Sari la conținut

Alimente care reduc nivelul Acidului Uric

  În timpul digestiei alimentelor în organism se formează acid uric – un compus organic pe bază de purine. Într-o cantitate mică, el este necesar pentru a menține funcționarea sistemului nervos și a unor părți ale creierului. Dar, cu exces, apar leziuni ale țesuturilor articulațiilor, stomacului, ficatului, se dezvoltă gută și alte boli.

  Alimente care reduc nivelul acidului uric

  Cu un nivel ridicat de acid uric, principala modalitate de a îmbunătăți starea, este o dietă terapeutică complexă. Se bazează pe produse care leagă în mod activ și elimină cristalele din sânge, curăță țesuturile și articulațiile. Legumele utile nu conțin purine, astfel încât să îmbunătățească rapid starea de gută, hipertensiune arterială, boli de rinichi.

  Cât de periculos este Acidul uric

  Cu digestia alimentelor proteice în organism, se acumulează o cantitate mare de acid uric. În mod normal, se excretă în urină și fecale, dar atunci când este suprasolicitat, o parte din compusul purinic ese depozitează pe articulații. Aceasta este una dintre principalele cauze de gută, urolitiază renală, hipertensiune arterială.

  Printre principalele cauze ale acumulării acidului uric:

  excesul de greutate;
  alimentația irațională;
  consumul exagerat de dulciuri;
  alcoolism;
  efectele secundare ale diureticelor.

  Cristalele de acid uric se formează de la consumul excesiv de carne afumată, carne grasă și pește, conserve.

  5 produse care scad nivelul acidului uric
  Pentru a reduce indicatorul periculos, medicii recomandă o dietă specială. Această dietă vă permite să controlați starea fără medicamente, îmbunătățește bunăstarea, previne schimbări ireversibile în țesutul articular.
  În primul rând, renunțați la carne afumată, carne roșie sub orice formă, băuturi dulci carbogazoase. În cea de-a doua etapă, asigurați-vă că includeți legume în meniu, care elimină în mod activ acidul uric.

  Alimente care reduc nivelul acidului uric

  Anghinare


  Coține antioxidanți utili care leagă cristalele de acid uric, oligoelemente care accelerează metabolismul, fibre pentru sistemul digestiv. Oferă un efect diuretic ușor, împiedicând purinele să se așeze pe pereții pelvisului renal, ochilor, articulațiilor.

  Alimente care reduc nivelul acidului uric

  Ceapă


  Ceapă, praz, șalotă – orice tip de ceapă conține substanțe utile care dizolvă cristalele de acid uric. Pentru un nivel ridicat, medicii recomandă să gătiți ceapa sub formă de bulion, să faceți supă de ceapă sau bulion. Cu un curs terapeutic, pe zi trebuie să utilizați cel puțin 2 cepe mari.

  Alimente care reduc nivelul acidului uric

  Dovleac


  Conține o mulțime de caroten, retinol, fibre, pectina, zinc și vitaminele A, C și E.
  Dovleacul ofera organismului antioxidanti puternici care protejează împotriva leziunilor articulațiilor și țesuturilor organelor interne. Componentele sale elimină purinele din ficat, restabilind activitatea organului.

  Dovleacul pentru scăderea nivelului de acid uric poate fi consumat sub orice formă. Coaceți, fierbeți, gătiți piure. Ca o gustare neobișnuită, medicii recomandă semințe de dovleac care conțin antioxidanți și minerale pentru sistemul nervos.

  Alimente care reduc nivelul acidului uric

  Țelină


  Cu gută, o legumă utilă ar trebui consumată zilnic. Stimulează procesul de purificare a sângelui de toxine, colesterol, leagă moleculele de acid uric, le excretă în urină. Țelina este indispensabilă pentru obezitate, ateroscleroză, protejează vasele de depuneri de cristale pe pereți. Adăugați la supe, salate, tocană de legume, pregătiți pentru micul dejun sucuri proaspete.

  Alimente care reduc nivelul acidului uric

  Morcovi


  O legumă delicioasă, este aproape de dovleac și țelină, conține beta-caroten, vitamina A, antioxidanți care îmbunătățesc compoziția sângelui. Fibrele absorb și elimină acidul uric din intestin, normalizând nivelul său cu utilizare regulată. Medicii sfătuiesc să faceți mai des salate de morcovi și feluri de mâncare fără tratament termic.

  Consumul de legume este cea mai mare parte a dietei la un nivel ridicat de acid uric. Datorită fibrelor și antioxidanților, ele elimină compușii nocivi, distrug cristalele, prevenind Bolile articulare și vasculare. Ca un bonus plăcut, la pacienți se normalizează greutatea, crețte imunitatea și activitatea.