Sari la conținut

5 Uleiuri esențiale: Aflați totul despre beneficiile lor


  Pentru a obține cele mai multe beneficii din uleiurile esențiale, trebuie să vă asigurați că acestea sunt 100% naturale, nu esențe sintetice.

  Știm multe uleiuri esențiale care sunt benefice pentru sănătate. În ciuda faptului că sunt utilizate în mod activ, nu toată lumea știe cum să o facă corect. Prin urmare, astăzi vom arunca o lumină asupra caracteristicilor aplicării celor mai populare uleiuri esențiale.

  Odată ce ați învățat totul despre aceste uleiuri esențiale și beneficiile lor, veți putea să le utilizați mult mai eficient pentru a vă îngriji de voi înșivă. De exemplu, ele pot fi adăugate la baie, se fac masaje sau alte proceduri de frumusețe. Și asta nu e tot! Cel mai adesea, același ulei poate fi folosit în mai multe moduri. Deci, ce-ar fi să intrăm în lumea magică a mirosurilor?

  Beneficiile diferitelor uleiuri esențiale
  Așa cum am spus, în acest articol vom examina unele uleiuri esențiale și beneficiile lor. Cu toate acestea, astăzi nu ne vom concentra doar pe aplicarea lor în domeniul frumuseții. La urma urmei, uleiurile esențiale au o altă capacitate importantă-îmbunătățirea sănătății noastre fizice și psihologice.

  • Busuioc
   Beneficiile uleiurilor esențiale de busuioc
   În zilele noastre, mulți oameni suferă de stres, oboseală mentală, anxietate și entuziasm care afectează sănătatea lor psihologică. Din acest motiv, este atât de important să știți despre proprietățile benefice ale uleiului de busuioc. Ajută la rezolvarea tuturor acestor probleme.

  Busuiocul ajută la ameliorarea durerilor de cap cauzate de stres și anxietate.
  Se poate dovedi, de asemenea, benefic pentru cei care suferă de migrene.
  Pur și simplu picurați puțin ulei esențial pe compresă și puneți pe frunte timp de câteva minute. Vei vedea că durerea se va diminua. Alte uleiuri esențiale pe care trebuie să le acordați atenție și stresului sunt cedrul și lavanda.

  • Anason.
   Acest ulei esențial este foarte recomandat pentru toți cei care suferă de o creștere a gazelor. În loc să luați medicamente, puteți aplica puțin ulei de anason în zona afectată. Acest ulei nu numai că ajută la combaterea gazelor abdominale și a spasmelor. De asemenea, ajută femeile care suferă de durere în timpul menstruației. Uleiul de anason ameliorează durerea și disconfortul cauzat de această afecțiune.
  • Eucalipt
   Beneficiile uleiurilor esențiale de eucalipt
   Frunzele de eucalipt înmuiate în apă fierbinte sunt un remediu tradițional pentru un nas înfundat cu o răceală sau gripă. Este folosit si acum, deoarece timpul a dovedit eficacitatea acestuia.
  • Menta
   Uleiul de mentă este un alt ulei esențial care ajută la îmbunătățirea stării de spirit. Mulți dintre noi suferă de gânduri obsesive care vă fac să vă faceți griji și să vă împiedice să vă bucurați în fiecare zi. O baie relaxantă, cu o picătură de ulei de mentă, vă va curăța capul de gândurile negative. Desigur, o astfel de aromoterapie nu va înlocui sesiunea de lucru cu un psiholog, dar va ajuta la ameliorarea rapidă a tensiunii.
  • Jasmin
   Uleiul esențial de iasomie este considerat un afrodisiac. Prin urmare, este recomandat în special pentru masajul erotic. În plus, uleiul de iasomie acționează ca un stimulent natural și ridică starea de spirit. Acest remediu vă poate ajuta în zilele în care nu aveți motivația de a face nimic, pentru a depăși lenea sau tristețea.

  În cele din urmă: există contraindicații pentru uleiurile esențiale?
  Marele avantaj al uleiurilor esențiale este că acestea nu au contraindicații. Deci, un beneficiu solid fără efecte secundare. Cu toate acestea, după cum știți acum, ele pot fi aplicate în alte moduri, cum ar fi aplicarea directă pe piele.

  De exemplu, dacă aveți o durere de cap, încercați să aplicați un pic de ulei esențial pe frunte și masați cu ușurință. În general, locul de aplicare depinde de fiecare persoană. Deci, unii ajută o picătură de ulei aplicată pe frunte. În orice caz, veți vedea rezultatul.

  Lasă un răspuns