Sari la conținut

Ce se întâmplă cu corpul dacă beți cafea pe stomacul gol dimineața

  Toată lumea știe că consumul de cafea pe stomacul gol este dăunător, dar aproape nimeni nu știe motivele reale. Pentru a nu vă afecta sănătatea, vom examina în detaliu, este dăunător sau util să beți cafea pe stomacul gol și de ce?

  Ce se întâmplă cu corpul dacă beți cafea pe stomacul gol dimineața

  O ceașcă de cafea pe stomacul gol imediat după trezirea de dimineață poate dăuna sănătății – este un fapt. Chiar și mulți dintre cei care știu acest lucru nu iau în serios răul real. Oamenii sunt obișnuiți să bea această băutură dimineața pentru a se adapta la muncă.

  Cum și la ce oră să beți cafeaua corect?
  Consecințele utilizării pe stomacul gol
  Efectul asupra stomacului
  Cum pentru a evita rău?

  Cofeina este de fapt revigorantă, dar nu pentru mult timp, iar după terminarea acțiunii sale, corpul primește câteva lovituri:

  prin sistemul circulator;
  nervos;
  digestiv.

  În plus, consumul zilnic a unei băuturi revigorante înainte de micul dejun se transformă rapid într-un obicei. A scăpa de ea va fi mai ușor, analizând procesele negative care curg în organism după ce ați luat o doză de cofeină pe stomacul gol.

  În orele de dimineață, fundalul hormonal se schimbă în organism – după trezire, concentrația de cortizol crește. Hormonul este responsabil pentru stres, atenție, vigilență. Acesta declanșează activitatea multor organe și sisteme ale corpului uman, iar consumul cafelei negre pe stomacul gol distruge acest efect.

  După 1-2 săptămâni, corpul se oprește să se trezească și să se adapteze la locul de muncă fără o doză de cofeină, dar acest lucru nu este cel mai neplăcut. De-a lungul timpului, sistemele de bază încetează să îndeplinească în mod corespunzător funcțiile principale, atenția și concentrarea persoanei se deteriorează și rezerva de energie este redusă.

  Dar acest lucru nu este toate consecințele negative. Deteriorarea cafelei înainte de micul dejun pe stomacul gol este, de asemenea, asociată cu o încălcare a proceselor digestive și un efect negativ asupra tractului gastrointestinal în general.

  Ce se întâmplă cu corpul dacă beți cafea pe stomacul gol dimineața

  Efectul cafelei asupra stomacului gol
  Deci, de ce nu puteți bea cafea pe stomacul gol dimineața și cum suferă stomacul? Acest organ intern este expus la cel mai negativ efect al cofeinei și al altor substanțe din băutura revigorantă.

  Cafeaua pe stomacul gol duce la arsuri la stomac, irită mucoasa și stimulează producerea de acid clorhidric, care afectează negativ pereții organului intern.

  Se pare că, în timp ce stomacul este încă gol, o ceașcă de cafea îi va provoca iritații severe. Probabil, durerea va dispărea atunci când luați micul dejun, dar efectul nociv va fi deja exercitat până atunci.

  Dacă beți doar cafea pe stomacul gol pentru pierderea în greutate și nu mâncați micul dejun, considerând-o corectă, greșiți. În acest caz, acidul clorhidric produs nu are unde să scape și nu există alimente în interior care trebuie digerate. Prin urmare, acidul distruge pereții gastrici, digerându-i literalmente.

  Unele femei beau cafea înainte de cardio pe stomacul gol și merg la antrenament. Fac acest lucru pentru a nu supraîncărca corpul cu alimente înainte de efort fizic. Aceasta este o mare greșeală care duce la probleme de sănătate. Pe termen lung, aceasta amenință gastrită sau chiar ulcer gastric.

  Ce se întâmplă cu corpul dacă beți cafea pe stomacul gol dimineața

  Cum se bea cafea dimineața ?
  Beneficiile cafelei dimineața sunt, de asemenea, acolo, dar nu trebuie să beți pe stomacul gol. Toți medicii și nutriționiștii sfătuiesc să facă acest lucru după micul dejun (de preferință după 20-30 de minute). În acest timp, procesele digestive vor începe, iar acidul clorogenic din băutura revigorantă va crește aciditatea, beneficiind și fără a afecta pereții stomacului.

  După argumentele de mai sus, nu ar trebui să rămână întrebări dacă este posibil să beți cafea pe stomacul gol dimineața sau de ce nu se poate face acest lucru. Pentru a beneficia numai de o băutură revigorantă, vă recomandăm să respectați un anumit program, ținând cont de ceasul biologic intern.

  Intervalele optime de timp pentru consumul de cafea sunt considerate:

  între orele 10:00 și 11:00.;

  de la 12 la 14 ;

  între orele 17:00 și 18:00.

  Desigur, acesta este un timp aproximativ. Chiar și la prânz, cafeaua va dăuna dacă o beți pe stomacul gol. De asemenea, vă recomandăm să utilizați numai cafea măcinată naturală, renunțând la solubil.

  Lasă un răspuns