Sari la conținut

Beneficiile Uleiului de Cătină – Proprietăți utile și aplicații.

  Uleiul de cătină este unul dintre cele mai populare medicamente naturale care nu necesită întărirea componentelor chimice artificiale. Uleiul de cătină este un complex multivitaminic excelent.

  Datorită compoziției sale bogate, uleiul de cătină obținut prin presare la rece are un efect de restaurare, vasodilatator, vindecă rănile, regenerare, antiinflamator, bactericid, antimicrobian, analgezic, epitelizare, oncoprotector și radioprotector.

  Proprietăți utile ale uleiului de cătină
  Uleiul este utilizat atât pentru avitominoză, cât și pentru hipovitaminoză. Fiind un remediu complet natural este utilizat pe scară largă atât în medicina populară, cât și de specialiștii medicali.

  Sistemul cardiovascular: uleiul de cătină conține acizi grași polinesaturați, flavonoide și cumarine, care contribuie la creșterea elasticității pereților vaselor de sânge și reduc permeabilitatea acestora. Utilizarea regulată a uleiului de cătină reduce colesterolul din sânge, previne formarea plăcilor aterosclerotice pe pereții vaselor de sânge și reduce riscul de tromboză. Acest ulei previne dezvoltarea proceselor inflamatorii în sistemul cardiovascular. Dar asta nu e tot, utilizarea regulată a uleiului de cătină contribuie la normalizarea tensiunii arteriale și coagularea sângelui. Prin urmare, uleiul de cătină poate fi utilizat ca adjuvant în tratamentul complex al aterosclerozei, hipertensiunii, anginei pectorale, tromboflebitei, bolii coronariene, bolilor inflamatorii ale sistemului cardiovascular.

  Tractul gastrointestinal: uleiul de cătină reduce aciditatea sucului gastric, îmbunătățește protecția mucoasei gastrice, îmbunătățește metabolismul grăsimilor în ficat. Eficient în anumite boli hepatice, în special asociate cu intoxicația cu alcool sau alte otrăviri. Uleiul de cătină este un remediu excelent pentru ulcerele gastrice și duodenale, și nu numai că promovează vindecarea ulcerelor, dar poate elimina chiar și cicatricile învechite. În plus, activează activitatea pancreasului. Uleiul de cătină este utilizat în tratamentul complex al următoarelor boli: gastrită cu aciditate crescută a sucului gastric, colită, enterocolită, ulcere gastrice și duodenale, tumori în tractul gastro-intestinal, esofagită, gastroduodenită. Uleiul de cătină trebuie luat pentru a preveni distrofia grasă a ficatului și colelitiază. Lumânările, care includ ulei de cătină, ajută la proctită, hemoroizi, sfincterită, precum și ulcer peptic al rectului.

  Boli ale nazofaringelui: uleiul de cătină are un efect antiinflamator, antimicrobian și bactericid, prin urmare este utilizat în mod activ în tratamentul complex al diferitelor boli ale tractului respirator. Utilizarea sa este indicată pentru sinuzită, faringită, nazofaringită, laringită, amigdalită, rinită, angină pectorală.

  CITEȘTE ȘI : ULEIURI VEGETALE – INFORMAȚII UNICE DESPRE FIECARE ÎN PARTE ! ( BENEFICIILE ULEIURILOR )

  Boli ale organelor de vedere: uleiul de cătină este un excelent complex natural de vitamine, pur și simplu necesar pentru ochii noștri, pentru funcționarea normală. Zeaxantina și quercetinul au proprietatea de a se acumula în țesuturile ochiului, protejându-le de efectele adverse și de radicalii liberi. Uleiul de cătină este un instrument preventiv excelent pentru majoritatea bolilor oculare, inclusiv cataracta, glaucomul, retinopatia diabetică, masculodistrofia, desigur, cu utilizarea regulată a acestui ulei în interior. Acest ulei este utilizat cu succes în tratamentul complex al următoarelor boli oculare: conjunctivită, leziuni traumatice ale corneei, leziuni la radiații și arsuri ale ochilor, inclusiv chimice, keratită, trachom.

  Proprietăți terapeutice ale uleiului de cătină

  Boli ale cavității bucale:
  stomatologii recomandă utilizarea uleiului de cătină în tratament pentru paradontită, paradontoză, stomatită și pulpită, glossalgie, pioree alveolară.

  Boli ale urechii: uleiul de cătină va ajuta să facă față otitei și să scapați de dopurile din ureche.

  Beneficii pentru mamele care alăptează: uleiul de cătină este o sursă naturală de vitamine A și E, lipsa cărora reduce cantitatea de lapte matern. În plus, acest ulei este utilizat pentru fisuri mamelonului la o mamă care alăptează.

  Beneficii pentru probleme cu potență: uleiul de cătină conține o cantitate semnificativă de vitamine B. În acest sens, este utilizat cu succes pentru a crește potența. Utilizarea acestui ulei va ajuta tinerii care au probleme cu potența. Adăugați acest ulei în dieta bărbaților care au atins vârsta de 40 de ani.

  Boli și leziuni ale pielii: uleiul de cătină este utilizat în tratamentul abcese, fistule, ulcere trofice, acnee. S-a demonstrat că utilizarea uleiului de cătină în tratamentul complex al rănilor, arsurilor ( solare, termice, chimice și radiale), degerăturilor, leziunilor radiale și chimice ale pielii, este extrem de eficient. Se arată utilizarea uleiului de cătină în perioada postoperatorie, pentru recuperarea rapidă și strângerea cusăturilor. O eficacitate foarte mare arată utilizarea uleiului de cătină în tratamentul complex al psoriazisului, neurodermitelor, lichenului, eczemelor, piodermei, hailitelor.

