Sari la conținut

Banană si Avocado – beneficii

  Pentru a preveni un accident vascular cerebral sau un atac de cord, este suficient să mănânci o banană sau un fruct de avocado pe zi. Mai bine în același timp. Acest lucru a fost descoperit și dovedit de oamenii de știință de la Universitatea din Alabama.

  Alimente utile pentru inimă
  Atunci când bananele și avocado sunt combinate și consumate împreună, ele ajută organismul să furnizeze o nutriție completă și să aducă beneficii neprețuite.

  Vitamine și minerale
  Atât avocado, cât și banana sunt bogate în vitamine, minerale și alte substanțe unice. Bananele sunt o sursă excelentă de vitamine A, E, B6, mangan și cupru. Bananele conțin, de asemenea, mai mulți antioxidanți care încetinesc procesele de îmbătrânire din organism.

  Banana constă din fibre moi, ușor digerabile, cu zaharuri simple — fructoză și zaharoză. Bananele umple rapid corpul cu energie. Această calitate a acestora este utilizată pe scară largă de sportivi pentru recuperarea instantanee a forței.

  Avocado este, de asemenea, bogat în vitamine, conține vitamina C, vitaminele B, provitamina A, vitaminele PP și D, conduce conținutul de vitamina E, protejând celulele de îmbătrânire și stimulând îmbogățirea lor cu oxigen.

  Avocado conține o scară largă minerale: potasiu (în avocado este chiar mai mare decât în banane), sodiu, calciu, fosfor, mangan, magneziu, fier și altele.

  Pentru sănătatea inimii
  Potrivit cercetărilor, mai mult de 800 de mii de oameni mor în fiecare an din cauza problemelor cardiace care duc la un atac de cord brusc.

  Atât avocado, cât și banana conțin o mulțime de potasiu, care promovează funcționarea corectă a inimii, reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord, face vasele mai elastice.

  Avocado reduce riscul bolilor cardiovasculare, datorită acizilor grași polinesaturați care fac parte din acesta. Lipsa acestor acizi este una dintre cauzele aterosclerozei și a tulburărilor metabolismului colesterolului.

  Pentru digestie
  Combinația de banane și avocado ajută la îmbunătățirea digestiei. Fibrele dietetice de banane au un efect benefic asupra procesului digestiv. Ele nu irită mucoasa stomacului, nu provoacă arsuri la stomac, îmbunătățesc peristaltismul intestinal, prevenind constipația.

  În plus, structura fibroasă a bananelor accelerează descompunerea grăsimilor saturate deja ingerate, ajutând astfel la reducerea lipoproteinelor cu densitate scăzută („colesterol rău”).

  Pulpa de banane conține substanțe fiziologice importante-catecolamine. Datorită acestor substanțe, bananele sunt utilizate cu succes în tratamentul bolilor intestinale, ulcerului peptic al stomacului și duodenului.

  Avocado îmbunătățește digestia și ameliorează constipația. Un fruct mediu conține 12 grame de fibre dietetice benefice, făcându-l un excelent preventiv împotriva constipației.

  Sursa de antioxidanți
  Amestecul de banane și avocado conține antioxidanți care contribuie la eliminarea inflamației în organism.

  Avocado este o sursă excelentă de glutation — este un antioxidant care este foarte important în prevenirea îmbătrânirii, a cancerului și a bolilor de inimă.

  Acest fruct conține mai multe carotenoide, în special luteina, decât orice alt fruct. Luteina este principalul antioxidant care protejează împotriva degenerării retinei și a cataractei.

  Pentru pierderea în greutate
  Un sentiment prelungit de saturație (datorită conținutului de amidon și fibre) fac bananele un mic dejun dietetic ideal. Dar este important să ne amintim că într-o zi trebuie să mănânci doar o banană medie, deoarece conține până la 40% din valoarea zilnică a carbohidraților.

  Ca și bananele, avocado promovează pierderea în greutate, creând un sentiment de sațietate și reducând apetitul. Aceste fructe au o cantitate mare de fibre și grăsimi benefice.