Sari la conținut

10 Antibiotice Naturale – Concurenți ai companiilor Farmaceutice

  Antibioticul nu numai că are o luptă împotriva bacteriilor dăunătoare, ci distruge și cele utile. Ca urmare, microflora intestinală naturală este distrusă, iar aceasta, la rândul său, devine cauza disbacteriozelor și slăbirea imunității. Efectul asupra ficatului este cu adevărat agresiv, deci cel mai adesea împreună cu antibioticul este prescris un medicament care restabilește microflora și, dacă nu este luat, unul îl vom vindeca și altul îl vom dobândi.

  Ce este important să știți despre antibiotice:

  1. Majoritatea antibioticelor au un efect asupra infecției la câteva ore după administrare. Cu toate acestea, este foarte important să aduceți tratamentul până la capăt: există riscul ca infecția să se întoarcă și să devină mai rezistentă la medicamentele pe care le-ați folosit. Și asta înseamnă că va fi nevoie de un antibiotic mai puternic.
  2. Dacă cineva din familia dvs. va lua antibiotice, urmăriți-i dieta. Ar trebui să aibă cât mai multe alimente care conțin zinc și seleniu, precum și vitaminele A, E și C — toate au proprietăți antifungice.

  Vă oferim cele mai bune 10 antibiotice naturale pe care le aveți cu siguranță la fiecare casă!

  Usturoi

  Usturoiul este un antibiotic natural puternic, se luptă activ cu bacterii precum stafilococul, streptococul și altele. Studiile au demonstrat că pacienții care au consumat zilnic usturoi au scăpat și de probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială, alergiile, durerea de dinți, bolile de inimă.

  Hrean

  Această plantă nu numai că ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor, dar, de asemenea, crește activitatea sistemului imunitar, este un instrument eficient în tratamentul gâtului și a bolilor tractului respirator superior. De asemenea, sa dovedit că utilizarea regulată a hreanului poate ucide bacteriile care cauzează boli ale tractului urinar.

  Fructe și legume bogate în vitamina C

  Vitamina C este cunoscută pentru a întări sistemul imunitar și pentru a îmbunătăți capacitatea organismului de a lupta împotriva bolii. Această vitamină este cunoscută pentru a crește imunitatea și pentru a ajuta organismul să vindece mușcăturile de șarpe, să învingă infecțiile bacteriene și virale, să vindece rănile. Vitamina C se ascunde în astfel de produse dulci: coacăze, portocale, lămâi, kiwi, căpșuni, prune și pepeni verzi. Și în astfel de legume: piper, ceapă, patrunjel, varză, sparanghel, roșii și spanac.

  Mierea

  Mierea a fost apreciată din timpuri străvechi datorită proprietăților sale unice de vindecare. În popor, este adesea numit un antibiotic natural. Acest produs are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinflamatorii, antioxidante, antiseptice și vindecarea rănilor pe care le puteți folosi pentru bine!

  Scorțișoară

  Scorțișoară are o istorie lungă și ca condiment și ca medicament, totuși proprietățile sale sunt cu adevărat unice! Numeroase substanțe utile, care sunt saturate cu scorțișoară, pot opri creșterea bacteriilor și a ciupercilor, inclusiv a genului Candida. Scorțișoară este bogată în antioxidanți. De asemenea, condimentul are un efect benefic asupra pancreasului, reglând nivelul zahărului și insulinei din sânge și fiind cea mai bună prevenire a diabetului.

  Ghimbir

  Ghimbirul a fost folosit în mod tradițional pentru a trata răcelile și gripa, însă proprietățile sale diuretice au fost găsite relativ recent. Potrivit cercetărilor, ghimbirul ajută la uciderea virușilor gripali și crește capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecției. Ghimbirul este recomandat ca o prevenire a greaței și vărsăturilor, a legănării, în timpul sarcinii și în timpul cursurilor de chimioterapie. De asemenea, ghimbirul este utilizat pe scară largă în indigestie, pentru a reduce durerea osteoartritei și chiar este o prevenire naturală a cancerului.

  Eucalipt

  Eucaliptul poate fi folosit ca antibiotic local, deoarece atunci când este aplicat pe piele, distruge bacteriile. Această plantă ca un aditiv gustos și util în ceai este utilizată pe scară largă pentru combaterea infecțiilor, în tratamentul tuturor tipurilor de tuse și ca un antipiretic eficient. De asemenea, eucaliptul este considerat un antiseptic natural care ucide ciuperca, bacteriile și virușii.

  Echinacea

  Această plantă conține substanțe care măresc activitatea sistemului imunitar, ameliorează durerea, reduc inflamația și au un efect antiviral și antioxidant. Herbalistii profesioniști recomandă utilizarea echinaceei pentru a trata infecțiile tractului urinar, candidoza, infecțiile urechii, micoza, sinuzita, febra fânului și chiar vindecarea lentă a rănilor. Potrivit cercetărilor, extractul de Echinacea luptă în mod activ împotriva virusului herpes, este utilizat pentru combaterea răcelii și a gripei și, de asemenea, distruge un fel de bacterii ca stafilococul aureus.

  Oțet de cidru de mere

  Acest produs conține acid malic, cunoscut pentru proprietățile sale antivirale, antibacteriene și antifungice. Oțetul de cidru de mere este mortal pentru toate tipurile de germeni care atacă cavitatea bucală și acționează ca un burete, trăgând toxinele și microorganismele dăunătoare de acolo.

  Frunze de dafin

  Frunzele de dafin au o proprietate uimitoare de a suprima sau distruge o gamă largă de germeni și ciuperci dăunătoare, permițând reproducerea bacteriilor benefice ale corpului nostru.

  Cea mai bună protecție împotriva bolii – prevenirea!
  Pur și simplu adăugați aceste alimente la dieta zilnică și asigurați-vă că vă mențineți sănătatea în siguranță. Împărțiți o bucată de căldură cu cei dragi și spuneți-le despre o modalitate simplă de a vizita farmaciile mai rar!

  Lasă un răspuns