Sari la conținut

Care este dieta anticelulitică?


  Celulita este un fenomen natural, dar foarte puțin estetic. Mulți se luptă cu el literalmente în fiecare zi, și astăzi vrem să vă împărtășim un mod eficient care vă va ajuta să faceți față acestui fenomen sau cel puțin să-i slăbiți manifestarea. Este o dietă anti-celulită!

  Celulita nu este altceva decât grăsime. Poate apărea la orice persoană care suferă de exces de greutate.

  Trebuie să începeți, desigur, cu o schimbare a stilului dvs. de viață. Este vorba despre o anumită o nutriție adecvată și echilibrată.

  Dieta anticelulitică
  Sunetul în sine al cuvântului „dietă” poate fi opresiv și enervant pentru mulți. Dar utilizarea sa este justificată.

  Alegem pentru noi un astfel de tip de hrană, pe care îl vom respecta cu strictețe. Și pentru a reduce celulita, după cum se știe, este necesar să se consume alimente cu conținut scăzut de grăsimi și zahăr.

  De unde să încep?
  Vă sugerăm să acționați conform planului următor. Deci, corpul tau va înceta să acumuleze grăsimi și va fi capabil de a curăța toxinele care provoacă diferite boli.

  Mănâncă la fiecare 3 ore.
  Ideea este de a împărți toate alimentele pe care le consumați în timpul zilei în câteva mese. Acestea ar trebui să fie mese de bază, precum și gustări.

  Nu ratați micul dejun. Dimineața, ar trebui să mănânci ceva (nu mai târziu de 4 ore după culcare). Acest lucru este foarte important pentru funcționarea normală a întregului corp.

  Evitați dulciurile, deoarece conțin zaharuri concentrate. Desigur, vă puteți răsfăța și mânca 1-2 bomboane. Dar nu în fiecare zi! În mod ideal-1 pe săptămână.
  Uitați de carbohidrații rafinați. Fără făină, orez, pâine albă sau pastă. Puteți înlocui toate acestea cu omologii de cereale integrale. O diferență specială în gust nu veți observa (vă veți obișnui rapid), dar aceste produse sunt mult mai utile.
  Reduceți cantitatea de sare pe care o puneți în alimente. Sarea contribuie la retenția de lichide în organism, precum și la formarea celulitei. Și de asemenea, evitați produsele cu un grad ridicat de prelucrare.
  Îndepărtați grăsimile din dieta dvs.
  Acestea sunt toate felurile de mâncare gătite în prăjit, unt, piele de pui, lapte integral etc.

  Cofeina provoacă vasoconstricție și inflamație a țesuturilor pielii. Deci, înlocuiți cafeaua și băuturile carbogazoase cu ceai. În plus, limitați consumul de alcool și alimente picante, precum și, dacă este posibil, renunțați la fumat.

  Fructele care trebuie să fie prezente în dieta ta

  • Grapefruit sau pomelo
   Beneficiile acestor fructe pentru combaterea celulitei sunt foarte mari. Acestea includ vitaminele A, B și C. În plus, ele ajută la scăderea excesului de greutate și la reducerea apetitului. Înseamnă că te vei simți mai bine. De aceea, vă recomandăm să începeți ziua cu suc de grapefruit proaspăt stors.

  Chiar și acest fruct reduce colesterolul din sânge și este un remediu natural excelent împotriva diabetului și a bolilor cardiovasculare.

  • Ananas
   Cu ananas, veți uita ce este retenția de lichide în organism. Și, de asemenea curățați corpul de toxine. Și intestinele tale vor fi foarte recunoscătore pentru asta.

  Ananasul conține vitamina C, despre care se știe că ajută la scăderea rapidă a excesului de greutate.

  Încercați să mâncați trei felii de ananas pe zi (cu fiecare masă). Și foarte curând veți observa rezultatul.

  • Măr
   Acesta este un fruct special atunci când vine vorba de lupta împotriva celulitei. Mărul accelerează tranzitul intestinal. Într-un măr aproximativ 80 de calorii, dar în același timp saturează, ceea ce înseamnă că ajută la scăderea în greutate.

  Chiar și la aceste trei fructe puteți adăuga pepene galben și rodii. Toate au un gust rafinat și oferă organismului toate vitaminele necesare pentru combaterea celulitei.

  Aceasta este o opțiune excelentă pentru o gustare. Și dacă foamea nu se retrage, adăugați o mână de nuci.

  Ce altceva putem face pentru a scăpa de celulită?
  După cum am menționat mai sus, nutriția este de unde să începem lupta cu celulita. Dar calea spre obiectivul prețuit poate fi lungă. Deci, să acorde o atenție la următoarele sfaturi:

  Nu umblați frecvent în pantofi cu toc înalt.
  Nu purtați haine prea strânse.
  Controlați-vă emoțiile și evitați stresul. La urma urmei, stresul provoacă modificări hormonale în organism, ca rezultat, distribuția normală a grăsimilor se schimbă.
  Activitatea fizică trebuie să fie în mod constant în viața ta. Faceți o plimbare de 30 de minute pe zi, urcați și coborâți pe scări. Exercițiile fizice sunt, de asemenea, foarte utile în acest sens.
  De fapt, dieta anticelulitică este pur și simplu o dietă echilibrată. Scopul tău este să o faci parte din viața ta. Amintiți-vă că nimeni nu va avea grijă de corpul vostru mai bine decât voi înșivă!

  Lasă un răspuns