Sari la conținut

Vânătăi – Tratament Cu Metode Remedii Naturiste – Medicina Tradițională

  Nimeni nu este imun la leziuni: o persoană poate cădea sau se poate lovi de ceva, mai ales de multe ori se întâmplă la copii. Consecințele căderilor sunt vizibile imediat: umflături, vânătăi, abraziuni și, desigur, durere.

  Vânătăile sunt leziuni ale pielii. Apar când se rănesc țesuturile, vasele de sânge, ceea ce determină apariția hematoamelor. Dacă trauma este nesemnificativă, o puteți vindeca singur. Cu vânătăi grave, veți avea nevoie de o ambulanță, deoarece consecințele pot fi grave.

  Odată cu vârsta, vânătăile se pot manifesta mai slab, deoarece procesele din stratul subcutanat trec mai puțin intens.

  Gheață
  O bucată de gheață sau o compresă cu gheață sunt ajutoare excelente pentru vânătăi. Acestea trebuie aplicate imediat după rănire. Când compresa rece se încălzește, ar trebui să fie umezită din nou în apă rece. În acest fel, edemul va fi îndepărtat și se va opri răspândirea hematomului.

  Pentru a calma durerea, umeziți tifon într-o soluție de oțet (1 litru de apă cu 2 linguri de oțet) și aplicați pe vânătăi. Astfel de comprese se fac pe zi de mai multe ori.

  Usturoi

  Pregătiți tinctura: usturoiul (2 capete) se macină, se toarnă 0,5 litri de oțet de cidru de mere, se pune pe 7 fund. în frig într-un vas din sticlă întunecată. Tinctura freca locurile bolnave 2 p./zi sau de a face o compresă, durata de valabilitate a medicamentului – 6 luni.

  Ulei Vegetal

  Pentru a reduce riscul unui hematom mare, pentru a reduce riscul de lichid în genunchi, puneți o astfel de compresă pe locul bolnav: amestecați în cantități egale 1 lingură de ulei, oțet, apă fiartă. Umeziți tifonul în acest amestec și aplicați pe leziune, deasupra acoperiți cu folie de polietilen, o batistă caldă. Țineți câteva ore, cursul este de 3-4 proceduri.

  Rădăcină De Brusture

  Spălați 75 g de rădăcină, se toarnă 1 cană de ulei vegetal, se lasă timp de o zi, apoi se încălzește produsul (nu se aduce la fierbere). Se strecoară, se răcește, se pune în frig, plasând într-un recipient de sticlă întunecată.
  Ungeți vânătăile.

  Pelin

  Tăiați pelinul, stoarceți sucul și unge locul vânătăii, cu dislocarea sau în cazul în care tendoanele s-au întins.

  Pătlagin
  Un remediu excelent pentru vânătăi și abraziuni, ca analgezic și vindecător sub formă de compresă. Mărunțiți frunzele sau aplicatile întregi, puteți folosi sucul.

  Unguentul cu patlagina se face astfel: zdrobiți frunzele plantei și combinați cu vaselină sau ulei, puteți folosi și untură topită (nesărată): 1 parte frunze / 7 părți grăsime

  Aloe pentru Vânătăi

  Facem un bandaj: o frunză de aloe cu miere și o aplicăm la vânătăi, este mai bine să tăiați aloe, acest lucru va spori efectul. Acest remediu poate fi ideal pentru copii.

  Sunătoare

  20 g de ierburi se toarnă la 2 căni de apă clocotită, se fierbe până când volumul va scade în 2 ori

  Decocția de sunătoare pentru vânătăi se ia câte 1 lingura de 4 ori pe zi.

  Săpun De Uz Casnic

  Pentru a elimina durerea și inflamația, mestecați 1 bucată de săpun cu1 gălbenuș, 1 linguriță de apă. Se amestecă totul. Faceți comprese, amestecând amestecul pe tifon.

  Contraindicații
  Remediile populare trebuie utilizate cu prudență: unele plante medicinale pot provoca o reacție alergică. Nu orice medicament poate fi utilizat pentru copii.