Sari la conținut

3 Produse interzise de spălat înainte de gătire și 3 care trebuie

  Știm cu toții că înainte de gătit trebuie să spălați toate alimentele pentru a scăpa de bacteriile nedorite.

  Multe lucruri pe care le facem fără să ne gândim, fiind siguri că facem totul bine.

  Știați că unele alimente merită păstrate cât mai mult posibil de la chiuvetă, în timp ce altele trebuie să fie spălate, deși v-ați gândit invers toată viața.


  Produse care nu pot fi spălate

  • Pui

  Mulți oameni cred că puiul trebuie spălat înainte de gătit pentru a scăpa de bacteriile care pot fi prezente acolo, dar acest lucru nu este adevărat.

  Când spălați puiul sub apă curgătoare, Acesta infectează apa cu bacterii care trăiesc în carnea brută. Aceste bacterii, invizibile cu ochiul liber, încep să se răspândească pe chiuvetă, pe masa de bucătărie și oriunde intră apa.

  O bacterie comună este salmonella, care duce foarte des la otrăvire la copii. Boala se manifestă la 12-72 de ore după apariția infecției cu simptome cum ar fi diaree, febră, dureri abdominale și poate dura de la 4 la 7 zile.

  Bacteriile de pe pui sunt distruse la 74 de grade Celsius. Potrivit cercetărilor, 47% dintre persoanele care spală puiul sunt infectate cu această infecție.

  • Ouă

  Înainte ca ouăle să ajungă la magazin, acestea sunt tratate cu un strat protector care izolează bacteriile și le împiedică să infecteze alte alimente.

  Nu spălați ouăle după cumpărare și înainte de gătire, altfel scoateți stratul protector.

  • Pește

  Ca și în cazul puiului, spălarea peștelui nu va distruge bacteriile, dar poate duce la răspândirea lor ușoară pe alte suprafețe.

  Spălați întotdeauna aceste produse!

  • Conserve și Borcane

  Nu deschideți niciodată conserve fără a spăla borcanul. Capacul a fost făcut în așa fel încât să împiedice bacteriile și praful să intre în conținutul recipientului.

  De asemenea, este important să se scurgă lichidul care se află în interiorul borcanului pentru a scăpa de conservanții care sunt utilizați în procesul de producție.

  Cum să spălați fructele și legumele

  • Fructe și legume cu coajă comestibilă

  Asigurați-vă că spălați fructele și legumele cu coaja comestibilă. Înainte de a le mânca, trebuie să fie spălate sub apă rece. Unii oameni le spală și cu săpun, dar acest lucru nu trebuie făcut, deoarece structura poroasă a fructelor și legumelor absoarbe o parte din săpun, ceea ce nu este foarte benefic pentru sănătate.

  Dacă doriți să reduceți bacteriile, utilizați un prosop de hârtie pentru a le șterge uscat. De asemenea, amintiți-vă că apa pe care produsele sunt stropite în magazine pentru a le menține prospețimea mai mult nu este considerată spălare.

  • Fructe și legume cu coajă necomestibilă

  Bananele, pepene verde, lamaie, portocale și alte fructe și legume cu coajă necomestibilă conțin de asemenea bacterii pe suprafața lor, care vor cădea cu ușurință pe pulpă atunci când le tăiați dacă nu le spălați în prealabil.


  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi : https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns