Sari la conținut

Top 5 uleiuri esențiale pentru echilibrarea naturală a hormonilor

  Majoritatea oamenilor cred că dezechilibrele hormonale afectează doar femeile. Și bărbații pot fi afectați. Simptomele variază pentru fiecare persoană, dar cele mai frecvente sunt creșterea în greutate, stres, depresie, modificări ale dispoziției, probleme de fertilitate, și oboseală. Din fericire, există uleiuri esențiale dovedite care pot echilibra hormonii în mod natural.

  Ulei De Salvie
  Din Evul Mediu, uleiul de salvie a fost folosit pentru a trata diferite condiții de sănătate declanșate de dezechilibre hormonale. Un studiu recent publicat în Jurnalul de cercetare fitoterapie, a indicat faptul că inhalarea salviei poate reduce cortizolul (hormon de stres) cu 36% și de a îmbunătăți nivelurile de hormoni tiroidieni stimulatori (TSH).

  Multe studii au constatat numeroase beneficii ale uleiului în tratarea dezechilibrelor hormonale. Principalul beneficiu al salviei este capacitatea de a reglementa producția de estrogen în organism. Multe probleme de sănătate care afectează în prezent oameni, inclusiv unele tipuri de cancer, infertilitate, și PCOS apare ca urmare a nivelurilor ridicate de estrogen. Acest lucru este parțial cauzat de consumul de alimente care sunt ridicate în estrogen.
  Deoarece uleiul de salvie reglementează producția de estrogen, este considerat ca un ulei esențial util atunci când vine vorba de tratarea dezechilibrelor hormonale. În cazul în care scopul dumneavoastră este de a găsi un remediu natural pentru simptomele post-menopauză sau în cazul în care testele indică faptul că aveți niveluri ridicate de estrogen, ia în considerare adăugarea de ulei de salvie la regimul dumneavoastră regulat. Puteți să-l aplicați topic pe piele sau să-l adăugați la o baie caldă.

  Ulei De Cimbru
  Studiile indică faptul că uleiul esențial de cimbru are capacitatea de a echilibra nivelurile de progesteron în organism. În special, uleiul de cimbru stimulează producția de progesteron. Majoritatea bărbaților și un număr mare de femei au un nivel scăzut de progesteron. Acest lucru este legat de condiții de sănătate, infertilitate, disfuncție sexuală, depresie, și altele.
  Capacitatea sa de a promova producția de progesteron face din uleiul de cimbru o componentă esențială care poate fi de ajutor în echilibrarea hormonilor din organism. În plus, este foarte recomandabil, mai degrabă decât utilizarea unui tratament sintetic, cum ar fi terapia hormonală de substituție (HRT). Cei mai mulți oameni care optează pentru HRT devin dependenți de medicamente prescrise, dintre care unele produc reacții adverse.

  Unele dintre beneficiile pentru sănătate oferite de uleiul de cimbru includ stimularea fluxului menstrual, ușurează nervozitatea și anxietatea și luptă împotriva insomniei. De asemenea, ajută la reducerea simptomelor de sindrom de oboseală cronică și crește circulația.

  Ulei De Santal
  Uleiul de santal este foarte eficient în echilibrarea nivelurilor de testosteron atât la masculi cât și la femele. Timp de mulți ani, lemnul de santal a fost folosit ca afrodisiac natural. Asta o face un parfum esențial pentru bărbați și niște parfumuri. În plus, are un miros incredibil. Dacă aveți testosteron scăzut, ia în considerare adăugarea de câteva picături la deodorant de casă sau loțiune. Beneficiul său merge dincolo de oferindu – vă un miros frumos veți culege, de asemenea, beneficii suplimentare de sănătate, cum ar fi îmbunătățirea apetitului sexual și creșterea nivelurilor hormonale.

  Ulei Esențial De Trandafir
  Timp de mulți ani, uleiul esențial de trandafir a fost utilizat ca un credit afrodisiac natural pentru capacitatea sa de a sprijini sănătatea hormonală în organism. S-a constatat că este eficient în îmbunătățirea stării de spirit. Prin reglementarea producției de neurotransmițători în creier, uleiul esențial îmbunătățește starea de spirit și reduce stresul.

  Alte Uleiuri Esențiale
  Uleiul de levănțică și uleiul de mușețel sunt benefice în reducerea stresului. Prin reducerea naturală a nivelurilor de cortizol, aceste uleiuri esențiale ajută organismul atunci când încearcă să combată o boală. Ulei de tămâie este un alt mare ulei esențial care luptă inflamația. De asemenea, ajută la scăderea nivelurilor de hormoni de stres. Un studiu olandez a constatat că uleiul esențial de lămâie derivat din coajă de lămâie îmbunătățește funcționarea ficatului, cum ar fi reglarea hormonilor, prin reducerea colesterolului hepatic. Ficatul reglează, de asemenea, hormonul sexual, în special estrogenul.

  Cum să utilizați uleiurile esențiale
  Sunt diferite moduri de a folosi uleiuri esențiale. Le puteți amesteca cu loțiune topică sau cremă și se aplică direct în diferite părți ale corpului. Ele sunt ușor absorbite în corpul tău pentru că au dimensiuni moleculare mici. Spre deosebire de multe produse farmaceutice, uleiurile esențiale din surse naturale pot echilibra condițiile opuse fără a declanșa alte dezechilibre. Combinându-le împreună întărește proprietățile lor de vindecare.


  Dacă credeți că dezechilibrele hormonale v-au afectat sănătatea, este recomandabil să luați în considerare adăugarea acestor uleiuri esențiale la regimul dumneavoastră obișnuit. Chimicalele toxice și stresul care vin cu stilul nostru de viață modern face corpurile noastre vulnerabile la dezechilibre hormonale. În timp ce este dificil de a controla toate ingestia de substanțe chimice toxice, puteți face modificări stil de viață pentru a consolida sistemul imunitar și de a reduce stresul.

  Lasă un răspuns