahăr în sânge. Receptorii adenozinici ai creierului vor fi blocați, împiedicând somnolența.

  După 45 de minute: creșterea producției de dopamină, un hormon care stimulează centrul de plăcere al creierului. Conform aceluiași principiu, heroina acționează…

  După o oră: acidul fosforic va lega calciul, magneziul și zincul în intestin, stimulând metabolismul. Excreția de calciu cu urină va crește.

  Dupa mai mult de o oră: efectul diuretic al cofeinei va intra în vigoare, va fi nevoie să mergeți la toaletă. Calciu, magneziu și zinc, care sunt atât de necesare pentru oase, precum și sodiu electrolit și apă, vor fi eliminate. Vei deveni iritabil sau lent.

  Chiar vrei să ți se întâmple asta? Atât de mult rău de la câteva înghițituri … cred că pentru o astfel de plăcere dubioasă nu ar trebui să plătească un preț atât de mare. O sticlă o dată la câteva luni nu este o problemă. Dar devine înfricoșător pentru acei oameni care beau zilnic aceste băuturi carbogazoase. Nu este mai bine să le înlocuiți cu ceai, sucuri de fructe, apă cu lămâie și gheață?

  Dacă printre prietenii tăi există fani ai băuturilor carbogazoase asigurați-vă că pentru a le arăta acest articol. Împărtășiți aceste informații cu toată lumea, păstrați sănătatea oamenilor apropiați!

  Lasă un răspuns