Sari la conținut

Cele mai efeciente modalități de albire a dinților la domiciliu

  Dinții sunt primul lucru care alți oameni le acordă atenție. Dinții frumoși sunt de asemenea un indicator al sănătății.

  Există mai multe modalități de a vă oferi dinților o albură strălucitoare la domiciliu, folosind mijloace simple la îndemână.

  De ce dinții devin galbeni

  Dinții își schimbă culoarea, devin galbeni sau maro datorită petelor care apar atât pe suprafața dinților (smalțului), cât și adânc în structura dintelui.

  Sub suprafața smalțului se află substanța bej dentină, care devine vizibilă atunci când smalțul este subțiat. Eroziunea smalțului apare din cauza pierderii țesutului dintelui dur care a fost îndepărtat de pe suprafața dintelui.

  Deși nu vă așteptați ca dinții să rămână strălucitori și albi până la vârsta înaintată, mulți factori accelerează schimbarea culorii dinților.

  Iată câteva motive pentru care dinții devin galbeni, bej sau maro:

  • Consumul de cafea și ceai
  • Fumatul
  • Subțierea smalțului dentar din cauza vârstei
  • Nutriție: aceasta include consumarea unor cantități mari de alimente bogate în acid, inclusiv băuturi dulci carbogazoase, bomboane și unele fructe.
  • Gură uscată (lipsa de saliva înseamnă mai puțină protecție pentru smalț)
  • Respirație prin gură și congestie nazală. Acest lucru reduce cantitatea de salivă și interferează cu hidratarea dinților.
  • Utilizarea antibioticelor
  • Consumul excesiv de fluor
  • Factori genetici

  Metode de albire a dinților la domiciliu

  Există multe remedii pentru albirea dinților, dintre care majoritatea utilizează substanțe chimice care dăunează dinților și smalțului dinților, care fac ca dinții să devină sensibili.

  O alternativă la aceasta sunt diferitele remedii de la domiciliu care, de asemenea, albesc eficient dinții.

  Albirea dinților cu sodă

  Soda de copt are o proprietate abrazivă ușoară. Această abraziune ajută la îndepărtarea petelor și a plăcii din dinți și la albirea acestora. Și toate acestea se pot face în câteva minute.

  Aplicare:

  • Ștergeți dinții cu un prosop uscat. Umeziți o periuță de dinți, înmuiați-o în sodă și periați dinții ca de obicei. Trebuie să vă spălați dinții timp de 3 minute.
  • Puteți utiliza bicarbonat de sodiu împreună cu pasta de dinți obișnuită pentru a vă spăla dinții.
  • De asemenea, puteți amesteca o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu peroxid de hidrogen pentru a face o pastă și a le folosi pentru a vă curăța dinții.

  Albirea dinților cu sifon și folie de aluminiu

  Există o altă rețetă pentru albirea dinților folosind sifon și folie de aluminiu, care promite rezultate în câteva zile.

  • Luați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu și pastă de dinți și amestecați-le.
  • Luați o bucată de folie de aluminiu și o tăiați de lungimea și lățimea dinților.
  • Aplicați pasta pe folie și înfășurați dinții cu folie
  • Lăsați folia cu pastă timp de 1 oră.
  • După aceea, scoateți folia și clătiți gura cu apă.

  Amintiți-vă: bicarbonatul de sodiu poate spăla smalțul de protecție al dinților, astfel încât această metodă poate fi utilizată de 1-2 ori pe săptămână.

  Albirea dinților cu peroxid de hidrogen

  Peroxidul de hidrogen are proprietăți de albire. Oxidează matricea organică sub smalțul dinților, luminând-o. Acest lucru nu provoacă modificări semnificative ale smalțului dinților și este o metodă absolut sigură de albire rapidă a dinților. Singurul lucru de reținut este să nu înghițiți peroxidul.

  Aplicare:

  • Luați soluția de peroxid de hidrogen și turnați-o într-un recipient mic, inmuiati periuta în acest lichid și ștergeți ușor dinții.

  Amintiți-vă: expunerea prelungită la peroxid de hidrogen poate duce la deteriorarea țesuturilor cavității bucale.

  Albirea dinților cu cărbune activ

  Cărbunele activat este o substanță absorbantă capabilă să absoarbă și să elimine toxinele din organism atât în interior, cât și în exterior.

  În plus, cărbunele activ nu este absorbit în organism. Este, de asemenea, un remediu eficient pentru albirea dinților, deoarece leagă plăcile și crupele microscopice care se murdăresc pe dinți și le spală. Suge mirosurile neplăcute și acționează ca un dezinfectant.

  Aplicare:

  • Înmuiați o periuță de dinți și înmuiați-o într-o stare pulverizată de cărbune activat. Periați dinții în mod normal timp de 2 minute și apoi clătiți bine gura.
  • Adăugați puțină apă la cărbunele activat pentru a face o pastă groasă, înmuiați periuța de dinți în pastă și periați dinții timp de 2 minute. Clătiți bine gura. Repetați această procedură de 2-3 ori pe săptămână.

