Sari la conținut

Coaja de ou – sursă ideală de calciu pentru organism

  Calciul este baza țesutului osos. Deficiența calciului în organism este cauza multor boli, atât la adulți, cât și la copii.

  Acestea sunt boli cardiovasculare, tulburări neurologice și nervoase, boli de rinichi și multe altele.
  Lipsa de calciu duce la rahitism, încetinirea creșterii și dentiția târzie la copii.
  Cu o lipsă de calciu,se descompun dinții, oasele devin mai slabe, se dezvoltă osteoporoza, se deformează coloana vertebrală, se înrăutățește coagularea sângelui și digestibilitatea vitaminelor.
  Lipsa de calciu este una dintre cele mai frecvente tulburări metabolice.

  Semne de deficit de calciu

  Un semn foarte caracteristic al deficienței de calciu este reacția la schimbarea vremii, greața și amețelile în timpul călătoriilor în transport, mâinile și picioarele reci umede.
  Cu o lipsă de calciu, fetele tinere au menstruații foarte dureroase și prelungite.
  se înrăutățește starea părului și a unghiilor.
  Acestea sunt doar cele mai vizibile și rapid detectabile simptome ale deficienței de calciu care avertizează asupra problemelor din corpul nostru. Și dacă nu luați măsuri la timp, aceasta poate duce la boli grave.

  Produsele farmaceutice moderne oferă o mulțime de suplimente alimentare și medicamente pentru prevenirea și tratamentul deficienței de calciu. Cu toate acestea, medicamentele de farmacie nu sunt întotdeauna eficiente, deoarece calciul din ele nu este absorbit complet de organism.

  Coaja de ou ca sursă de calciu

  Coaja de ou este cea mai ușoară și mai accesibilă sursă de calciu, iar acesta este un calciu bine absorbit. Calciul din coaja de ou este ideal pentru asimilarea formei corpului. Cantitatea care este prezentă în coajă, nu este nicăieri. În plus, pulberea din coaja de ou se absoarbe aproape 100%.

  Proprietățile valoroase ale coajei de ou sunt confirmate de diferite cercetări moderne. Rezultatele studiilor au arătat că coaja de ou în compoziția sa este foarte aproape de compoziția dinților și oaselor umane. Coaja de ouă concentrat 90% carbonat de calciu, care este complet absorbit, și alte necesare pentru funcționarea normală a organismului oligoelemente: fluor, cupru, mangan, fier, fosfor, molibden, zinc, sulf, siliciu și altele – în total 27 de elemente.

  Este necesar de consumat zilnic pulbere zdrobită din coaja de ou pentru prevenirea și tratamentul osteoporozei.
  Cojile de ouă elimină perfect radionuclidele din organism, astfel încât pot fi utilizate în mod eficient în focarele de infecție radioactivă, deoarece împiedică acumularea nucleelor stronțiu – 90 în măduva osoasă. Pentru a face acest lucru, luați zilnic ¼ linguriță de pulbere zdrobită.
  Pulberea zdrobită este utilă pentru întărirea dinților și pentru prevenirea cariilor dentare, precum și pentru întărirea părului și a unghiilor.
  De asemenea, sa dovedit că pulberea stimulează funcția hematopoietică a măduvei osoase.
  Coaja de ou este utilă pentru bolile de stomac, urticarie și constipație.

  Cum să gătești praf de coajă de ou

  Coaja de ouă crude trebuie curățată de pelicula din interior, apoi spălati bine în apă caldă cu săpun și o puneți la uscat. Este recomandabil să evitați lumina directă a soarelui, deoarece o parte din substanțele nutritive se pierd. Apoi, cojile trebuie să fie măcinate. Nu se recomandă să măcinați coaja într-o râșniță de cafea, dupa o astfel de măcinare, calciul devine mai puțin eficient. Pentru copii, puteți fierbe coaja timp de 3-5 minute pentru o dezinfecție mai mare.

  Depozitați pulberea rezultată într-un recipient de sticlă închis.

  Cum să luați pulberea din coaja de ou

  Pentru a umple deficitul de calciu aveți nevoie de două lingurițe de pulbere pe zi – aceasta este norma pentru adulți;
  copii de la 7 la 14 ani – o linguriță;
  de la 3 la 7 ani – o jumătate de linguriță;
  de la 1 an la 3 ani – ¼ linguriță;
  până la 1 an – vârful lingurii.

  Consumați pulberea din coaja de ou imediat după masă sau în timpul meselor. Într-o lingură cu pulbere, puteți stoarce câteva picături de suc de lămâie pentru a îmbunătăți eficiența tratamentului și o mai bună absorbție a calciului și a altor oligoelemente. Pulberea poate fi adăugată la alimente sau amestecată într-un pahar de apă.

  Este recomandabil să împărțiți norma în două doze, deoarece în doze mai mici calciul este mai bine absorbit. Pulberea rezultată ca orice medicamente de calciu este recomandată după prânz și seara zilnic timp de 20 de zile, cursul se repetă de două ori pe an.

  Coaja de ou este o sursă ideală de calciu pentru organism, dar să nu se abuzeze de utilizarea acestui remediu, în caz contrar excesul de calciu poate duce la apariția pietrelor la rinichi.