Sari la conținut

Rețete Recomandate Pentru Bolile Respiratorii

  INHALARE DE VINDECARE

  Inhalarea aburului și bolile respiratorii acute

  Inhalațiile cu abur constau în tratamentul cu abur cald sau chiar fierbinte, saturat cu substanțe medicamentoase care se evaporă ușor. Pentru inhalații puteți folosi ace de pin proaspăt măcinat, brad, cedru, ienupăr, frunze uscate de eucalipt, stejar, mesteacăn, flori de tei, mușețel, menta, lavandă, pelin, salvie, frunze de coacăz negru și alte plante. Evaporarea lor are un efect dezinfectant, antiinflamator și vindecarea rănilor.

  Durata inhalării este de obicei de 10-15 minute. Cursul – de la 5 la 15 proceduri (în funcție de starea de sănătate). După procedură se recomandă să vă abțineți de la a vorbi, de a fuma și de a nu ieși în aer rece timp de o jumătate de oră.

  Pentru bolile nasului, încercați să respirați prin nas și pentru bolile traheei și bronhiilor, inspirați evaporarea prin gură, rețineți respirația timp de 2-3 s și expirați prin nas.

  Inhalație cu mușețel pentru răceală

  Luați un pumn de flori de musetel, se toarnă 1 cană cu apă clocotită, se lasă timp de 20-30 min, apoi se toarnă apă clocotită până la 1 litru, se inspira aburul alternativ cu nasul și gura timp de 10-15 min. În absența musetelului, puteți folosi frunzele de salvie sau menta.

  Inhalații cu miere

  Mierea se diluează cu apă fiartă răcită până la 40°C, la un raport de 1:5 și se pulverizează cu ajutorul unui inhalator (prima jumătate a procedurii inspirați pe nas și expirați pe gură, a doua — invers).

  Tratamentul bolilor respiratorii acute și cronice cu ulei de brad

  Frecați uleiul de brad în zona pieptului și a zonei gulerului din spate. Pentru inhalații se toarnă într-un termos apă clocotită, 1 picătură de ulei de brad și respirați. Pe măsură ce uleiul se evaporă, trebuie să picurați următoarea picătură.

  În același timp, ar trebui să fie luate pe cale orală 5-10 picături de ulei de brad 1 dată pe zi.

  Fitoncidele de ceapă și usturoi

  Preparați o pastă din ceapă și usturoi si inhalați 10-15 min (nimerind în căile respiratorii, substanțele curăță de patogeni rezistenți, tonul si vindeca organismul).

  Fitoncidele de ceapă și usturoi ucid aproape toate tipurile de microbi patogeni. Nici un antibiotic nu se poate compara cu aceasta

  Puteți combate poluarea aerului cu ajutorul florilor de interior. Acolo unde sunt, aerul este proaspăt și respiră mai ușor. Plantele nu numai că absorb dioxidul de carbon care se acumulează în aer și eliberează oxigen, dar absorb și o serie de substanțe nocive. Printre acestea se remarcă în special planta de camera Chlorophytum. Curăță aerul mai bine decât unele dispozitive tehnice.

  Ceai din frunze de coacăză neagră

  2-3 linguri de frunze uscate zdrobite de coacăză se toarnă într-un ceainic de porțelan cu apă clocotită, respirați 10-15 minute.

  Miere pentru prevenire a bolilor respiratorii acute la copii

  Consumați miere de albini (în funcție de vârstă, de exemplu, copii 5-7 ani – 1 linguriță, iar adulții – 1 lingură)

  Infuzia de salvie și bolile respiratorii acute

  Pregătiți o infuzie de frunze de salvie într-un raport de 1:20 și beți-o de 1/4 cană de 3 ori pe zi pentru boli respiratorii acute și bronșită prelungită.

  Infuzia de salvie are efecte antiinflamatorii, antiseptice, Emoliente, astringente și hemostatice.

  Lapte cu miere

  Se diluează 1 lingura de miere într-un pahar de lapte cald și se bea în înghițituri mici.

  Miere cu suc de lămâie

  Luați 100 g de miere de albini (de preferință tei), stoarceți sucul unei lămâi și dizolvați totul în 800 ml de apă fiartă puțin răcită. Beți în timpul zilei pentru o răceală sau o gripă.

  Infuzia de sunătoare cu miere

  Ia 2 linguri de pulbere de planta uscata de sunătoare, toarnă într-un termos o cana de apa clocotita, lăsați la infuzat 1-2 ore, adăugați miere după gust, se bea 1/2 ceasca de 2-3 ori pe zi, pentru boli respiratorii acute, gripa, dureri în gât, bronșită etc.

  Ceai din flori de tei cu miere

  Acesta este un remediu popular vechi folosit pentru răceli.

  Luați 3 linguri uscate flori de tei, amestecați in apa clocotita,si lasați la infuzat timp de 8-10 minute, se bea câte o jumătate de pahar de 3 ori pe zi, dizolvați mierea la gust

  Infuzia de flori de tei are proprietăți antimicrobiene, moi, diaforetice și antiinflamatorii.

  Infuzia fructelor de zmeură este un antiinflamator, anti-sclerotic și întăritor

  Luați 30 g de fructe uscate de zmeură, se toarnă 300 ml de apă clocotită, se fierbe la foc scăzut timp de 10 minute, infuzaîi 2-3 ore, se strecoara si se bea 1 pahar de 2 ori pe zi ca antiinflamator și un diaforetic pentru răceli, gripa, reumatism etc. o vitamina si un tonic general de putere.

  Lasă un răspuns