  Amintiți-vă: cărbunele activate pot murdări coroane, garnituri de protecție și furnir de porțelan. Dacă dinții devin sensibili, opriți utilizarea acestui remediu.

  Albirea dinților cu ulei de nucă de cocos

  Una dintre cele mai ușoare și mai bune modalități de a albi dinții în mod natural este clătirea cu ulei a gurii. Clătirea gurii cu ulei de nucă de cocos este considerată una dintre cele mai eficiente mijloace. Uleiul de nucă de cocos conține acid lauric, care îndepărtează bacteriile ce duc la îngălbenirea dinților.

  Studiile au arătat că clătirile cu ulei pot reduce cantitatea de placă pe dinți și gingivită.

  Aplicare:

  • Puneți o lingură de ulei de nucă de cocos în cavitatea bucală și clătiți – o între dinți timp de 5 până la 20 de minute.
  • De asemenea, puteți adăuga câteva picături de ulei de nucă de cocos pe periuța de dinți și periați dinții ca de obicei.
  • Pentru albirea dinților, puteți folosi un colț de șervețel curat înmuiat în ulei pentru a freca dinții.

  Deoarece clătirea cu ulei este perfect sigură, puteți face această procedură zilnic împreună cu curățarea obișnuită a dinților.

  Albirea dinților cu ulei de arbore de ceai

  Uleiul de arbore de ceai restabilește și întărește gingiile, reduce cantitatea de placă, previne cariile dentare, curăță spațiul dintre dinți și Limbă.

  Utilizarea regulată a uleiului de arbore de ceai va ajuta, de asemenea, albirea dinților în 1-2 nuanțe într-un mod complet natural.

  Aplicare

  • Periați dinții în mod obișnuit. După aceea, aplicați câteva picături de ulei de arbore de ceai pe periuța de dinți și periați din nou dinții. Clătiți gura cu apă.

  Repetați această procedură de 2-3 ori pe săptămână și după o lună veți observa diferența.

  Albirea dinților cu oțet de cidru de mere

  Oțetul de cidru de mere este de asemenea considerat a ajuta la eliminarea petelor dentare. Deși este posibil să nu obțineți rezultate instantanee, oțetul de cidru de mere este o metodă naturală care va ajuta la restabilirea albului dinților atunci când este aplicat în mod regulat.

  Aplicare

  • Se amestecă 1 parte oțet de cidru de mere cu 2 părți apă. Clătiți-vă gura timp de 2 minute. Repetați zilnic.
  • Se amestecă 1 parte bicarbonat de sodiu cu 2 părți oțet de cidru de mere. Utilizați acest amestec pentru a vă curăța dinții.
  • Aplicați oțet de cidru de mere direct pe dinți și clătiți-vă gura cu apă după câteva minute.
  • Amestecați 1 parte oțet de cidru de mere și 2 părți apă și utilizați această soluție de apă de gură în fiecare dimineață.

  Albirea dintilor cu coaja de banana

  O altă metodă de albire a dinților acasă constă în utilizarea coajei de banane. Bananele sunt bogate în substanțe nutritive și minerale, cum ar fi azotul, fosforul, potasiul, calciul, manganul, sodiul, fierul și sulful, care sunt de asemenea prezente în coajă.

  Coaja de banane absoarbe bacteriile și germenii din dinți, astfel albindu-le.

  Aplicare

  Luați o banană coaptă și frecați dinții în interiorul coajei timp de 2 minute. Apoi clătiți gura cu apă. Repetați de două ori pe zi.

  Benzi pentru albirea dintilor

  Fâșiile de albire a dinților sunt unul dintre mijloacele populare și ieftine care ajută la găsirea unui zâmbet alb de zăpadă.

  Producătorii de benzi susțin că efectul va fi vizibil deja în a treia zi de utilizare a benzilor. Cu toate acestea, în medie, rezultatele pot fi văzute în aproximativ o săptămână de utilizare, care depinde și de nivelul de galben al dinților. Efectul de albire poate dura de la 6 luni la un an după un curs complet.

  Benzi de albire sunt foarte ușor de utilizat. De obicei, setul este format din două benzi, dintre care unul este plasat pe partea de sus și celălalt pe partea de jos. Ele pot fi purtate în timp ce vă ocupați de treburile casnice sau de alte lucruri.

  • Ștergeți dinții cu un șervețel pentru a îndepărta excesul de salivă.
  • Așezați benzile astfel încât să nu atingă gingiile.
  • Apăsați fâșiile pe dinți și lăsați maxim o oră (în funcție de ceea ce se spune în instrucțiuni).

  Amintiți-vă că utilizarea pe termen lung a benzilor poate deteriora gingiile și poate duce la deteriorarea smalțului dinților.

  Postat : retetenaturiste.net
  Nu uitați să vă abonați la pagina noastră facebook pentru a fi notificat cu articole noi  https://www.facebook.com/retetenaturiste.net/

  Lasă un răspuns