Sari la conținut

Beneficii Coaja de portocală – De acum nu o vei arunca.

  Știai că coaja unor fructe conține cele mai nutritive și substanțe utile ?

  Coaja de portocală este o comoară
  Portocalele sunt cultivate în mod obișnuit cu utilizarea minimă a pesticidelor. O portocală medie conține mai mult de 60 de flavonoide și 170 de fitonutrienți diferiți benefici pentru corpul nostru și nu numai — acești compuși organici pot fi aplicați cu un accent pentru curățarea pielii și chiar pentru curățarea casei. Cu o lingură de oțet dizolvată într-un pahar de apă, puteți face cu ușurință coaja perfect curată și puteți începe să o folosiți.

  Proprietățile medicale ale coajei de portocala
  Potrivit Ayurveda, coaja de portocale este amară și această amărăciune are un efect foarte bun asupra metabolismului în corpul uman, îmbunătățește digestia, previne arsurile la stomac. Este un remediu eficient pentru ameliorarea greței și creșterea vigorii. Pulberea de coaja de portocala ajuta la dizolvarea mucusului in caile respiratorii, lupta impotriva tusei si chiar a astmului.

  Uleiurile esențiale, care sunt bogate în portocale, au proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. Uleiul esențial „d-limonen”, care susține aciditatea normală în stomac, este deosebit de util și are un efect pozitiv asupra proceselor care apar în intestin.

  Consumul de portocale este foarte potrivit pentru persoanele supraponderale, deoarece uleiurile esențiale neutralizează colesterolul excesiv. Flavonoid hesperidina, spun oamenii de stiinta, previne dezvoltarea osteoporozei si a cancerului rectal.

  Uleiurile din portocale au un efect sedativ, deoarece pot fi folosite în siguranță pentru băi liniștitoare și relaxante și inhalații pentru insomnie și epuizare nervoasă.

  Dacă aveți piele grasă, coaja de portocala este un instrument preventiv de succes pentru tine. Aplicatiile din coaja fac pielea delicata si catifelata echilibrata si reduc grasimea. Particulele de coaja de portocala sunt un scrub natural, usor de exfoliat toate particulele inutile ale pielii si chiar acneea.

  Datorită acțiunii antiinflamatorii, antifungice, coaja se descurcă bine cu problema erupției cutanate, vindecă rănile.

  Pentru a umple casa cu o aromă plăcută de citrice, este suficient să fierbeți coaja în apă.

  Lasă un răspuns