  Beneficiile diabetului zaharat: în compoziția uleiului de cătină sunt prezente vitaminele B1, B3, E, carotenoide, mangan și un număr de aminoacizi care reglează nivelul zahărului din sânge, precum și cele implicate în sinteza inulinei pancreatice.

  Beneficiile obezității: acizii grași nesaturați și flavonoidele disponibile în uleiul de cătină contribuie la îmbunătățirea metabolismului lipidic, astfel încât acestea pot fi incluse în dieta pentru obezitate.

  Beneficii pentru bolile oncologice: pentru cancerul esofagian, se recomandă utilizarea uleiului de cătină în timpul cursului radioterapiei, pentru a reduce fenomenele distrofice ale peretelui esofagian și 2-3 săptămâni după terminarea acestuia.

  Beneficii pentru bolile articulare: medicina tradițională recomandă utilizarea externă a uleiului de cătină pentru gută și reumatism.

  Beneficii pentru copii: uleiul de cătină va ajuta la combaterea erupțiilor cutanate la copii. Este la modă să lubrifiați pur și simplu pielea deteriorată cu ulei de cătină sau să faceți o compresă cu ea. Excelent luptă acest ulei și cu afte, care apare din cauza la disbioză intestinală. În acest caz, utilizarea externă a acestuia contribuie la recuperarea rapidă a mucoasei. Va ajuta la utilizarea acestui ulei și cu glosită, o boală inflamatorie a mucoasei limbii. Lubrifiați în mod regulat cavitatea bucală și gingiile copilului cu ulei de cătină. Această procedură va ameliora parțial durerea și mâncărimea și va proteja cavitatea bucală de inflamație. În plus, utilizarea uleiului de cătină este indicată persoanelor care se află în zonele de poluare radioactivă, deoarece acest ulei contribuie la eliminarea radionuclizilor din corpul uman.

  CITEȘTE ȘI : 17 Motive Incredibile Pentru Utilizarea Uleiului De Cuișoare

  Tratamente cu ulei de cătină

  Ulei de cătină pentru ulcere gastrice și duodenale
  Se recomandă să luați 1 linguriță. de 2-3 ori pe zi timp de 30 de minute înainte de mese.

  Ulei de cătină cu colită și enterocolită
  Se recomandă 1 linguriță.cu 30 de minute înainte de micul dejun, prânz și cină, precum și pe noapte. Înainte de utilizare, cantitatea potrivită de ulei de cătină este amestecată într-o jumătate de pahar de apă fiartă.

  Ulei de cătină pentru bolile cardiovasculare
  Se recomandă utilizarea uleiului de cătină ca aditiv alimentar biologic activ: fie includeți acest ulei în dietă (fără tratament termic), fie luați 1 linguriță dimineața și seara.

  Ulei de cătină pentru hemoroizi și fisuri ale rectului
  Se recomandă administrarea orală a uleiului de cătină de mai multe ori pe zi și, în mod necesar, înainte de culcare. În plus, este necesar să se facă microclisme cu ulei de cătină, sau să intrduceți lumânări cu ulei de cătină.

  Ulei de cătină pentru cancerul esofagian
  Se recomandă utilizarea a 1,5 lingurițe. ulei de cătină de 3 ori pe zi în timpul cursului radioterapiei 2-3 săptămâni după terminarea acesteia.

  Ulei de cătină pentru bolile nazofaringiene
  Se recomandă lubrifierea zilnică a mucoasei nazale și a faringelui cu ulei de cătină. Inhalarea cu ulei de cătină timp de 15 minute. În plus, este necesar să se combine utilizarea locală a uleiului cu utilizarea în interiorul 1 linguriță.de 3 ori pe zi.

  Ulei de cătină pentru bolile oculare
  În tratamentul complex al bolilor oculare, uleiul de cătină este folosit ca picături sau unguent 10-20%. Ca un multivitamin preventiv, uleiul de cătină este luat 1 linguriță de 3 ori pe zi.

  Ulei de cătină pentru arsuri și degerături
  În caz de arsură sau degerături, se recomandă frecarea suprafeței deteriorate a pielii cu ulei de cătină sau folosirea pansamentelor din tifon înmuiate în ulei de cătină. Se recomandă lubrifierea pielii cu ulei de cătină atunci când se obțin arsuri solare.

  Ulei de cătină în scopuri preventive
  În scopuri preventive și ca multivitamine, uleiul de cătină este de obicei recomandat să fie luat de 2 ori pe zi cu 20 de minute înainte de mese.

  Contraindicații privind utilizarea uleiului de cătină
  Chiar și un astfel de produs complet natural ca ulei de cătină are încă unele contraindicații. În primul rând, este intoleranța individuală a produsului. În al doilea rând, nu se recomandă utilizarea uleiului de cătină pentru gastrită cu aciditate ridicată, colecistită, colangită, pancreatită și colelitiază și urolitiază, precum și inflamație în pancreas sau ficat. În al treilea rând, utilizarea acestui ulei este contraindicată în interior cu diaree.

  Sunt posibile reacții alergice, astfel încât alergiile ar trebui să ia acest ulei cu precauție extremă.

  Ulei Catina 100ml HOFIGAL

  Lasă un răspuns