Sari la conținut

7 rețete pentru tratamentul pancreasului

  Încălcarea activității organelor interne ale unei persoane afectează negativ starea sănătății sale. Atunci când există probleme cu digestia, nivelul zahărului din sânge crește, atunci aceste simptome indică o problemă în activitatea pancreasului.

  Pancreasul efectuează, două funcții vitale:

  digestiv;
  endocrin.


  În primul rând, acest organ mic reproduce enzimele pancreatice, care sunt necesare pentru descompunerea grăsimilor, carbohidraților, proteinelor care vin cu alimente.

  În al doilea rând, celulele beta produc insulină hormonală, care reglează metabolismul glucozei în organism. La încălcarea acestor funcții se dezvoltă boli grave precum pancreatită și diabet zaharat.

  Cele mai frecvente boli care sunt asociate cu o tulburare a funcțiilor pancreasului sunt pancreatita și diabetul zaharat. În primul caz, pancreasul începe procesul inflamator, țesuturile sale se umflă, apar hemoragii în ele, cantitatea de enzime digestive produse se reduce.

  Principalele motive pentru dezvoltarea pancreatitei includ leziuni infecțioase a pancreasului, colelitiază, ulcer gastric și duodenal, tumori benigne și maligne, abuzul de băuturi alcoolice.

  Scăderea producției de insulină și apariția diabetului zaharat, contribuie cu alimentele dulci produse care conțin glucide complexe, un stil de viata sedentar, excesul de greutate, frecvente de stres, surmenaj, ateroscleroza, probleme cu funcționarea glandei tiroide (hipertiroidism), de lungă durată primirea de preparate hormonale.

  Cu pancreatită cronică prelungită și diabet zaharat de tip 2, recuperarea poate fi accelerată semnificativ cu ajutorul rețetelor de medicină tradițională.

  Tratamente ( REȚETE NATURISTE )

  Lapte de ovăz

  Un efect terapeutic foarte eficient, în special cu pancreatită, se poate realiza cu utilizarea regulată a decoctului, care se numește lapte de ovăz. Pentru prepararea sa, este mai bine să folosiți ovăzul întreg cu coji, desigur dacă aveți posibiliatatea să-l obțineți.

  Luați o jumătate de cană de cereale, spălați bine într-o strecurătoare, turnați cu un litru jumătate de apă fierbinte, aduceți la fierbere, si reduceți focul.

  În timpul gătitului (după aproximativ 45 de minute), trebuie să adăugați fulgi de ovăz și lăsați să fiarbă timp de încă o jumătate de oră. Apoi trebuie răcit și filtrat prin tifon în 4 – 5 sloiuri).

  Ca rezultat, ar trebui să obțineți un lichid alb, similar cu un produs lactat. Laptele de ovăz gătit, se ia zilnic câte o jumătate de cană înainte de fiecare masă. De regulă, cu o recepție regulată a acestui decoct, se termină în 2-3 zile, deci pentru a continua terapia la domiciliu, trebuie să pregătiți o nouă băutură de fiecare dată.

  Infuzie de ovăz

  Aceastor cereale în cazul dezvoltării bolilor pancreatice este acordată o importanță deosebită. Fulgii de ovăz obișnuit pe apă fără sare și ulei, este inclus în lista de feluri de mâncare dietetice obligatorii pentru încălcarea funcțiilor acestui organ.

  Pentru infuezie de ovăz, se toarnă 0,5 kg de fulgi de ovăz la un litru de apă clocotită și se lasă să fiarbă timp de o oră. Apoi după filtrare trebuie luată câte o jumătate de pahar de trei ori pe zi.

  Hrișcă cu iaurt

  Pentru a curăța corpul de toxinele acumulate și pentru a stimula producerea de suc pancreatic, puteți folosi hrișcă. Seara, aveți nevoie de 1 lingura de hrișcă măcinată sau făină de hrișcă, se toarnă într-un pahar de iaurt cu grăsimi scăzute și se lasă pe noapte.

  Se bea dimineața pe stomacul gol, înainte de micul dejun. Un astfel de tratament la domiciliu se efectuează zilnic, timp de o lună.

  Suc de cartofi

  Pentru a pregăti o porție de medicament curativ, trebuie să luați doi cartofi de dimensiuni medii, clătiți bine și treceții printr-o răzătoare împreuna cu coajă.

  Din masa rezultată, stoarceți sucul prin tifon, care trebuie luat de două ori pe zi, o jumătate de pahar. Având în vedere că cartofii conțin o cantitate mare de amidon, acest suc este consumat timp de 14 zile și apoi face o pauză de o săptămână.

  După aceasta, tratamentul la domiciliu cu suc de cartofi poate fi repetat, dar nu se recomandă mai mult de 3 ori.

  Infuzie din coaja de scoarță

  În sate pentru curățarea pancreasului și restabilirea funcțiilor sale, precum și pentru normalizarea ficatului și a stomacului, au fost recoltate de mult timp la începutul primăverii coaja de la puieții tineri.

  Puneți coaja la aproximativ 300 de grame de apă, turnați apă astfel încât să acopere stratul superior al coajei de scoarță, fierbeți timp de 30 de minute și apoi lăsați să stea timp de 12 ore. După acest timp, strecurați și luați 50 ml de două ori pe zi, dimineața și seara.

  Colectarea pe bază de plante

  Îndepărtatează inflamația și stimulează pancreasul o colecție specială de plante. Se amestecă în părți egale frunze de menta zdrobite, rădăcină de iarba mare, semințe de mărar, sunătoare și coriandru.

  2 linguri de amestec se toarnă la 2 cesti de apa clocotita, insistă timp de o oră. Infuzia preparată se ia de patru ori pe zi câte o jumătate de pahar. Se recomandă să pregătiți zilnic dimineața de fiecare dată o perfuzie proaspătă.

  Contraindicații

  Fiți conștienți de sensibilitatea crescută sau de incompatibilitatea completă a corpului cu o anumită componentă. Acest lucru este valabil mai ales pentru fitoterapie, deoarece multe plante medicinale provoacă alergii, iar unele plante au contraindicații directe pentru utilizare.

  Prin urmare, asigurați-vă că vă consultați cu un specialist calificat!

  Dieta

  Orice terapie la domiciliu a bolilor pancreatice va fi complet inutilă dacă nu urmați o dietă terapeutică specială. Alimentația dietetică implică excluderea completă din meniul de alimente grase, picante, prăjite, conserve, afumate, ciuperci, bomboane, ciocolată, prăjituri și, desigur, alcool.