Sari la conținut

10 Alimente care scad testosteronul si dau țâțe la bărbați

  Creșterea sânilor și scăderea testosteronului : 10 produse interzise de consumat de bărbaților
  Aceste produse reduc nivelul de testosteron la bărbați și le dau trăsături feminine.

  Testosteronul este unul dintre hormonii sexuali masculini primari, care este responsabil nu numai pentru apariția caracteristicilor masculine, cum ar fi părul facial, corpul și vocea. Acesta susține forma fizică, promovează dezvoltarea forței musculare, dă agresivitate și menține un libido sănătos.

  Alimentele care conțin cantități mari de hormon feminin estrogen pe care îl consumați zilnic pot contribui la scăderea nivelului de testosteron.

  Aceasta, la rândul său, duce la o scădere a masei musculare și la o creștere a grăsimii corporale, crescând riscul bolilor cardiovasculare, diabetului și accidentului vascular cerebral.

  Semne de nivel ridicat de estrogen la bărbați:
  Pierderea semnificativă a masei musculare
  Oboseală
  Pierderea dorinței sexuale, scăderea funcției erectile
  Diabetul de tip 2
  Piept mărit sau ginecomastie
  Depresie și tulburări emoționale
  Creșterea grăsimii abdominale
  Dacă nu doriți să aveți sânii masculi crescuți, ar trebui să evitați următoarele produse.

  Produse care scad testosteronul
  În fiecare zi, consumăm în medie 10 până la 13 tipuri diferite de pesticide cu alimente. Majoritatea pesticidelor perturbă activitatea sistemului endocrin și afectează hormonii feminini și masculi.

  Cum ar fi creveții și anumite tipuri de pești, sunt adesea contaminate cu pesticide, ceea ce crește riscul de apariție a grăsimilor la bărbați în zona pieptului. De exemplu, creveții sunt adesea tratați cu hexilrezorcină-un ingredient cu proprietăți estrogenice, astfel încât să nu piardă culoarea.

  De asemenea, este necesar să evitați peștii precum tilapia, anghila și somonul agricol.

  Conserve

  Problema cu conservele este că multe dintre ele, cum ar fi tonul conservat, fasolea, supele, conțin cantități mari de bisfenol A.
  Bisfenolul A se referă la ftalații care imită efectele estrogenului. Anterior, această substanță a fost utilizată în tratamentul estrogenic la femei.

  Căpșuni

  Alimentele cultivate pe scară largă, în special fructele de pădure, conțin cantități mari de pesticide care imită estrogenul. În primul rând, este vorba despre căpșuni cultivate la scară industrială.
  De asemenea, aceste produse includ alte fructe, cum ar fi mere, cireșe, cireșe și piersici.
  Dacă vă plac aceste fructe și nu sunteți gata să le renunțați, cumpărați căpșuni de la cei care le cresc în grădină.

  Cârnați și brânzeturi din supermarket

  Feliile de carne și brânzeturile care se vând la supermarket tind să fie plasate într-un pachet fabricat din clorură de polivinil.

  Acest material sintetic pătrunde în alimentele grase și duce la schimbări hormonale. Este mai bine să cumpărați produse din carne direct de la măcelar și să le înfășurați în hârtie maro.

  Produse din soia

  Soia este un produs care conține estrogeni din plante, așa-numitele fitoestrogeni. În acțiunea lor, ele sunt similare cu hormonii feminini, care sunt implicați în dezvoltarea caracteristicilor sexuale secundare, cum ar fi sânii feminini.
  Cantitățile mari de soia în lapte de soia, brânză tofu și „carne” pentru vegetarieni pot afecta conținutul de hormoni sexuali.
  Bărbații care consumă în mod regulat produse din soia pot observa apariția caracteristicilor feminine.

  Bere

  Este greu să ne imaginăm o băutură mai masculină decât berea. Cu toate acestea, utilizarea frecventă a acestei băuturi poate contribui la mărirea sânilor bărbaților.
  Aproape toate băuturile alcoolice afectează capacitatea ficatului de a scăpa de excesul de estrogen. Cu toate acestea, hameiul, care este folosit pentru fabricarea berii, printre altele, conține fitoestrogeni.
  În plus, alcoolismul poate duce la afectarea ficatului-organul care este responsabil pentru metabolismul hormonilor. Când ficatul nostru nu mai funcționează corect, transformă androgenii în estrogeni.

  Sfeclă roșie

  Sfecla este un produs foarte util și nutritiv. Ca multe alte legume rădăcinoase, conține compuși care susțin un nivel sănătos de estrogen în organism.

  Dacă un bărbat are un nivel normal de testosteron, atunci sfecla nu prezintă niciun pericol. Dacă un bărbat are un dezechilibru hormonal, nivelul hormonului feminin poate crește atunci când consumă prea mult sfecla.

  Lapte de vacă

  Deși unele alimente vegetale conțin fitoestrogeni, produsele de origine animală pot fi și mai rău.
  Fitoestrogenii din plante sunt aproape moleculare, dar nu identice cu estrogenii. În același timp, estrogenul de vaci și pui este similar cu cel prezent în corpul uman.
  Laptele și produsele lactate acumulează adesea cantități mari de hormoni feminini estrogen și progesteron care suprimă testosteronul masculin.
  În plus, în fertilizarea artificială, vacile folosesc adesea hormoni pentru a se recupera mai repede după sarcină și pentru a produce cantități mari de lapte.

  Este mai bine să alegeți laptele organic din vacile pășunate pe pășuni și hrănite fără utilizarea chimiei sau laptele de capră.

  Semințe de in

  Semințele de in este considerat un produs foarte util care conține acizi grași omega-3, fibre și puțină proteină.
  Cu toate acestea, consumul regulat de semințe de in poate duce la unele probleme la bărbați. Faptul este că semințele de in conține lignan, care imită acțiunea estrogenului și reduce nivelul de testosteron.

  Bărbații mai bine să consume omega-3 sub formă de ulei de pește, care nu afectează testosteronul.

  Pâine integrală de grâu

  Poate că acest sfat va contrazice toate recomandările utile, dar și o cantitate mare de fibre poate fi dăunătoare. Asta nu înseamnă că trebuie să mănânci mai multă pâine albă, deoarece făina albă poate afecta nivelul zahărului din sânge și poate afecta negativ nivelul hormonilor.

  Cu toate acestea, pâinea integrală conține o concentrație și mai mare de fitoestrogeni decât soia. Când făina este măcinată, ea îndepărtează coaja exterioară a cerealelor, care conține cea mai mare cantitate de fitoestrogen, iar pâinea integrală include toate elementele de cereale.

  Fibrele, în orice caz, sunt necesare pentru corpul nostru, dar este important să mănânci alimente din cereale integrale în cantități moderate.


   Dacă va plăcut acest articol, distribuiți-l cu cei dragi și cu prietenii.

  Lasă un răspuns