Sari la conținut

8 Alimente care vă vor curăța arterele – și vor adăuga 10 ani de viață

  Arterele sunt vase care dispersează sângele oxigenat pe tot corpul. Acestea furnizează oxigen întregului corp – de la creier până la vârful degetelor de la picioare.

  Arterele sănătoase ne protejează de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

  British Heart Foundation notează că o mulțime de oameni trăiesc cu artere înfundate și pur și simplu nu știu despre asta. Ei înțeleg acest lucru numai după dezvoltarea anginei pectorale sau a cromozomului.

  Dar nu vă faceți griji. Există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a curăța arterele și acest lucru se datorează în mare măsură nutriției.

  Iată băuturile și alimentele care vă vor ajuta să vă mențineți arterele sănătoase și să preveniți problemele viitoare.

  Pește.

  Peștele este foarte bogat în acizi grași omega-3 sănătoși. Acestea au un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol din sânge, care în cele din urmă duce la blocarea arterelor.

  Un studiu realizat de Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că femeile care au consumat în mod regulat două sau mai multe porții de pește gras au avut un sistem cardiovascular mai sănătos.

  Deci, includeți hering, ton, păstrăv, macrou și somon în dietă!

  CITESTE : 22 Alimente Care Stimulează Sistemul Imunitar

  Citrice.

  Un studiu publicat în Arya Atherosclerosis a constatat că citricele au redus semnificativ tensiunea arterială sistolică (superioară).

  Potrivit unui studiu realizat de Departamentul de Medicină Preventivă de la Universitatea din California de Sud, alimentele bogate în fibre vâscoase vă protejează arterele de înfundare.

  Deci, o felie de grapefruit pentru micul dejun este o idee grozavă!

  Nuci.

  Un studiu a constatat că nucile îmbunătățesc flexibilitatea arterelor.

  În plus, potrivit Drweil.com. „cercetătorii spanioli au raportat recent că opt nuci decojite sunt mai sănătoase decât uleiul de măsline”.

  Concentrați-vă atenția asupra nucilor. Au multe avantaje!

  Semințe de in.

  Dacă nu sunteți un fan al semințelor de in, ar trebui să începeți să vă obișnuiți cu ele. Ele sunt incredibil de benefice pentru sănătate, în special pentru artere.

  Un studiu publicat în Jurnalul Canadian de Cardiologie a constatat că semințele de in au efecte pozitive puternice în prevenirea primară și secundară a bolilor cardiovasculare.

  Health.clevelandclinic.org notează că au „acizi grași omega-3, fibre și fitoestrogeni care îmbunătățesc sănătatea inimii”.

  Turmeric.

  Când vine vorba de sănătatea arterelor și a inimii, turmericul ar trebui să fie cel mai bun prieten al tău. Tumericforhealth.com scrie că au fost efectuate peste 200 de studii privind studierea eficacității terapeutice a turmericului în diferite condiții.

  Nu numai că protejează inima, ci și luptă împotriva diferitelor boli metabolice care contribuie la dezvoltarea bolilor de inimă.

  CITESTE : Turmeric Beneficii : Proprietăți Utile Și Contraindicații. Rețete Pentru Tratament

  Ceai verde.

  Conform health.harvard.edu. au fost efectuate mai multe studii privind identificarea legăturii dintre ceaiul verde și bolile cardiovasculare.

  Un studiu care a implicat 40530 de adulți japonezi a constatat că cei care au băut mai mult de cinci cești de ceai verde pe zi au avut un risc cu 26% mai mic de a muri de un atac de cord sau accident vascular cerebral și un risc cu 16% mai mic de a muri de orice alte afecțiuni cardiace.

  Șansele de a supraviețui celor care au băut mai puțin de o ceașcă de ceai verde pe zi s-au înrăutățit dramatic.

  Scorțișoară.

  Există multe beneficii diferite pentru sănătate asociate cu consumul de scorțișoară.

  Este un antioxidant, are proprietăți antiinflamatorii și poate să reducă riscul bolilor de inimă.

  Un studiu publicat în Diabetes Care a constatat că scorțișoara a îmbunătățit nivelurile de glucoză și lipide la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

  O meta-analiză a studiilor efectuate la Universitatea farmaceutică din Western University of Health Sciences Din Pomona, California a concluzionat că scorțișoara a redus în mod eficient nivelurile de colesterol, LDL și trigliceride.

  Grenade.

  Mulți dintre noi iubesc grenadele – sunt într-adevăr delicioase. Acest fruct este foarte util pentru sănătatea inimii.

  Lifeextension.com notează că atât în laborator, cât și în studiile clinice, rodia a demonstrat eficacitatea în contracararea unui număr de modificări patologice asociate bolilor cardiovasculare.

  Site-ul notează că grenadele luptă împotriva bolilor cardiovasculare prin reducerea stresului oxidativ, susținerea sintezei și a activității oxidului nitric.

  Lasă un răspuns