Sari la conținut

5 Remedii pe bază de plante pentru Psoriazis


  Simptomele psoriazisului sunt foarte neplăcute. Și starea se poate înrăutăți semnificativ dacă nu luați măsurile corespunzătoare. Din fericire, există mai multe remedii naturale care ajută la controlul acestei afecțiuni.


  Remediile pe bază de plante pentru tratamentul psoriazisului atrag în prezent mulți oameni care se confruntă cu această problemă. Și în ciuda faptului că boala necesită supravegherea unui specialist și a unui tratament profesional, unii pacienți găsesc o ușurare prin utilizarea unor alternative naturale similare.

  Psoriazisul se referă la boli autoimune. În acest caz, sănătatea pielii este amenințată. Se crede că aproximativ 2% din populația planetei noastre suferă de psoriazis. În multe cazuri, boala apare împreună cu o afecțiune cunoscută sub numele de artrită psoriazică.

  Medicamentele orale și terapia cu lumină sunt modalități moderne de tratare a psoriazisului care vă permit să controlați simptomele. Dar cercetarea științifică care confirmă eficacitatea unor plante în lupta împotriva acestei boli devine din ce în ce mai mare în fiecare zi. Și astăzi vă vom spune despre unele dintre ele.

  Ce este psoriazisul?
  Psoriazis
  Psoriazisul se caracterizează prin prezența cruste pe piele. Uneori este însoțită de disconfort sever și chiar mâncărime.

  Psoriazisul este o afecțiune cronică în care celulele moarte ale pielii se acumulează pe suprafața sa foarte repede. Acesteaa la rândul său provoacă pete roșii și cruste pe piele. Uneori, pielea se sparge și sângerează, începe să doară și pot apărea și alte simptome.

  Există mai multe forme de boală, printre care artrita psoriazică, psoriazisul plăcii și psoriazisul lacrimal. Există, de asemenea, psoriazis pustular, invers (invers) și eritrodermic. Acesta din urmă este rar, dar este una dintre cele mai grave forme de boală.

  Simptomele psoriazisului
  Manifestările clinice ale psoriazisului pot varia la fiecare pacient (în funcție de tipul și evoluția bolii). Adesea, gâtul, brațele, coatele și capul sunt” afectate”. Puteți observa următoarele:

  Pete roșii și inflamate
  Piele exfoliantă și albă ” crustă»
  Pielea uscată și crăpată (uneori poate sângera)
  Durere în zonele afectate
  Mâncărime și arsură
  Unghiile îngroșate (cu „gropi” și „urme de lovituri»)
  Articulații inflamate și dureroase

  Remedii pe bază cu plante pentru psoriazis: 5 alternative
  Unele medicamente pe bază de plante pot ajuta la reducerea simptomelor neplăcute ale psoriazisului, și anume ameliorarea inflamației și reducerea numărului de cruste de pe suprafața pielii. De fapt, multe extracte din plante sunt folosite și în producția de produse farmacologice în același scop.

  • Aloe vera
   Aloe pentru tratamentul psoriazisului
   Gelul de aloe are proprietăți calmante și reduce foarte mult disconfortul psoriazisului.

  Fără îndoială, aloe vera este una dintre cele mai populare plante medicinale care utilizează pentru a trata psoriazisul (aplicație locală). Datorită proprietăților sale calmante, antibacteriene și răcoritoare, aloe ameliorează efectiv iritarea, reduce durerea și înroșirea pielii. În plus, aloe promovează prevenirea infecțiilor.

  Cum să-l folosiți?

  Cel mai bine este să aplicați gel de aloe vera direct pe zonele afectate de psoriazis ale pielii de până la trei ori pe săptămână.
  Acest tratament poate dura până la 3-4 săptămâni. Dacă simptomele nu trec, puteți face o pauză de o săptămână, apoi repetați cursul.

  • Turmeric pentru tratamentul psoriazisului
   Turmeric
   Curcumina, prezentă în această rădăcină, are un puternic efect antiinflamator.

  Turmeric este un condiment care are proprietăți antiinflamatorii. Aparține aceleiași familii ca și ghimbirul. Substanța sa activă, curcumina, dă rezultate pozitive în tratamentul psoriazisului. Datorită efectului său calmant și antibacterian, acesta previne infecțiile și calmează mâncărimea și arderea.

  Cum să utilizați turmeric?

  Puteți aplica direct pe zona afectată a pielii geluri de casă pe bază de turmeric. O opțiune bună – se amestecă turmeric pulbere cu miere.
  Durata tratamentului: 3-4 săptămâni consecutive.

  • Struguri Oregon
   Struguri și psoriazis
   Antioxidanții care fac parte din strugurii Oregon vor ajuta la controlul simptomelor psoriazisului, protejând pielea în mod natural.

  Strugurii din Oregon (Mahonia aquifolium) conțin extracte de acțiune antiinflamatoare care o disting printre medicamentele topice pentru psoriazis. Aceste proprietăți, în plus față de conținutul de antioxidanți, reduc erupțiile cutanate și roșeața.

  Cum se aplică?

  Puteți măcina (freca) planta înainte de a obține extract de pulbere și adăugați-l la crema de îngrijire a pielii afectate de psoriazis.
  Și, dacă doriți, puteți folosi extractele distilate.

  • Calendula
   Calendula
   Descuamarea pielii și mâncărimea pot fi reduse prin aplicarea gălbenele (local).

  Calendula este o plantă cu proprietăți antiinflamatorii. Are multe beneficii pentru sănătatea pielii. Timp de secole, a fost folosită pentru a trata o varietate de boli dermatologice, deoarece ameliorează simptome precum inflamația, înroșirea și descuamarea pielii.

  Cum se aplică calendula?

  Băile cu infuzie de gălbenele sunt foarte eficiente pentru psoriazis. Puteți adăuga, de asemenea, extractul său la creme sau uleiuri pentru îngrijirea corpului.

  • Musetel pentru tratamentul psoriazisului
   Musetel pentru tratamentul psoriazisului
   Și aici este un alt remediu puternic pentru medicina tradițională: musetel.

  Nu este un secret faptul că musetelul este un ingredient esențial pentru tot felul de produse de îngrijire a pielii. Ea are un efect antiinflamator și calmant și, prin urmare, este un tratament ideal pentru psoriazis, eczeme și alte boli ale pielii.

  Cum să utilizați mușețel?

  Infuzia de mușețel poate fi utilizată local (ca loțiune de corp). În plus, puteți folosi extract și ulei de musetel pentru a face creme de casă.
  Cel mai bine este să le aplicați zilnic, de 2 sau 3 ori pe zi.

  Apoi, în plus față de sfatul medicului, încercați aceste remedii naturale pe bază de plante. Acestea ar trebui să reducă simptomele neplăcute. Dar, desigur, dacă observați o reacție nedorită a pielii, tratamentul la domiciliu trebuie întrerupt imediat.

  Lasă un răspuns