Sari la conținut

10 Obiceiuri Care te Face sa te simți Veșnic obosit, Schimbă-ți obiceiurile

  Te trezești obosit? Chiar și în weekend senzația de epuizare totală nu te lasă? Din păcate, acum sindromul oboselii cronice este familiar pentru mulți oameni.

  ” retetenaturiste.eu !” am adunat pentru tine toate cele mai rele obiceiuri care te fac să te simți obosit. Citește cu atenție și află ce-ți ia energia. Fă-ți viața mai bună!

  Cum să scapi de un sentiment constant de oboseală

  Nu bei suficientă apă.
  Când corpul tău primește mai puțin lichid decât are nevoie pentru a funcționa normal, sângele devine mai gros. Din acest motiv, inima este forțată să-și petreacă mai mult efort de pompare a sângelui și să lucreze mai puțin intens. Ca urmare, circulația oxigenului în organism încetinește, iar oboseala se transformă în partenerul tău etern. Bea apă!

  Nu mănânci alimente cu conținut de fier.
  Deficitul de fier face o persoană slabă, incapabilă să se concentreze. Pentru a crește vigoarea și pentru a evita anemia, includeți tofu, fasole, legume cu frunze verzi, nuci și unt de arahide, sfecla, rodii, ficat.

  Exagerezi importanța unor evenimente.
  Nu te mai agăța de experiențele tale negative! Dacă te aștepți tot timpul la cel mai rău, corpul tău suferă de stres teribil. Relaxeaza-te, distrage-ti atentia, relaxeaza-te. Obiceiul tău de a te enerva are o mulțime de forțe pe care le-ai putea îndrepta într-un mod bun.

  Nu mănânci micul dejun.
  Micul dejun este cea mai importantă masă, te energizează toată ziua. Dacă ratezi micul dejun, metabolismul tău va încetini, iar asta îți va afecta sănătatea. Mănâncă carbohidrați pentru micul dejun-de exemplu, o varietate de cereale, și vei fi sănătos și mai distractiv!

  Nu ești obișnuit să refuzi.
  Obișnuiește-te cu „nu”. Oamenii de multe ori și așa stau pe cap. Nu-i vei mulțumi pe toți, indiferent ce faci. În al doilea rând, gândește-te la tine. Puneți-vă afacerile, grijile și interesele pe primul loc întotdeauna. Poți refuza politicos. Așa că nu-ți vei schimba stilul, dar vei economisi energie pentru afacerile personale.

  Lucrezi într-o mizerie.
  Lucrurile împrăștiate peste tot distrag atenția și nu se concentrează. Ia regula de a curăța locul de muncă la sfârșitul zilei – dimineața vă va aștepta cu o ordine completă, ziua va începe într-o stare bună, nimic nu te va distrage de la locul de muncă.

  Ești plin de muncă, chiar și în vacanță.
  Să-ți petreci weekend-ul și vacanța fără să-ți dai seama de treburi de lucru. Dacă te odihnești pe deplin, atunci vei lucra mai bine. Nu citi mesaje de lucru, nu te gândi cum sunt toți acolo fără tine … doar odihnește-te. În caz contrar, puterea nu se va recupera, și nu va fi nici un folos de odihnă atunci când sunteți în gânduri de muncă.

  Ești un fan de un pahar de vin înainte de culcare.
  Bea alcool cu 3-4 ore înainte de culcare. La urma urmei, o doză mică este într-adevăr relaxantă, dar al doilea pahar de vin va duce la un salt inevitabil de adrenalină. Și asta tulbură somnul odihnitor. Ca să te odihnești cum trebuie, dormi.

  Bei prea multă cafea.
  După cum știți, totul este bine cu moderatie. Deci, nu bea mai mult de trei cești de cafea pe zi. Această băutură provoacă deshidratarea corpului și perturbă somnul. Efectul tonic al cofeinei trece și tu rămâi unu — la-unu cu corpul tău, care este șocat de un atac de cafeină. Ai grijă de tine și nu te obosi cu cafeaua.

  Lasă un răspuns