Sari la conținut

Coriandru în loc de pastile: 6 proprietăți uimitoare

  Coriandru: condiment util

  Boabele de coriandru sunt bogate în uleiuri esențiale, datorită cărora condimentele au o aromă atât de pronunțată. În medicina populară, au fost utilizate în mod tradițional pentru a excita apetitul și pentru a îmbunătăți digestia.

  Medicina modernă a confirmat eficacitatea coriandrului pentru activarea vezicii biliare și eliminarea tulburărilor în activitatea intestinului. Și a deschis noi proprietăți ale coriandrului, care fac condimentul un adevărat medicament.

  Coriandru în loc de tablete: 6 proprietăți uimitoare

  • Ameliorează durerea articulară
   Condimentul conține acid palmetinic și linoleic, care are un efect antiinflamator pronunțat. Substanțele afectează în mod activ vasele de sânge, inclusiv creierul, eliminând riscul de leziuni degenerative și boala Alzheimer. Dar efectul lor antiinflamator asupra țesutului articular este și mai pronunțat.

  În stadiul inițial al bolii articulare, extractul de coriandru va ajuta la încetinirea dezvoltării sale și la reducerea durerii. Este eficient pentru prevenirea reumatismului și inflamației țesutului articular.

  • Reduce nivelul de zahăr în sânge
   Într-un experiment pe șobolani, sa constatat că în prezența coriandrului în nutriție, pancreasul funcționează mai activ. Condimentul stimulează activitatea sa, activează sinteza hormonului de insulină, ceea ce ajută la reducerea nivelului de glucoză din sânge în diabetul de tip 2.

  Uleiurile esențiale de coriandru îmbunătățesc activitatea ficatului și reduc nivelul colesterolului, oferind astfel un efect terapeutic complex. Acest lucru este deosebit de valoros pentru diabetul zaharat, atunci când procesele metabolice sunt perturbate, colesterolul este absorbit incorect, ceea ce crește riscul de ateroscleroză vasculară și accident vascular cerebral.

  • Luptă împotriva radicalilor liberi
   Necesitatea includerii în dietă a produselor cu proprietăți antioxidante este confirmată de știință. Acestea opresc efectele stresului oxidativ care apare în celule și reduc intensitatea reacțiilor inflamatorii. Stresul oxidativ produce radicali liberi – agenți distructivi pentru organism, ceea ce duce la dezvoltarea cancerului, leziuni cronice ale organelor și sistemelor interne. În cantități mari, antioxidanții se găsesc în legume și fructe roșii, ceai verde, cafea.

  Coriandrul are un efect antioxidant datorită flavanoidului quercetin. Ajută organismul să se protejeze de stresul oxidativ și să reducă riscul de cancer, boli de inimă, artrită, Alzheimer.

  • Normalizează somnul
   Principalele componente ale uleiului esențial de coriandru sunt linalool și geraniol. Ele au un efect sedativ. În studii, uleiul esențial de coriandru a demonstrat eficacitatea la nivelul medicamentelor antidepresive, în special a „Dizepamului”, utilizat în tulburările de somn.

  Adăugați coriandru la mesele pe care le pregătiți pentru cină. Condimentele aromate vor îmbogăți gustul și vor calma sistemul nervos, astfel încât să puteți adormi rapid și să vă odihniți bine dimineața.

  • Protejează inima și vasele de sânge
   Normalizarea metabolismului colesterolului și susținerea ficatului determină un alt efect valoros-protejarea sistemului circulator de boli. Condimentul ajută la curățarea vaselor de sânge din plăcile de colesterol, ceea ce reduce riscul hipertensiunii, aterosclerozei, bolilor de inimă și vaselor de sânge.
  • Inhibă dezvoltarea bacteriilor
   În medicina tradițională, semințele de coriandru au fost folosite pentru a trata leziunile cutanate și rănile. Studiile moderne confirmă efectul antiseptic al condimentelor și capacitatea sa de a inhiba dezvoltarea anumitor bacterii.

  S-a demonstrat un efect copleșitor asupra bacteriei Helicobacter Pilori, care distruge mucoasa gastrică, provoacă gastrită și ulcere. Utilizarea coriandrului reduce intensitatea procesului inflamator al organelor genito-urinare cauzate de E. coli și stafilococi.

  Lasă un răspuns