Sari la conținut

8 Motive pentru a mesteca cuișoare uscate


  Acest condiment este folosit de mult timp în rețetele medicinii tradiționale pentru prevenirea și chiar tratamentul anumitor boli. Deci, despre proprietățile medicale unice ale cuișoarelor nedeschise, citim în acest articol.

  Fiecare bucătărie are un borcan cu muguri de cuișoare. Și știm că acest condiment este inclus în farmacopeea pe bază de plante din Marea Britanie? Poate să te uiți la un borcan cu mirodenii într-un mod nou și să profiți de proprietățile utile ale cuișoarelor?

  Compoziția chimică a cuișoarelor parfumate
  Doar un mugur și ce varietate de substanțe utile! Compoziția chimică a cuișoarelor este neobișnuit de mare. Proprietățile sale utile sunt explicate prin conținutul ridicat de vitamine, minerale și, desigur, uleiuri esențiale.

  Vitamine cuișoare : provitamina A( beta-caroten), vitaminele B (B1, B2, B3 sau PP, V4, B6, B9), vitamina C (acid ascorbic), vitamina E (tocoferol) și vitamina K (fillochinonă). Cuișoarele conține minerale utile: potasiu, calciu, sodiu, magneziu, fosfor, fier, mangan, cupru, seleniu, zinc.

  Un conținut considerabil de acizi grași polinesaturați omega-3 și Omega-6. 20% dintr-un mugur este un ulei esențial care conține substanțe aromatice eugenol, cariofillen, ylangen etc.

  Dacă luăm în considerare conținutul de proteine, grăsimi și carbohidrați, cuișoare conțin proteine 6%, lipide 20%, carbohidrați aproximativ 27%. Aproximativ 30% sunt fibre.

  8 proprietăți utile de cuișoare

  Acțiunile cuișoarelor:

  1. bactericid;
  2. antihelmintic (antihelmintic);
  3. antifungic (fungicid);
  4. analgezic;
  5. antispasmodic;
  6. vindecarea rănilor;
  7. vânt (cu flatulență);
  8. anticancerogenic.

  De cuișoare se tem multe microorganisme patogene: de exemplu, stafilococul auriu și alb, bastonul difteric și chiar agentul cauzal al antraxului etc. cuișoarele suprimă reproducerea bastonului tuberculos. Aplicați eficient cuișoarele pentru a preveni gripa.

  Atunci când se utilizează cuișoare în alimente, producția de sucuri digestive este stimulată, ceea ce este util pentru gastrită cu aciditate scăzută, apetit redus. Dar, cu aciditate crescută și ulcer gastric, utilizarea acestui instrument este contraindicată.

  Cuișoarele sunt folosite în tratamentul inflamației în intestinul gros (colită), colici intestinale, flatulență (efect de vânt), boli ale rectului, ficatului.

  Acest condiment poate ameliora durerea de dinți, are un efect benefic asupra gingiilor, este utilizat în gingivită și parodontită. Mugurii uscați de cuișoare sunt o alternativă excelentă la gumă, deoarece neutralizează bacteriile dăunătoare și elimină respirația urâtă.

  Complexul de vitamine B, care este atât de necesar pentru sistemul nostru nervos, poate fi obținut din condimentele preferate.

  Cuișoarele datorită eugenolului conținut, luptă eficient împotriva creșterii celulelor canceroase. Acest lucru a arătat cele mai recente studii ale oamenilor de știință în domeniul medicamentelor anticancerogene.

  În mod surprinzător, cuișoarele au două acțiuni opuse simultan: tonifică și ameliorează spasmele. Este capabil să te relaxeze și să aducă în ton în același timp. Pe de o parte, cuișoarele sunt capabile de a elimina spasmul musculaturii tractului gastro-intestinal, pe de altă parte — tonifierea musculaturii uterului și de a ridica tensiunea arteriala (prin urmare, cuișoare este contraindicat persoanelor cu hipertensiune arterială). Întreaga întrebare, ca întotdeauna, este în doză.

  Rețete
  Cu probleme ale cavității bucale, durere de dinți, inflamație a gingiilor, stomatită, respirație urâtă, este util să mestecați mugurii de cuișoare. Aceleași acțiuni vor împiedica să înceapă angina.

  Pentru a stimula digestia, cu 15 minute înainte de mese, mestecați cu atenție 1-2 muguri de cuișoare cu 1 linguriță de miere. Cu toate acestea, acest lucru este contraindicat în ulcerul gastric și duodenal, precum și hipertensiunea arterială.

  Cu hipotensiune arterială, puteți mesteca câteva cuișoare, efectul nu va fi mai mic decât cofeina.

  Uleiul de cuișoare este eficient în tratamentul abceselor și furunculelor. 1 picătură de ulei esențial concentrat este aplicată pe furuncul. Cu pielea problematică, luați băi cu ulei esențial de cuișoare.

  Uleiul de cuișoare este utilizat pe scară largă pentru artrită. Ajută la ameliorarea durerii și inflamației. Pentru a face acest lucru, masați articulația bolnavă cu ulei esențial diluat cuișoare (1 lingură de ulei de masaj 15 picături de ulei esențial de cuișoare).

  Există sfaturi de medicină tradițională pentru prepararea decocturilor din mugurii de cuișoare. Cu toate acestea, valoarea medicamentoasă a acestor fonduri va fi mică, deoarece substanțele care alcătuiesc mugurii sunt distruse prin tratament termic.